reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Dzien dobry:-)

napisalam posta dluugiego i mi sie wykasowal brrr:wściekła/y:

Aniu ja osobiscie grzybow nie lubie a wrecz nienawidze ich zapachu hehe

Niunia wczoraj tez bylam na plazy i myslalam o tobie bo akurat kolo nas lezala Polska para z dziewczynka ale nazywala sie Natalia. Daj znac jak bedziesz na plazy to mozemy sie kiedys spotkac.

Nana pytalas o mame. Moja mama miala jednak wczoraj operacje bo przed wczoraj juz byla na sali ale odwolali bo z wypadku przywiezli chlopaka z polamanym kregoslupem. wszystko poszlo ok z tym ze zmienili troszke to co zaplanowali bo mi miala miec robione przez kolano zeby zminimalizowac ciecie, ale jednak cieli jej noge:-(Lekarze powiedzieli ze bedzie mogla tutaj wrocic na dalsze leczenie (rehabilitacja i wyciaganie tego co tam jej wsadzili) ale musi sie nauczyc poruszac o kulach i wzmocnic noge. W pn ma wyjsc ze szpitala.

reklama
Hejka
Ale noc :no: spimy teraz na gorze czyt. strychu a tam nagrzane jak w piekarniku co sie obracalam na bok to myslalam o tobie Aniu jak ci musibyc super pod tym namiotem :-D prawie cala noc nie spalam do tego chlopaki sie tez budzily a Daan w koncu o wpoldo 4 przyszedl do nas przez godz. sie krecil a pozniej w koncu wzial koldre i poszedl na dol TV ogladac o 5 godz. :szok: dzisiaj bede chyba na kanapie spac na dole z otwartymi drzwiami

Karola do tego doszlo ze teraz ja wam zazdroszcze morza :szok::-D kiedy planujesz piewszy spacer z Milenka??

Aneta okropne co piszesz o tej nodze:szok: jak sie wszystko zagoi to mysle ze twoja mama bedzie smigac jak przed wypadkiem co....? A teraz to bedzie wracac do NL ?

Aniu to masz troche spokoju w domu :tak: a grzyby z checia bym pozbierala bo uwielbiam szczegolnie tu w NL bo nie trzeba duzo chodzic :-D no ale nie ma kto tego jesc bo ja nie lubie a moj M. nie wierzy ze ja sie tak na 100% znam na grzybach, typowy holender wierzy tylko w Albert Heijna :-D

My właśnie wróciliśmy ze spacerku:-D Pogoda piękna.

Tutaj fotka ulubieńca Janka, którego chodzimy prawie każdego dnia dokarmiać. Jak się wtedy mój Skarbek cieszy, aż podskakuje z radości:-)

20120720049.jpg20120720050.jpg

A jutro wyruszamy autem do Polski. Po drodze śpimy w Niemczech.

Z innej beczki...Na niedzieli.nl czytałam o tym, że lada chwila rusza polska (prywatna, płatna) przychodnia w Hadze. Na razie mają już kilku ginekologów, a niedługo i lekarza rodzinnego.

http://www.ginekolog.nl/

Ostatnia edycja:
My juz po plazy / czesc I zakonczona spiacym Victorem na rowerze:-D teraz malenki spi w lozku, reszta studiuje tv a ja mam zamiar kawke lyknac:tak:
Iguana spicie w Niemczech bo robicie pauze czy macie w planach odwiedzinki?:sorry2: ja sie juz zaczynam zastanawiac nad kiecka na wesele:-p bo jeszcze nic na oku nie mam... i takie pytanko co oprocz kasy mozna kupic nowozencom ale tak na pamiatke ... serwisy,posiele, agd odpada...;-) moze jakies swieczniki - co myslicie? wiecie jak jest kasa sie rozejdzie a to moja THE BEST przyjaciolka ze szkolnych lat:tak: jakies sugestie?:sorry2:

My właśnie wróciliśmy ze spacerku:-D Pogoda piękna.

Tutaj fotka ulubieńca Janka, którego chodzimy prawie każdego dnia dokarmiać. Jak się wtedy mój Skarbek cieszy, aż podskakuje z radości:-)

Zobacz załącznik 485683Zobacz załącznik 485684

A jutro wyruszamy autem do Polski. Po drodze śpimy w Niemczech.

Z innej beczki...Na niedzieli.nl czytałam o tym, że lada chwila rusza polska (prywatna, płatna) przychodnia w Hadze. Na razie mają już kilku ginekologów, a niedługo i lekarza rodzinnego.

Witamy w naszym Centrum Medycznym!
Ale fajnie z tą przychodnią. Ciekawe, czy ludzie spoza Hagi też mogą tam się zgłaszać? No i... czy musiałabym mieć skierowanie od huisartsa?

jest to PRYWATNA PLATNA przychodnia, raczej nie beda mieli kontraktow z ubezpieczalniami, i raczej skierowanie od huisartsa potrzebne nie bedzie. patrzylam, terminy maja juz zaklepane na troche w przod, ja czekam az jakas znajoma pojdzie i zda relacje :-D jakos nie lubie sama sie rzucac na gleboka wode haha :-p

a my wrocilismy znad jeziorka, Tomek 3/4 wycieczki przespal w wozeczku, a my sie kapalismy, woda miodzio, wcale nie czulo sie tego palacego slonca :tak: oczywiscie wszyscy zjarani.. :nerd:

reklama
Witam

Ale dzis piekna pogoda byla:tak:Misiek pol dnia w basenie siedzial:tak:

Aneta jeszcze raz zdrowia dla mamy:tak: Z tymi lekarzani i szpilami w polsce to jakis koszmar....:baffled:
Aniu ale pyszne grzybki . .. zupka grzybowa z kluskami mniam mniam:-)

Gosia no na poddaszu to upaly ze szok:baffled: morze to jest super sprawa:tak:
Iguana no ciekawa ta przychodnia...

My dzis zaliczyllismy pierwsza kraamvisite:tak:

Do góry