Co do karmienia to ja mam w planach karmić piersią do roku, tzn. do 6 miesiąca tylko mleczko, a potem mieszać z innymi pokarmami....no ale to są plany, zobaczymy ile uda mi się utrzymać mleko.
Dzisiaj byliśmy z Jankiem pierwszy raz już sami na zakupach. Był bardzo grzeczny...do czasu, pod koniec zakupów w markecie jak mi się rozdarł
Ludzie pewnie nie zwracają na to uwagi, ale dla mnie to troche stresujące...stoję w kolejce do kasy, a ten drze się ile się da...uspokajam go, nawet zaczęłam kołysać go na rękach, nic. Uspokoił się dopiero w domku, heh. A tak powoli rośnie z niego mały krzykacz, bo w ciągu dnia nalpiej na rękach u mamy...a jak nie to daje głośno znać, że chce na ręcę;-) Nawet mąż poczuł się lekko zazdrosny, bo ręce taty już nie takie dobre;-)
Mam ważne pytanie do wszystkich mam chłopców. Jak dbałyście, dbacie o higienę części intymnych niemowlaka/chłopca? Chodzi mi o czyszczenie, aby zapobiec stulejce.
My na razie boimy się robić coś na siłę, więc jak w przyszym tygodniu udam się do Consultate Biureau na co tygodniowe ważenie, to tam dopytam dokładnie pielęgniarkę.