reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Witam wszystkie kobitki!!!!
U nas ok, poznajemy sie z mala. Cyce mi zaczely w koncu dzialac:-):-)

Aniah uwielbiam grzybki, ale bym zjadla duszonke, mnim mnim
Karola sliczna mala laleczka:-D:tak:. Czy twoj synek urodzil sie 28.10??????

Ale wam zazdroszcze tych wypadow na wode. Ja musze poczekac z takimi wycieczkami:baffled:
milego wieczorku:-D pa

reklama

masakra:szok::baffled:.. teraz to bede miala nocke z glowy:dry:- jak mozna zapomniec o dziecku???

Karola i jak tam piersza wizyta wypadla?
Ewelinko wszytko w swoim czasie... nastepne lato juz bedziecie sie obie pluskac nad Galder:-D- moi w wodzie pol dnia siedza a Victor po 19.00 to wogole by dupki nie ruszal bo taka super temperatura:tak: ale podobno jeszcze tylko jutroladnie , w soboty burze i od poniedzialku 19 stopni:baffled: codziennosc.......

a my jeszcze dzis zdazylismy grilla imieninowego zrobic... uwielbiam polska kielbache:tak::-)

zmykam wyrko czeka hahha..

Aniu ja tez uwielbiam kelbache z grila:tak:Wizyta super ,Michalek sie chwalil siostrzyczka:tak:
Ewelina tak Michas jest z 28.10:tak::tak:
Ja widzialam ,ze jutro ma juz polac...

jest to PRYWATNA PLATNA przychodnia, raczej nie beda mieli kontraktow z ubezpieczalniami, i raczej skierowanie od huisartsa potrzebne nie bedzie. patrzylam, terminy maja juz zaklepane na troche w przod, ja czekam az jakas znajoma pojdzie i zda relacje :-D jakos nie lubie sama sie rzucac na gleboka wode haha :-p

a my wrocilismy znad jeziorka, Tomek 3/4 wycieczki przespal w wozeczku, a my sie kapalismy, woda miodzio, wcale nie czulo sie tego palacego slonca :tak: oczywiscie wszyscy zjarani.. :nerd:

Jak któraś z Twoich znajomych tam będzie, to proszę podziel się później z nami oceną tej przychodni. Jak prywatna, no to cóż... byleby nie zdzierali nie wiadomo jakiej kasy. Do gina i tak chodzę raz w roku, więc łaski by mi nie zrobili, czy zrobiłabym to tutaj, czy w Polsce.

Astrid to sa ceny:
Zapewne interesują Was również ceny, jakie pobiera za te usługi ta nowootwarta placówka:
Wizyta – 80 euro (konsultacja lekarska, badanie ginekologiczne, recepta)
USG ginekologiczne – 70 euro
USG genetyczne* - 120 euro
USG Doppler + kardiologia* - 120 euro
USG 4D* - 120 euro
USG piersi – 80 euro
Cytologia – 40 euro (pobranie i odczyt badania cytologicznego)

*USG genetyczne (wykonuje się pomiędzy 11 a 17 tygodniem ciąży);
*USG Doppler + kardiologia (wykonuje się pomiędzy 18 a 20 tygodniem);
*USG 4D (wykonuje się pomiędzy 27 a 30 tygodniem).

Wizyta z badaniem 80 plus cytologia 40 razem 120 wiec nie jest zle, tyle sie generalnie mozna bylo spodziewac .

Tylko mnie zastanawia , czemu tam sie robi genetyczne od 11 to 17 tygodnia ? Bo chyba nie chodzi o vruchtwaterpunktie , bo to trzeba robic w szpitalu pod odpowiednimi srodkami ostroznosci.... No, ale wiekszy odstep czasowy = wiecej chetnych klientek :D

Ale i tak beda mieli klientek, ze cho cho..

Ania Haven skad ty masz te grzyby ? Jejku ale bym zjadla grzyby w smietanie :D :D moje ciasto juz sie skonczylo wczesnym wieczorem ;p jutro musze zrobic nastepne :D

Dzien dobry

A jednak slonko swieci:tak::tak:

Jutro mój tata przyjezdza ,ale sie ciesze bomi troche pomoze:tak: ugotuje , z Michalkiem na dlugie spacery eda chodzic:tak:

Ewelina my na pierwszy spacerk wybieramy sie jutro:tak:

Ceny calkiem nie zle w tej przychodni:tak: Oczywiscie jesli ktos ma duzo czasu w pl to sie bardziej tam oplaca:tak:

Milenka spi ,Michas lezy obok mnie i czyta..:-D

Dzien dobry...

Slonko bedzie jeszcze dzis...:tak: moj M mowi ze jutro juz beda straszne burze:szok: sama to zaraz sprawdze... buuuuu... ja chce zeby tak bylo ze 3 tyg chociaz..;-)
Ayni my zbieramy grzyby jadac na rowerach w lesie obok...:-) to byl krotki spacerek ale ziemniaczki i sosik z koperkiem plus ogorki kiszone do tego...pycha:-D

Ja standardowo zakupy dzisiaj musze zrobic zeby jutro nie latac, hihi...ale to dopiero po plazy ok 14.00 / lista juz jest wiec szybko mi pojdzie..l:tak:
Ceny w przychodni niezle...:nerd: -dla mnie troche zawyzone...ja w PL za wizyte plus cytologie plus usg kontrolne czyli pakiet:tak: placilam 150 zlotych / a tu 190 euro/ ale nie mowie w razie WU super ze jest.. nie kazdy moze jechac do PL jak zajdzie taka potrzeba:sorry2:...
Kawka zaliczona - pranie powieszone lapie odkurzac i... WEEKEND czas zaczac!:-D
[h=1][/h]

reklama
Ayni nie wiem o czym mowisz, bo ja mialam robione usg genetyczne, i robilam je w zwyklej przychodni, a nie w jakichs specjalistycznych gabinetach pod odpowiednimi srodkami ostroznosci. chyba Ci sie terminy pomylily. usg genetyczne to m.in. test na przeziernosc karkowa itd.

Do góry