reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Dzien dobry:-)

napisalam posta dluugiego i mi sie wykasowal brrr:wściekła/y:

Aniu ja osobiscie grzybow nie lubie a wrecz nienawidze ich zapachu hehe

Niunia wczoraj tez bylam na plazy i myslalam o tobie bo akurat kolo nas lezala Polska para z dziewczynka ale nazywala sie Natalia. Daj znac jak bedziesz na plazy to mozemy sie kiedys spotkac.

Nana pytalas o mame. Moja mama miala jednak wczoraj operacje bo przed wczoraj juz byla na sali ale odwolali bo z wypadku przywiezli chlopaka z polamanym kregoslupem. wszystko poszlo ok z tym ze zmienili troszke to co zaplanowali bo mi miala miec robione przez kolano zeby zminimalizowac ciecie, ale jednak cieli jej noge:-(Lekarze powiedzieli ze bedzie mogla tutaj wrocic na dalsze leczenie (rehabilitacja i wyciaganie tego co tam jej wsadzili) ale musi sie nauczyc poruszac o kulach i wzmocnic noge. W pn ma wyjsc ze szpitala.

reklama
Hejka
Ale noc :no: spimy teraz na gorze czyt. strychu a tam nagrzane jak w piekarniku co sie obracalam na bok to myslalam o tobie Aniu jak ci musibyc super pod tym namiotem :-D prawie cala noc nie spalam do tego chlopaki sie tez budzily a Daan w koncu o wpoldo 4 przyszedl do nas przez godz. sie krecil a pozniej w koncu wzial koldre i poszedl na dol TV ogladac o 5 godz. :szok: dzisiaj bede chyba na kanapie spac na dole z otwartymi drzwiami

Karola do tego doszlo ze teraz ja wam zazdroszcze morza :szok::-D kiedy planujesz piewszy spacer z Milenka??

Aneta okropne co piszesz o tej nodze:szok: jak sie wszystko zagoi to mysle ze twoja mama bedzie smigac jak przed wypadkiem co....? A teraz to bedzie wracac do NL ?

Aniu to masz troche spokoju w domu :tak: a grzyby z checia bym pozbierala bo uwielbiam szczegolnie tu w NL bo nie trzeba duzo chodzic :-D no ale nie ma kto tego jesc bo ja nie lubie a moj M. nie wierzy ze ja sie tak na 100% znam na grzybach, typowy holender wierzy tylko w Albert Heijna :-D

My właśnie wróciliśmy ze spacerku:-D Pogoda piękna.

Tutaj fotka ulubieńca Janka, którego chodzimy prawie każdego dnia dokarmiać. Jak się wtedy mój Skarbek cieszy, aż podskakuje z radości:-)

20120720049.jpg20120720050.jpg

A jutro wyruszamy autem do Polski. Po drodze śpimy w Niemczech.

Z innej beczki...Na niedzieli.nl czytałam o tym, że lada chwila rusza polska (prywatna, płatna) przychodnia w Hadze. Na razie mają już kilku ginekologów, a niedługo i lekarza rodzinnego.

http://www.ginekolog.nl/

Ostatnia edycja:
My juz po plazy / czesc I zakonczona spiacym Victorem na rowerze:-D teraz malenki spi w lozku, reszta studiuje tv a ja mam zamiar kawke lyknac:tak:
Iguana spicie w Niemczech bo robicie pauze czy macie w planach odwiedzinki?:sorry2: ja sie juz zaczynam zastanawiac nad kiecka na wesele:-p bo jeszcze nic na oku nie mam... i takie pytanko co oprocz kasy mozna kupic nowozencom ale tak na pamiatke ... serwisy,posiele, agd odpada...;-) moze jakies swieczniki - co myslicie? wiecie jak jest kasa sie rozejdzie a to moja THE BEST przyjaciolka ze szkolnych lat:tak: jakies sugestie?:sorry2:

My właśnie wróciliśmy ze spacerku:-D Pogoda piękna.

Tutaj fotka ulubieńca Janka, którego chodzimy prawie każdego dnia dokarmiać. Jak się wtedy mój Skarbek cieszy, aż podskakuje z radości:-)

Zobacz załącznik 485683Zobacz załącznik 485684

A jutro wyruszamy autem do Polski. Po drodze śpimy w Niemczech.

Z innej beczki...Na niedzieli.nl czytałam o tym, że lada chwila rusza polska (prywatna, płatna) przychodnia w Hadze. Na razie mają już kilku ginekologów, a niedługo i lekarza rodzinnego.

Witamy w naszym Centrum Medycznym!
Ale fajnie z tą przychodnią. Ciekawe, czy ludzie spoza Hagi też mogą tam się zgłaszać? No i... czy musiałabym mieć skierowanie od huisartsa?

jest to PRYWATNA PLATNA przychodnia, raczej nie beda mieli kontraktow z ubezpieczalniami, i raczej skierowanie od huisartsa potrzebne nie bedzie. patrzylam, terminy maja juz zaklepane na troche w przod, ja czekam az jakas znajoma pojdzie i zda relacje :-D jakos nie lubie sama sie rzucac na gleboka wode haha :-p

a my wrocilismy znad jeziorka, Tomek 3/4 wycieczki przespal w wozeczku, a my sie kapalismy, woda miodzio, wcale nie czulo sie tego palacego slonca :tak: oczywiscie wszyscy zjarani.. :nerd:

reklama
Witam

Ale dzis piekna pogoda byla:tak:Misiek pol dnia w basenie siedzial:tak:

Aneta jeszcze raz zdrowia dla mamy:tak: Z tymi lekarzani i szpilami w polsce to jakis koszmar....:baffled:
Aniu ale pyszne grzybki . .. zupka grzybowa z kluskami mniam mniam:-)

Gosia no na poddaszu to upaly ze szok:baffled: morze to jest super sprawa:tak:
Iguana no ciekawa ta przychodnia...

My dzis zaliczyllismy pierwsza kraamvisite:tak:

Do góry