reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Witam.
anp to fajnie że mały był spokojny wczoraj, może lubi podróżować...
witaj montiterlla! Ja też niedawno byłam nowa na forum i wogóle nowa w Holadnii... Możesz pisać, możesz czytać itp.
Tak wogóle to mój dzień dzisiaj będzie trwał trochę krócej...bo przebudziłam się o 11:30 :tak: Ale twierdzę że muszę się wysypiać dopóki mogę, bo jak się dziecko urodzi to mogę mieć mało czasu...
Pozdrawiam

reklama
Witam
Pochodzę z Nord-Brabant . (okolice Eindhoven)

Ciężkie dni ostatnio przechodzę w nocy spać nie mogę cały czas myślę i myślę, natomiast w dzień chodzę osłabiona nawet mdleje bardzo często ,położna powiedziała że to stan normalny ale tak nieswojo jeżeli nikogo w domu nie ma :-( Pocieszcie mnie że byłyście lub jesteście w podobnej sytuacji....

witam się
a my dziś wstalismy o 9 rano, zawsze jak dłużej pospimy to potem dzień szybko mija.
Anna śpij, spij, ja w ciąży miałam mega spanie, prawie codziennie po 10-12 godzin spałam, dlatego wysypiaj się póki możesz:)
montiterlla witaj!niestety tak w ciąży jest, że miewa się gorsze dni, pisz z nami zawsze to zawsze będzie weselej :)

A mysmy pojechali dzisiaj na plac zabaw i klamke pocalowalismy, bo sie okzalo ze poniedzialki i wtorki maja zamkniete :wściekła/y: oooo jaka bylam zla, tym bardziej ze kompa mialam wlaczonego i myslalam zeby sprawdzic na wszelki wypadek no ale zapomnielam i pojechalam......
Montiterlla, ja tez z okolic Eindhoven pochodze tylko ze z drugirj strony, dokladniej z Mierlo. Jak ci smutno samej to wpadaj do mnie ja tez czesto sama z malym siedze. Jak na kontroli bylo ??? wszystko w porzadku????
Anna jak ci dobrze z tym spaniem :-) kiedy ja bede mogla sie tak w koncu porzadnie wyspac, chyba na emeryturze

A mysmy pojechali dzisiaj na plac zabaw i klamke pocalowalismy, bo sie okzalo ze poniedzialki i wtorki maja zamkniete :wściekła/y: oooo jaka bylam zla, tym bardziej ze kompa mialam wlaczonego i myslalam zeby sprawdzic na wszelki wypadek no ale zapomnielam i pojechalam......
Montiterlla, ja tez z okolic Eindhoven pochodze tylko ze z drugirj strony, dokladniej z Mierlo. Jak ci smutno samej to wpadaj do mnie ja tez czesto sama z malym siedze. Jak na kontroli bylo ??? wszystko w porzadku????
Anna jak ci dobrze z tym spaniem :-) kiedy ja bede mogla sie tak w koncu porzadnie wyspac, chyba na emeryturze

Bry...

Witam nowa forumowiczke... zawsze ktos jest na forum wiec sie nie martw!!! tylko pisz pisz ile dusza zapragnie:tak::tak::tak::-D
Kochane a co was tak PRACOWICIE naszlo?:-p prasowanie - okna itp... ja to przez ten gips mam mega lenia:-):-):-)...
Gosiu ja mam takie same mysli jesli chodzi o wysypianie sie...hahaha...

Zmykam bo mam zebranie w szkole...:sorry:

Mam pytanie odnośnie zimy tutaj...
Przeprowadziłam się jak było ciepło, więc nigdy nawet niebyłam w Holandii zimą.Słyszałam tylko że jest mokro, pada ale że mrozów nie ma. Pytanie w związku z tym, rodzę dziecko w listopadzie, jak ubierać tutaj takiego malucha zimą? Czy starczybody+pajacyk+kombinezon i na przykryć go kocem czy kołderką???
Na suwaczku widziałam że najmłodszy anihaven się urodził jesienią.Aniuhaven podpowiedz coś na ten temat i inne mamy też...

Ostatnia edycja:
Mam pytanie odnośnie zimy tutaj...
Przeprowadziłam się jak było ciepło, więc nigdy nawet niebyłam w Holandii zimą.Słyszałam tylko że jest mokro, pada ale że mrozów nie ma. Pytanie w związku z tym, rodzę dziecko w listopadzie, jak ubierać tutaj takiego malucha zimą? Czy starczybody+pajacyk+kombinezon i na przykryć go kocem czy kołderką???
Na suwaczku widziałam że najmłodszy anihaven się urodził jesienią.Aniuhaven podpowiedz coś na ten temat i inne mamy też...

Generalnie zimy nie ma ;-) ale ....przymrozki sa i nawet ostatniego roku snieg dopisal...
Dziecko nalezy ubierac o jedna warstwe wiecej niz siebie:tak: tak mi kiedys polozna doradzila...Mysle ze ten zestaw ktory zaproponowalas jest dos sensowny... Ja czesto maluchowi zakladalam dresik na to jakas kurteczke ale niezbyt gruba i wkladalam go do maxicosi ze spiworkiem;-)... bo moj dzien to glownie bylo wypakowanie dzieci do szkoly wiec 10 min gora na zewnatrz, przejechanie pod dom gdzie pracuje i znowu maly byl w ciepelku...:-) a w samochodzie dziecko zawsze sie zgrzeje wiec nie warto go grubo ubierac:baffled:..bo go zawieje...

A na spacerki zima zakladalam mu kombinezonik i kocykiem przykrywalam delikatnie w miare potrzeb bo czesto na rekach z nim spacerowalam po ogrodzie... :tak:

Sama po paru wyjsciach dojdziesz do wprawy...:-D

reklama
Czesc dziewczyny!
Pogoda znow brzydka wiec biore sie za sprzatanie pod schodami i strychu.A potem zrobie ciasto z śliwkami ,mniam,,,, No i moze przyjdzie mnie moja kobitka z kramu odwiedzic bo ja ostatnio spotkalam i ma przyjsc na kawe!
Chcialam wczoraj malemu cos na zime kupic ale nie za bardzo mi sie podobaly ubrania ,:-)wiec kupilam czapke i reklawiczki a z reszta zaczekam!

Do góry