A u nas wyszlo tak smiesznie z Kubusiem
) Bo do wczoraj wszystkim mowilismy, ze bedzie Dominik
bylo to jedyne imie ktore podobalo sie i mi i Mezusiowi. Wczoraj siostra mojego M. pyta nas jak bedzie mial synus na imie, wiec my mowimy, ze Dominik, na co ona, łeee jak ten słoń
na co ja odpowiedzialam, ze moja Mama tak samo zareagowala
P na co moja szwagierka zaczela nas namawiac zebysmy jeszcze to przemysleli, bo dla Dominika nie ma nawet zadnego fajnego zdrobnienia. Na co ja odparlam, ze dlugo sie zastanawialismy, ale mojemu M. nic sie nie podoba, ze mi sie podobal Adaś i Kubuś ale M. na wszysko krecil nosem. Na co moj M. powiedzial, ze nad Jasiem też sie zastanawialismy, po moim Dziadku, ale stwierdzilismy ,ze tak damy na drugie. Szwagierka poparla mnie, ze Kubuś to ladne imie
na co ja sie podkrecilam i mowie ze mi sie tez bardz podoba
moj M. w pewnym momencie zwatpil wiec ja postanowilam, ze zapytam jego 2,5 roczna chrzesniaczkę Jagódke (dla ktorej moj M. wybral imie) jak by chciala zeby jej kuzyn mial na imie. Planowalismy kiedys juz tak zrobic ale jak stanelo na Dominiku pomysl spalil na panewce. No wiec wczoraj pytam Jagódke, jak by chciala zeby kuzyn mial na imie Kubus, Dominik, czy jasiu, na co Jagodka powiedziala Kubus
pozniej jej starsza siostra zaczela ja nagabywac czy by nie chciala zeby kuzyn sie nazywal swiety mikolaj
P bo starszej imie Mikolaj sie spodobalo, ktore tez bralam kiedys pod uwage ;P wiec sie zapytala czy woli Kubusia czy swietego Mikolaja a jagodka stanowczo Kubus
) wiec zostalo przypieczetowane! Bedzie
Jakub Jan Tarnowski Nasz kochany Synuś