reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Sencilla, to czekamy na fotkę:-)

Ja od wczorajszego popołudnia walczę z zastojem mleka w jednej części piersi, czerwona plama na piersi, ból, gorączka. To już drugi raz i znowu ta sama pierś. Z tego powodu mam lekkiego doła :-(Położna kazała okładać pierś termoforem, masować i dostawiać Maluszka lub laktator. No i troche puściło, ale nadal nie jest w 100% ok. Przerąbane z tym karmieniem. Ja myślałam, że poród to jest coś...ale to troche bólu i tyle. A karmienie to tyle zamieszania, ehh. Dobrze, że maż kupił w ostatnich dniach jednak elektryczny laktator, bo zdecydowanie szybciej idzie odciąganie mleka...w dodatku taki latator ma 2 fazy, czyli mleczko jest odciągane tak jak dziecko pije, a to mniej obciąża sutek.

Sencilla, to czekamy na fotkę:-)

Ja od wczorajszego popołudnia walczę z zastojem mleka w jednej części piersi, czerwona plama na piersi, ból, gorączka. To już drugi raz i znowu ta sama pierś. Z tego powodu mam lekkiego doła :-(Położna kazała okładać pierś termoforem, masować i dostawiać Maluszka lub laktator. No i troche puściło, ale nadal nie jest w 100% ok. Przerąbane z tym karmieniem. Ja myślałam, że poród to jest coś...ale to troche bólu i tyle. A karmienie to tyle zamieszania, ehh. Dobrze, że maż kupił w ostatnich dniach jednak elektryczny laktator, bo zdecydowanie szybciej idzie odciąganie mleka...w dodatku taki latator ma 2 fazy, czyli mleczko jest odciągane tak jak dziecko pije, a to mniej obciąża sutek.

Iguana nie zamartwiaj sie - bedzie dobrze to tylko pare dni a potem sie uspokoi:tak: rob co ci doradzaja a bedzie OK;-)...a potem juz tylko sama przyjemnosc z karmienia Maluszka...

My z Victorkiem byczymy sie w ogrodzie ...a tata z reszta plywa w jeziorze...:-D

Przed chwilą dotarła przesyłka od Dziadków Janka. Dostaliśmy śliczny prezent, będziemy prowadzić "Książkę osiągnięć" naszego Maluszka:-)

Zobacz załącznik 395062 DSC_0006.jpg

hej hej
my wlasnie wrocilismy, bylismy na pielrzymce w belgii w banneux z PMK Amsterdam, cudowna pogoda, po prostu jak w raju i tam tak pieknie tez.
wyjechalismy o 6, tak wiec jestesmy wszyscy padnieci ;)

ide zaraz spac wiec, fotki musza znow poczekac ;)

Iguana, piekny albumik! tyle teraz slicznych rzeczy dla dzieci, jest w czym przebierac! my tez takie ksiazeczki prowadzilismy dla coreczek, fajnie jest pozniej poczytac :)
A piersi czasem wlasnie tak sie buntuja.. to dla nich tez cos nowego ;) polozne wiedza co robic, one to maja na codzien, stosuj ich rady a pozniej to tylko heja i juz do cyca maly.

Piękna pogoda za oknem, zapowiada się słoneczny dzień:-) My mamy w planach dłuższy spacerek po parku całą trójcą.

Pierś zdecydowanie lepiej dzisiaj, stosuję wszystkie wskazówki od położnej i te które pamiętam jeszcze z nauk kraamzorgowych;-) Ból minął, gorączka też, wielka czerwona plama już zaczęła też nawet zanikać. Wydaje mi się, że tą prawą pierś mam poprostu bardziej wrażliwszą...bo i sutek szybciej zaczyna boleć i jest więcej pokarmu, który trudniej wycieka. Termofor to cudowny wynalazek:tak:

bry !!!
Ale pogoda......... pieknie, a ja jak przyszlam z pracy to taka padnieta ze mi sie noga nie chcialo ruszyc. Dopiero o szostej pojechalismy z Daankiem nad jeziorko nogi pomoczyc, woda cieplutka no i oczywiscie Daanu wpadl po szyje do wody :-D toevalig oczywiscie ........
Aniu ty aktywisko skad ty bierzesz energie na takie rzeczy :-)

reklama
Witam!!!
Pogoda oczywiscie cudowna, dopisuje!!
Tez zrobilam wycieczke dopóki mogé sié jeszcze ruszac;)))
Wczoraj bylam w Brugii-bardzo piekne miasto! Polecam!!! a dzisiaj na plazy nad morzem, az milo polezec sobie w takim ciepelku.

Do góry