reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych pociech:)

Alka- mysle, ze nie powinnas sugerowac sie data imienin przy wyborze imienia.
Adas to sliczne imie!
(nawiasem mowiac- mnie sie Adas bardzo podoba, jednak moj Maz nigdy sie na nie nie zgodzi, poniewaz tak mial na imie moj byly, ktorego moj Maz nie znosi! ;-) Wiadomo ;-))
Moj brat urodzil sie 24 grudnia i kazdy pamieta o jego urodzinach, sklada zyczenia do poludnia w Wigilie (choc ma juz 34lata) i daje prezent, pijemy kawe i oblewamy :-)
Mysle, ze najwazniejsze abyscie Wy jako Rodzice pamietali o Jego imieninach i skladali zyczenia i dawali prezent, wtedy nie bedzie pokrzywdzony. A przyjecie urodzinowe zawsze mozna zrobic w inny dzien :-)

reklama
Alka Nie martw się datą imienin. Adam to piękne imię. Mój Szymon urodził się w Boże Narodzenie. Dziadkowie się "litują" że dostanie 1 prezent i w efekcie Młody zbiera prezenty przez cały grudzień. W tym roku zamierzam to ograniczyć bo to nie pedagogiczne :-) Ma wszystko zanim zdąży zamarzyć. A dawanie mu prezentów to czysta przyjemność bo On się tak szczerze cieszy i wylewnie dziękuje, że dziadkowie się ścigają.

Może i masz rację Melisa, jednak później dziadkowie, chrzestni i wszyscy się wykpią jednym prezentem przez co małemu może być przykro:)
Ja bym na to nie wpadła. O życzeniach wszyscy będą na pewno pamiętać. A prezenty to nawet lepiej jak będzie jeden mniej. Teraz dzieci są tak hojnie obdarowywane , że nie specjalnie zwracają na to uwagę. Adam to piękne imię i dla małego chłopca, i dla młodego chłopaka, i dla dorosłego mężczyzny:tak:.

Nasza Córeczka będzie miała na imię Julia. Wiem, że teraz jest to bardzo 'popularne' imię ale nie zraziło mnie to. Podoba mi się i koniec. Z resztą mój by się nie zgodził na inne, bo mieliśmy spory problem z wyborem imienia. Tomkowi żadne się nie podobało, a jak usłyszał Julia to bez wahania się zgodził. :-)

reklama
Do góry