reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

witam
ooo super, wszyscy aktywnie spedzili dzien :)
my tez nad morzem, moj R. i dzieci oczywiscie sie wykapaly.. a co tam, mam tylko nadzieje, ze sie nie rozchoruja..
moze uda mi sie jakies fotki w koncu jutro wstawic..

reklama
bry !!!
Ale pogoda......... pieknie, a ja jak przyszlam z pracy to taka padnieta ze mi sie noga nie chcialo ruszyc. Dopiero o szostej pojechalismy z Daankiem nad jeziorko nogi pomoczyc, woda cieplutka no i oczywiscie Daanu wpadl po szyje do wody :-D toevalig oczywiscie ........
Aniu ty aktywisko skad ty bierzesz energie na takie rzeczy :-)

Gosiu sama nie wiem - tak naprawde chcialam zobaczyc ile mi brakuje kondycji po ciazy:sorry2: ale nie jest tak zle...i bardzo mi sie spodobalo wiec bede codziennie biegac:-Dwieczorkami bo chce troche jeszcze zrzucic:tak:...a co do kapieli Sencilla moi wczoraj z tatusiem pojechali na rowerach - woda lodowata i tak tylki zamoczyli bo oni inaczej nie umieja:-) przejsc kolo wody spokojnie:laugh2:... i tez mam nadzieje ze nic im nie bedzie....

Ja juz mowie dobranoc bo swieze powietrze w dzisiajszej dawce mowi mi ze to juz koniec na dzisiaj i..oczy mi sie same zamykaja...:tak::tak::tak:

Sencilla, to czekamy na fotkę:-)

Ja od wczorajszego popołudnia walczę z zastojem mleka w jednej części piersi, czerwona plama na piersi, ból, gorączka. To już drugi raz i znowu ta sama pierś. Z tego powodu mam lekkiego doła :-(Położna kazała okładać pierś termoforem, masować i dostawiać Maluszka lub laktator. No i troche puściło, ale nadal nie jest w 100% ok. Przerąbane z tym karmieniem. Ja myślałam, że poród to jest coś...ale to troche bólu i tyle. A karmienie to tyle zamieszania, ehh. Dobrze, że maż kupił w ostatnich dniach jednak elektryczny laktator, bo zdecydowanie szybciej idzie odciąganie mleka...w dodatku taki latator ma 2 fazy, czyli mleczko jest odciągane tak jak dziecko pije, a to mniej obciąża sutek.

oj pamiętam ból przy karmieniu wolałabym jeszcze raz rodzić niż przeżyć jeszcze raz ten ból Przez miesiąc wyłam co 2h-jak Piotr jadł Potem na tydzien przeszłam na laktator i jak ręką odjął Ból minął Przy Alicji karmienie to bajka

my wczoraj byliśmy w Best w Aquabest Super plac zabaw jezioro To jest tuż przy Eindhoven

Niestety Piotr goraczkuje Kolejny raz zrobiłlo mu się coś w buzi takie afty Wczesniej miała je Ala Nie wiem co im tu nie pasuje (coś takiego mieli tez w lipcu) Higiena w buzi całkowicie zachowana (w końcu to mój zawód:)) a tu takie niespodzianki Jakiś wirus ich atakuje Nie wiem co robić?:(((((((

aOLA, a myslalas moze, czy to nie jest infekcja grzybicza w ustach? dzieci czesto maja i sie zarazaja od siebie nawzajem. moze warto by bylo zrobic wymaz? jak myslisz?

Witam!!!
Pogoda oczywiscie cudowna, dopisuje!!
Tez zrobilam wycieczke dopóki mogé sié jeszcze ruszac;)))
Wczoraj bylam w Brugii-bardzo piekne miasto! Polecam!!! a dzisiaj na plazy nad morzem, az milo polezec sobie w takim ciepelku.

Jak Ci fajnie, ruszaj się i korzystaj ile możesz, bo potem można utknąć pomiędzy pieluszkami i karmieniami;-)

Oczywiście żartuję, bo nie jest tak źle...Maluszek wszystko wynagradza (gdy nie wrzeszczy:-D ). Janek się ostatnio zrobił dość marudny, bo wcześniej płakał jak chciał jeść lub była pieluszuka pełna....a teraz płacze bo mu się nudzi i trzeba go nosić, kołysać na rękach...godzinami:tak:

Ja jeszcze daję sobie tydzień, może dwa i postaram się powoli wracać do normalności...tzn. lekcje angielskiego, które brałam, może uda się spotkać i zaprosić jakiś znajomych. Na razie jeszcze pory karmienia się nie ustaliły do końca.

Postanowiliśmy się z mężem i Maluszkiem wybrać do poradni laktacyjnej. W Amsterdamie znamy 2 takie miejsca, ale jedno szczególnie polecały nam kraamzorgowe, więc chyba tam się wybierzemy. Może coś mi doradzą na tą jedną wrażliwszą pierś, poobserwują jak karmię, może dadzą jakieś ciekawe wskazówki.

Hej Igi!!!
Jak dojdziesz do siebie to ja się wproszę do Ciebie, ale na razie poczekam jeszcze.Wróć do "normalności".

Tutejsza służba zdrowia doprowadza mnie do szału!!! Moje cesarskie cięcie nie jest pewne jeszcze na 100% oni muszą jeszcze podyskutować ze sobą;))) za dużo czasu Ci lekarze tu mają!!! Dziś byłam na konsultacji u anestezjologa w sprawie cięcia, oczywiście przedstawili propozycje ale też musi jeszcze przedyskutować to ze starszym kolegą!!!
Beznadzieja!!!
I tak mnie trzymają w niepewności, mimo że kardiolog ustalił ze ciecie.

aOLA, a myslalas moze, czy to nie jest infekcja grzybicza w ustach? dzieci czesto maja i sie zarazaja od siebie nawzajem. moze warto by bylo zrobic wymaz? jak myslisz?

tak własnie myślę Tylko że jak byliśmy w lipcu z takim stanem w ustach to nic nie dał powiedział ze to wirus Jak poprosze o wymaz to zrobią?

aOLA tak, huisarts to zrobi sam albo da Ci skierowanie do laboratorium na wymaz. Ja juz jestem specjalistka od infekcji grzybiczych ;) bo my czesto mamy z tym problemy, taka natura, jak to lekarz powiedzial. Najskuteczniejsza jest terapia calej rodziny, nawet jak objawy sa tylko u jednej osoby. jak bys miala jakies pytania, to pisz na priva. A jak wyglada ta infekcja u malych?

reklama
to moze byc grzybek, ale niekoniecznie, najlepiej o wymaz poprosic. jest krem daktarin do uzytku "ustnego", ale to chyba recepte na niego trzeba miec...

Do góry