reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

niunia dajemy Jest zapisana od czerwca Bylismy już w ośrodku po zaświadczenie że nie mówi po Hol i teraz mają nam przysłać list w jakie dni ma chodzić Mówili że od 1października 4dni List pewnie przyjdzie jutro
Ania gdzie jeździcie nad jezioro? i to same jezioro czy jakies atrakcje wokoło? (plus jakies jedzenie itp:)

reklama
Rozmawialiśmy wczoraj na skypie z rodzicami męża i zdecydowali się do nas przyjechać w grudniu na święta. Bardzo fajnie, Janek pozna dziadków, przynajmniej z jednej strony. Niestety moja Mama się bardzo opiera, ehhh. Nie przepada za moim mężem i przyznam ciężko mi z tym:-( Nawet jak rozmawia na skypie to tylko ze mną...ehh

aniahaven, dzięki za szczegółowe info w sprawie polskiego aktu urodzenia itd. Kurcze, nie zabraliśmy się jeszcze za to...a pod koniec grudnia muszę powysyłać odpowiednie dokumenty do polskiej pracy, aby dostać od nowego roku macierzyński, a potem wychowawczy.

My byliśmy wczoraj na kolejnym wspólnym spaceru z nasza całą trójcą...a dzisiaj już idę sama z wózkiem. Muszę wyjść, bo powoli zaczynam mieć dość siedzenia w 4 ścianach.

Nie wiem czy też tak miałyście na samym początku, po porodzie...ale na wszystko brakuje czasu. Od karmienia do karmienia czas goni, a tu ciągle coś w domu nie jest zrobione. Powoli udaje mi się wygospodarować czasu coraz więcej...ale Jankowi już się powoli odwróca noc z dniem, tak jak to powinno być...i w ciągu dnia ma coraz dłuższe okresy aktywne;-) wtedy ciągle domaga się noszenia na rączkach, inaczej płacze...i tak jem posiłki jedną rąką, bo w drugiej uśmiechnięty Janek:-D

Witam w ten cudny dzionek:tak:
Michaś już zadowolony w przedszkolu a ja się biorę za jakąś pracę:nerd:

Iguana ja tez na początku nie miałam czasu ani ochoty za bardzo na jakieś prace:no:na szczęście moja siostra była i mi dużżo pomagała:tak:

niunia dajemy Jest zapisana od czerwca Bylismy już w ośrodku po zaświadczenie że nie mówi po Hol i teraz mają nam przysłać list w jakie dni ma chodzić Mówili że od 1października 4dni List pewnie przyjdzie jutro
Ania gdzie jeździcie nad jezioro? i to same jezioro czy jakies atrakcje wokoło? (plus jakies jedzenie itp:)

Dzien dobry wszystkim...:-)

Jezioro jest cudne i takie czyste ze palce u nog widac:tak: a do tego ma turkusowy kolor wody;-)... plaza czysta.
Jedzenie jest - frikandele, frytki itp. - lody dla dzieci tez sa...:tak: a jeziorko lezy nie dalej niz 300m od mojego domu / mieszkamy w GALDER/..

Pije kawke...pa.

Hej dziewczyny!
Aniahaven dzieki za odpowiedz!

Jak dzis slonecznie,wybieramy sie pozniej na spacerek,Alex ostatnio polubil bardzo przebywac na swiezym powietrzu!
Mysle co na obiadek zrobic i ...nie wiem.

Chyba juz bede przestawala powoli karmic piersia bo po butelce maly spokojniejszy jest!A jak dlugo Wy karmilyscie!Pierwsze 3 miesioace za nami chyba najwazniejsze !:-)
milego dnia

witam
jejku jak ta jesień się pięknie zaczyna, oby taka słoneczna pogoda była jak najdłużej!

anp ja karmiłam prawie 4 miesiące, aż do czasu jak poszłam wyrwać zęba i dostałam antybiotyk więc nie mogłam pare dni karmić, a mój mały skubaniec wyczaił że przez butelkę nie musi się tak męczyć więc już piersi nie chciał więcej, ale i tak przy cycu przybierał mało więc prędzej czy póżniej i tak przeszłabym na butelkę.A może spróbuj karmić mieszanie?

pozdrawiam i miłego dnia życzę!

anp ja Piotrka karmiłam 13msc a Alicje 14msc-ja powinnam dłużej bo innego mleka nie tolerowała(alergia) ale sama się odstawiła Dla mnie karmienie piersią to była super wygoda Zawsze na miejscu i w odpowiedniej temperaturze:)

mi niestety nie bylo dane zeby karmic piersia ani jednego ani drugiego dziecka a szkoda moze.............bardzo chciałam ale nie miałam pokarmu i brałam duzo leków dlatego było nie wskazane
oboje byli na nutrilonie i mikolaj ma 4 lata - 1 raz byl chory a Inga 16 msc - 0 razy chora wiec jak dlamnie jednak mleko modyfikowane jest duzo zdrowsze i ma wiecej witamin itd..... jesli ktos ma inne zdanie to tez ok wiadomo kazdy ma swoja recepte na zycie

Pozatym nasz syn jest szczesliwy ze chodzi juz do szkoly bardzo mu sie podoba i rano juz siedzi w butach 15 min przed czasem -oby tak dalej !!!!

mi niestety nie bylo dane zeby karmic piersia ani jednego ani drugiego dziecka a szkoda moze.............bardzo chciałam ale nie miałam pokarmu i brałam duzo leków dlatego było nie wskazane
oboje byli na nutrilonie i mikolaj ma 4 lata - 1 raz byl chory a Inga 16 msc - 0 razy chora wiec jak dlamnie jednak mleko modyfikowane jest duzo zdrowsze i ma wiecej witamin itd..... jesli ktos ma inne zdanie to tez ok wiadomo kazdy ma swoja recepte na zycie

Pozatym nasz syn jest szczesliwy ze chodzi juz do szkoly bardzo mu sie podoba i rano juz siedzi w butach 15 min przed czasem -oby tak dalej !!!!

Ja uważam że każdy karmi jak chce, i jak długo chce.Nie można nigogo na siłę zmuszać do karmienia naturalnego, nawet jeśli może.

Fajnie że synek szczęśliwy ze szkoły....faktycznie oby tak dalej było że mu się spieszy do wyjścia z domu;)))

reklama
hej...

ale piekna ta holenderska jesien, fiuuu fiuuu..:-) ja dzis porwalam swoje dzieci na lunch do parku:tak:ale cudnie bylo i te krajobrazu jesiennych drzew, cudo mowie wam /potem fotki/;-)

Ja moich tez piersia karmilam Karine 17mies...Erniego 7m a Victora tylko 3,5m bo po tym wirusie RS nie chcial jesc o cucu nie mowiac nawet:cool2:...

u nas ogorkowa na obiad ale to potem a teraz racuchy z jablkami...ktos chce?:happy2:

Do góry