reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam wszystkie kobitki!!!!
U nas ok, poznajemy sie z mala. Cyce mi zaczely w koncu dzialac:-):-)

Aniah uwielbiam grzybki, ale bym zjadla duszonke, mnim mnim
Karola sliczna mala laleczka:-D:tak:. Czy twoj synek urodzil sie 28.10??????

Ale wam zazdroszcze tych wypadow na wode. Ja musze poczekac z takimi wycieczkami:baffled:
milego wieczorku:-D pa

reklama

masakra:szok::baffled:.. teraz to bede miala nocke z glowy:dry:- jak mozna zapomniec o dziecku???

Karola i jak tam piersza wizyta wypadla?
Ewelinko wszytko w swoim czasie... nastepne lato juz bedziecie sie obie pluskac nad Galder:-D- moi w wodzie pol dnia siedza a Victor po 19.00 to wogole by dupki nie ruszal bo taka super temperatura:tak: ale podobno jeszcze tylko jutroladnie , w soboty burze i od poniedzialku 19 stopni:baffled: codziennosc.......

a my jeszcze dzis zdazylismy grilla imieninowego zrobic... uwielbiam polska kielbache:tak::-)

zmykam wyrko czeka hahha..

Aniu ja tez uwielbiam kelbache z grila:tak:Wizyta super ,Michalek sie chwalil siostrzyczka:tak:
Ewelina tak Michas jest z 28.10:tak::tak:
Ja widzialam ,ze jutro ma juz polac...

jest to PRYWATNA PLATNA przychodnia, raczej nie beda mieli kontraktow z ubezpieczalniami, i raczej skierowanie od huisartsa potrzebne nie bedzie. patrzylam, terminy maja juz zaklepane na troche w przod, ja czekam az jakas znajoma pojdzie i zda relacje :-D jakos nie lubie sama sie rzucac na gleboka wode haha :-p

a my wrocilismy znad jeziorka, Tomek 3/4 wycieczki przespal w wozeczku, a my sie kapalismy, woda miodzio, wcale nie czulo sie tego palacego slonca :tak: oczywiscie wszyscy zjarani.. :nerd:

Jak któraś z Twoich znajomych tam będzie, to proszę podziel się później z nami oceną tej przychodni. Jak prywatna, no to cóż... byleby nie zdzierali nie wiadomo jakiej kasy. Do gina i tak chodzę raz w roku, więc łaski by mi nie zrobili, czy zrobiłabym to tutaj, czy w Polsce.

Astrid to sa ceny:
Zapewne interesują Was również ceny, jakie pobiera za te usługi ta nowootwarta placówka:
Wizyta – 80 euro (konsultacja lekarska, badanie ginekologiczne, recepta)
USG ginekologiczne – 70 euro
USG genetyczne* - 120 euro
USG Doppler + kardiologia* - 120 euro
USG 4D* - 120 euro
USG piersi – 80 euro
Cytologia – 40 euro (pobranie i odczyt badania cytologicznego)

*USG genetyczne (wykonuje się pomiędzy 11 a 17 tygodniem ciąży);
*USG Doppler + kardiologia (wykonuje się pomiędzy 18 a 20 tygodniem);
*USG 4D (wykonuje się pomiędzy 27 a 30 tygodniem).

Wizyta z badaniem 80 plus cytologia 40 razem 120 wiec nie jest zle, tyle sie generalnie mozna bylo spodziewac .

Tylko mnie zastanawia , czemu tam sie robi genetyczne od 11 to 17 tygodnia ? Bo chyba nie chodzi o vruchtwaterpunktie , bo to trzeba robic w szpitalu pod odpowiednimi srodkami ostroznosci.... No, ale wiekszy odstep czasowy = wiecej chetnych klientek :D

Ale i tak beda mieli klientek, ze cho cho..

Ania Haven skad ty masz te grzyby ? Jejku ale bym zjadla grzyby w smietanie :D :D moje ciasto juz sie skonczylo wczesnym wieczorem ;p jutro musze zrobic nastepne :D

Dzien dobry

A jednak slonko swieci:tak::tak:

Jutro mój tata przyjezdza ,ale sie ciesze bomi troche pomoze:tak: ugotuje , z Michalkiem na dlugie spacery eda chodzic:tak:

Ewelina my na pierwszy spacerk wybieramy sie jutro:tak:

Ceny calkiem nie zle w tej przychodni:tak: Oczywiscie jesli ktos ma duzo czasu w pl to sie bardziej tam oplaca:tak:

Milenka spi ,Michas lezy obok mnie i czyta..:-D

Dzien dobry...

Slonko bedzie jeszcze dzis...:tak: moj M mowi ze jutro juz beda straszne burze:szok: sama to zaraz sprawdze... buuuuu... ja chce zeby tak bylo ze 3 tyg chociaz..;-)
Ayni my zbieramy grzyby jadac na rowerach w lesie obok...:-) to byl krotki spacerek ale ziemniaczki i sosik z koperkiem plus ogorki kiszone do tego...pycha:-D

Ja standardowo zakupy dzisiaj musze zrobic zeby jutro nie latac, hihi...ale to dopiero po plazy ok 14.00 / lista juz jest wiec szybko mi pojdzie..l:tak:
Ceny w przychodni niezle...:nerd: -dla mnie troche zawyzone...ja w PL za wizyte plus cytologie plus usg kontrolne czyli pakiet:tak: placilam 150 zlotych / a tu 190 euro/ ale nie mowie w razie WU super ze jest.. nie kazdy moze jechac do PL jak zajdzie taka potrzeba:sorry2:...
Kawka zaliczona - pranie powieszone lapie odkurzac i... WEEKEND czas zaczac!:-D
[h=1][/h]

reklama
Ayni nie wiem o czym mowisz, bo ja mialam robione usg genetyczne, i robilam je w zwyklej przychodni, a nie w jakichs specjalistycznych gabinetach pod odpowiednimi srodkami ostroznosci. chyba Ci sie terminy pomylily. usg genetyczne to m.in. test na przeziernosc karkowa itd.

Do góry