reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Bry... a ja sie dzis zameldowalam na ..strychu od rana i sprzatam... jakby mnie ktos szukal to tam jestem ;)

p.s. Zycze wytrwalosci w zalatwianiu a gminy jedna drugiej nie rowne..tez cos o tym wiem bo czasem to mnie trafia a ktos w innej gminie zalatwia to od reki...

reklama
montiterlla udanego wypoczynku w PL!
Doris to fatycznie same problemy, ja nie musiałam się wymeldowywać z Pl, ale jak dziewczyny piszą co gmina to inne zasady.No chyba że spytaj Pani z drugiego okienka, tak czasem bywa że jedna wymaga to a druga zupełnie co innego.

Ja dziś zrobiłam to ciasto z przepisu muffinka pychotka, takie jak mojej mamy:)
aniahaven to Cię wzięlo na sprzatanie, na mnie już dwa tyg czekają płytki w kuchni i codziennie mówie sobie że zrobię to jutro:D

pozdrawiam!:-)

Witam! Mam pytanie czy gminy w ktorych mieszkacie maja tak samo dziwaczne wymagania jak moja? Na przyklad zeby sie tu zameldowac musialam wymeldowac sie z pl i przedstawic przetlumaczone zaswiadczenie inaczej zapomnij o zameldowaniu! To mam juz zalatwione. Ja i moj clopak nie jestesmy malzenstwem, z tej to okazji moj chlopak musi uznac dziecko w gminie jako swoje przed jego urodzeniem,jesli tego nie zrobi po porodzie dziecko dostaje moje nazwisko a procedura zmiany nazwiska jest tak zagmatwana ze szkoda o niej pisac! Najleprze jest to zeby uznac dziecko oboje musimy przedstawic w gminie zaswiadczenie z pl ze nie jestesmy i nie bylismy w zwiazku malzenskim (z kims innym). Dzis sie dowiedzielismy ze USC nie wyda zadnego dodatkowego zaswiadczenia bo takie informacje sa zawarte w europejskim akcie urodzenie tylko ze gminie VENLO to za malo!
Na sama mysl to mi sie niedobrze robi! My swoje gmina swoje!

mialam midentyczna sytuacje jak ty moj Jacek musial uznac dziecko przed porodem jak by tego nie zrobil to mozna to zrobic pozniej wcale nie jest duzo roboty a co do gminy to my wszyscy mamy pobyt stały w Pl i tutaj jestesmy od 3 lat zameldowani i jak chcialam sie wymeldowac w Pl to pani mnie zapytala dlaczego chce to zrobic???? bo absolutnie nie potrzeba Inge meldowalam wiosna tego roku na staly pobyt w Pl pomimo ze w naszej gminie nas znaja i wiedza ze nas nie ma w pl i zadnych problemow nie bylo bo jak mialam jej zronic dow.osobisty bez maldunku ???

Dobry wieczor :)
Caly wieczor nadrabialam zaleglosci i tak "po łebkach"udalo mi sie dojść do ostatniej strony, az oczeta mnie bola... Nie bylo mnie kilka miesiecy. Aniu doczytalam, ze 2 razy o mnie dopytywalas, ale nawet nie mialam czasu Was podczytac :no:
Witam Wszystkie nowe mamusie:tak::tak::tak:
Tyle nowinek mnie ominęło...
Sencilla ogromne gratulacje :-):tak::-):laugh2::-D:tak: Trzymam kciuki na chłopca:tak::tak:
Ann Tobie również gratuluje oraz życzę wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia:tak::tak:, pokaz na meza ;-):-)
Agne bardzo Ci współczuje, doskonale Cie rozumiem, bo przerabiałam to 3 lata temu...:-:)-( Bylam w PL w czwartek, a w niedziele tata zmarl... :-( Trzymaj sie kochana, przytulam Cie mocno:nerd:
Robale trzymam kciuki za pozytywny test:tak::tak::tak:
Karola widze, ze Ty rowniez, wieki tutaj nie zaglądałaś :no:
Aniu zdrówka dla Twoich kaskaderów :tak: Najważniejsze, ze wszystko ładnie i szybko się zrasta :tak::tak:

Dobranoc kochane:tak:

Uff... Wczorajsza noc minęła pracowicie. Jankowi niestey dokuczają kolki, ale intensywnie trenujemy odbijanie po jedzeniu, masowanie brzuszka i włączyliśmy z kraamzorgową Infacol...w razie czego mam jeszcze z Polski Espumisan w kroplach dla niemowląt...i czekamy, może pomoże. Ja też popijam koperkową herbatę. No i chyba zadziałało, bo dzisiejsza noc minęła bardzo spokojnie.

Ja mam obecnie nawał mleka...chyba bym mogła obdzielić całą wioskę dzieci;-) Nie wiedziałam, że to takie uciążliwe. Leci ze mnie prawie ciurkiem. Mam nadzieję, że to dość szybko się ustabilizuje.

A tutaj kilka ostatnich fot;-)

DSC_0006.jpgDSC_0008.jpgDSC_0015.jpgDSC_0011.jpg

Ostatnia edycja:
Dzien doberek:-)

Iguana ale boskie dziecie az chce sie was oboje przytulic... GRATULACJE:tak::tak::tak:
Anetko nie napisalas co u was? jak w pracy i czemu taka zabiegana...;-)
Clauditka ja wczoraj zakonczylam ta misje i..spokoj mam na nastepny rok..wszystko stoi w podpisanych kartonach i co nie potrzebne wyladowalo w kontynerze:-D.
Teraz na rowerze mozna jezdzic...:tak:
My wczoraj z mama jablecznik upieklysmy wstyd sie przyznac ale go juz pol nie ma:laugh2: bo jak moj M wpadl do domu to sobie foszty kroil:-):-):-)
Maly spi - pranko sie pierze a ja po kawce juz a wy?:rofl2:

Iguana =gratuluje ślicznego i zdrowego chłopca.

Pogoda jest jesiennie przygnębiająca, podobno jednak ma być coraz ładniej:happy:
Do Pol. lecę dopiero 17stego Października gdyż czeka mnie jeszcze komisja lekarska w sprawie zasiłku chorobowego :-(< stresik jest>
Mam pytanko gdzie można kupić fajne i nie drogie ciuszki ciążowe bo nie <stety> już się nie mieszczę w moje:-D a w centrum handlowym w Veldhoven nie ma mody ciążowej...
Miłego Dnia

reklama
hello
czy któraś z was posłała dziecko do przedszkola na zajęcia dla dzieci słabo mówiących po hol lub dla rodziców z niskim wykształceniem???mąz alicje zapisał na takie zajęcia dla słabo mówiących (tzn Alicja nic nie mówi po hol:)) Dzwonił tam dzisiaj własnie wysłali nam pismo ze potrzebuja zaswiadczenie od lekarza lub z jakiegos ośrodka Wiecie cos na ten temat?

Do góry