reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam.
anp to fajnie że mały był spokojny wczoraj, może lubi podróżować...
witaj montiterlla! Ja też niedawno byłam nowa na forum i wogóle nowa w Holadnii... Możesz pisać, możesz czytać itp.
Tak wogóle to mój dzień dzisiaj będzie trwał trochę krócej...bo przebudziłam się o 11:30 :tak: Ale twierdzę że muszę się wysypiać dopóki mogę, bo jak się dziecko urodzi to mogę mieć mało czasu...
Pozdrawiam

reklama
Witam
Pochodzę z Nord-Brabant . (okolice Eindhoven)

Ciężkie dni ostatnio przechodzę w nocy spać nie mogę cały czas myślę i myślę, natomiast w dzień chodzę osłabiona nawet mdleje bardzo często ,położna powiedziała że to stan normalny ale tak nieswojo jeżeli nikogo w domu nie ma :-( Pocieszcie mnie że byłyście lub jesteście w podobnej sytuacji....

witam się
a my dziś wstalismy o 9 rano, zawsze jak dłużej pospimy to potem dzień szybko mija.
Anna śpij, spij, ja w ciąży miałam mega spanie, prawie codziennie po 10-12 godzin spałam, dlatego wysypiaj się póki możesz:)
montiterlla witaj!niestety tak w ciąży jest, że miewa się gorsze dni, pisz z nami zawsze to zawsze będzie weselej :)

A mysmy pojechali dzisiaj na plac zabaw i klamke pocalowalismy, bo sie okzalo ze poniedzialki i wtorki maja zamkniete :wściekła/y: oooo jaka bylam zla, tym bardziej ze kompa mialam wlaczonego i myslalam zeby sprawdzic na wszelki wypadek no ale zapomnielam i pojechalam......
Montiterlla, ja tez z okolic Eindhoven pochodze tylko ze z drugirj strony, dokladniej z Mierlo. Jak ci smutno samej to wpadaj do mnie ja tez czesto sama z malym siedze. Jak na kontroli bylo ??? wszystko w porzadku????
Anna jak ci dobrze z tym spaniem :-) kiedy ja bede mogla sie tak w koncu porzadnie wyspac, chyba na emeryturze

A mysmy pojechali dzisiaj na plac zabaw i klamke pocalowalismy, bo sie okzalo ze poniedzialki i wtorki maja zamkniete :wściekła/y: oooo jaka bylam zla, tym bardziej ze kompa mialam wlaczonego i myslalam zeby sprawdzic na wszelki wypadek no ale zapomnielam i pojechalam......
Montiterlla, ja tez z okolic Eindhoven pochodze tylko ze z drugirj strony, dokladniej z Mierlo. Jak ci smutno samej to wpadaj do mnie ja tez czesto sama z malym siedze. Jak na kontroli bylo ??? wszystko w porzadku????
Anna jak ci dobrze z tym spaniem :-) kiedy ja bede mogla sie tak w koncu porzadnie wyspac, chyba na emeryturze

Bry...

Witam nowa forumowiczke... zawsze ktos jest na forum wiec sie nie martw!!! tylko pisz pisz ile dusza zapragnie:tak::tak::tak::-D
Kochane a co was tak PRACOWICIE naszlo?:-p prasowanie - okna itp... ja to przez ten gips mam mega lenia:-):-):-)...
Gosiu ja mam takie same mysli jesli chodzi o wysypianie sie...hahaha...

Zmykam bo mam zebranie w szkole...:sorry:

Mam pytanie odnośnie zimy tutaj...
Przeprowadziłam się jak było ciepło, więc nigdy nawet niebyłam w Holandii zimą.Słyszałam tylko że jest mokro, pada ale że mrozów nie ma. Pytanie w związku z tym, rodzę dziecko w listopadzie, jak ubierać tutaj takiego malucha zimą? Czy starczybody+pajacyk+kombinezon i na przykryć go kocem czy kołderką???
Na suwaczku widziałam że najmłodszy anihaven się urodził jesienią.Aniuhaven podpowiedz coś na ten temat i inne mamy też...

Ostatnia edycja:
Mam pytanie odnośnie zimy tutaj...
Przeprowadziłam się jak było ciepło, więc nigdy nawet niebyłam w Holandii zimą.Słyszałam tylko że jest mokro, pada ale że mrozów nie ma. Pytanie w związku z tym, rodzę dziecko w listopadzie, jak ubierać tutaj takiego malucha zimą? Czy starczybody+pajacyk+kombinezon i na przykryć go kocem czy kołderką???
Na suwaczku widziałam że najmłodszy anihaven się urodził jesienią.Aniuhaven podpowiedz coś na ten temat i inne mamy też...

Generalnie zimy nie ma ;-) ale ....przymrozki sa i nawet ostatniego roku snieg dopisal...
Dziecko nalezy ubierac o jedna warstwe wiecej niz siebie:tak: tak mi kiedys polozna doradzila...Mysle ze ten zestaw ktory zaproponowalas jest dos sensowny... Ja czesto maluchowi zakladalam dresik na to jakas kurteczke ale niezbyt gruba i wkladalam go do maxicosi ze spiworkiem;-)... bo moj dzien to glownie bylo wypakowanie dzieci do szkoly wiec 10 min gora na zewnatrz, przejechanie pod dom gdzie pracuje i znowu maly byl w ciepelku...:-) a w samochodzie dziecko zawsze sie zgrzeje wiec nie warto go grubo ubierac:baffled:..bo go zawieje...

A na spacerki zima zakladalam mu kombinezonik i kocykiem przykrywalam delikatnie w miare potrzeb bo czesto na rekach z nim spacerowalam po ogrodzie... :tak:

Sama po paru wyjsciach dojdziesz do wprawy...:-D

reklama
Czesc dziewczyny!
Pogoda znow brzydka wiec biore sie za sprzatanie pod schodami i strychu.A potem zrobie ciasto z śliwkami ,mniam,,,, No i moze przyjdzie mnie moja kobitka z kramu odwiedzic bo ja ostatnio spotkalam i ma przyjsc na kawe!
Chcialam wczoraj malemu cos na zime kupic ale nie za bardzo mi sie podobaly ubrania ,:-)wiec kupilam czapke i reklawiczki a z reszta zaczekam!

Do góry