reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Kurcze dziewczyny smaki mi robicie Aniahaven ja chce racucha,nie pamietam kiedy ostatnio jadlam!
Sencilla-Wszystkiego najlepszego dla meza!Proficiat!!!

W sumie to zaczelam unikac slodkich rzeczy,staram sie nie jesc ciast i slodyczy,chociaz nie wiem jak dlugo dam rade.Jak przestane kkarmic to ide calkiem na diete,chcialabym 10 kg zrzucic,chociaz do mojej wagi sprzed ciazy zostaly mi 3 kg do zrzucenia.:-)
Moj mezus wychodowal sobie krzak rozy na ogrodku,i rozbilo sie pare paczkow rownoczesnie,sa takie piekne ze az sie pochwale,a jak pachna!!!

Załączniki

• P1070946.jpg
    P1070946.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
Co do karmienia to ja mam w planach karmić piersią do roku, tzn. do 6 miesiąca tylko mleczko, a potem mieszać z innymi pokarmami....no ale to są plany, zobaczymy ile uda mi się utrzymać mleko.

Dzisiaj byliśmy z Jankiem pierwszy raz już sami na zakupach. Był bardzo grzeczny...do czasu, pod koniec zakupów w markecie jak mi się rozdarł:-D Ludzie pewnie nie zwracają na to uwagi, ale dla mnie to troche stresujące...stoję w kolejce do kasy, a ten drze się ile się da...uspokajam go, nawet zaczęłam kołysać go na rękach, nic. Uspokoił się dopiero w domku, heh. A tak powoli rośnie z niego mały krzykacz, bo w ciągu dnia nalpiej na rękach u mamy...a jak nie to daje głośno znać, że chce na ręcę;-) Nawet mąż poczuł się lekko zazdrosny, bo ręce taty już nie takie dobre;-)

Mam ważne pytanie do wszystkich mam chłopców. Jak dbałyście, dbacie o higienę części intymnych niemowlaka/chłopca? Chodzi mi o czyszczenie, aby zapobiec stulejce.

My na razie boimy się robić coś na siłę, więc jak w przyszym tygodniu udam się do Consultate Biureau na co tygodniowe ważenie, to tam dopytam dokładnie pielęgniarkę.

Witam, witam.....
Dlugo mnie nie bylo a tu tyle nowosci :-) Daanus dzisiaj pierwszy raz byl w peuterzaal i nawet dobrze poszlo tzn. Daanu od razu poszedl sie bawic i nawet na nas nie zwrocil uwagi ale jak poszlam go odebrac to babka mowila ze pozniej zaczal plakac wiec jak mnie zobaczyl to mu sie mina poprawila :-) Gorzej bylo ze mna bo jak szlam do domu to mi sie jakos mieko zrobilo ....:baffled:
Iguana slicznego masz synusia, a co do higieny to ja mu tam specjalnie nic nie czyszcze popostu normalnie myje gabka z zelem
Sencilla gratki dla meza
Ja zwijam sie do wyrka bo jutro znowu do roboty z coraz mniejsza przyjemnoscia bo dzisiaj scielam sie z holenderka, dzisiaj to juz calkiem przegiela s.........

Tez jestes ciekawa jak wy dbalyscie o higiene miejsc intymnych synusiow.Bo mamy z mezem podzielone zdania.Ja uwazam ze normalnie tylko umyc,a maz ze czeba troche naciagac siusiorka zeby stulejki nie bylo,A Wy jak dbalyscie bo ja tez jak Iguana ciekawa jestem.
Gosia1977 z kazdym dniem bedzie synus bardziej sie przyzwyczajal i Ty tez,chociaz mi by sie tez serce krajalo.
Iguana Twoj synek to chyba taki jak moj skoro ciagle na rekach,moj juz teraz sie odzwyczaja bo interesuje go wszysko wkolo i lapie zabawki juz!Ale troche sie nanosilam.Na spacerkach tez plakal a teraz to sie caly czas smieje,caly czas bym mogla na dworze z nim byc.Mysle ze jest tak jak mi mama mowila ze dziecko po 3 miesiacach sie zmienia.
dobrej nocy!ja sie ciesze bo juz jutro weekend!!!:-)-maz w domu

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!
Pogoda znowu dzis latowa!!!super....
Mam dzis dobry humor chociaz moj synus dwie godziny w nocy nie chcial spac tylko sie bawic i gaworzyc ,ale.......zaczal sie odwracac z pleckow na brzuszek i rano z brzuszku na plecki-jak on szybko rosnie,w niedziele 3 miesiace juz bedzie!!!
A co u was ??jakie plany na dzis??:-):-)

prawda, pogodę mamy cudną!
anp to szybciutko zaczął Ci synek się przekręcać, mój do 3 miesiąca to niecierpiał nawet na brzuszku leżeć,a co dopiero robić przewrotki, rośnie Ci silny mężczyzna!

jeśli chodzi o higienę u chłopaczków, mi mówili aby do dwóch lat nic nie ruszać, wiem że są różne opinie na ten temat, choć w dzisiejszych czasach to na każdy temat znajdziemy skrajne poglądy.

a my dziś będziemy korzystać z ładnej pogody i sobie grilla zrobimy.

pozdrawiam, miłego dnia i udanego weekendu!:-)

Hej dziewczyny!
Pogoda znowu dzis latowa!!!super....
Mam dzis dobry humor chociaz moj synus dwie godziny w nocy nie chcial spac tylko sie bawic i gaworzyc ,ale.......zaczal sie odwracac z pleckow na brzuszek i rano z brzuszku na plecki-jak on szybko rosnie,w niedziele 3 miesiace juz bedzie!!!
A co u was ??jakie plany na dzis??:-):-)

Ja zmykam na zakupy weekendowe:-D, bo jutro mam inne plany...potem po dzieci do szkoly...:tak::tak::tak: i jedziemy na kinderboerderij z jednym z przyjaciol ;-), o 18 fryzjer /grzywke podciac/ i po 19 basen... hihi...dobrze ze mama jest i slonko pieknie swieci bo mam tyle energi:-):-):-)

milego weekendu

sencilla gratki dla meza spoznione...:sorry2:

dzien dobry wszystkim! ja dzis mam urwanie gitary, wiec sie witam i juz zegnam...
ale cudna pogoda, jupiiii!!
musze zrobic zdjecie brzuszka, bo w koncu cos widac, to WAm podesle :)

reklama
Do góry