reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Dzień dobry :)
Wizyta kontrolna udana, położna doradziła mi żebym wyjechała na parę tygodni do domu do pl:) że to na pewno pomoże mi się uspokoić, odprężyć a bliscy zajmą mi codzienność. Bez chwili namysłu po przyjściu do domu zamówiłam bilet :-) mężowi troszeczkę smutno bo po raz pierwszy rozstajemy się na całe 4 tygodnie ale też poparł ten pomysł.
Miłego dnia
Dziękuję za słowa otuchy i zrozumienia .

reklama
Montitrella bardzo dobry pomysł z tym wyjazdem;))) Ja bardzo często jeździłam między Polską i Holandią i to faktycznie mi zajmowało czas. A po drugie dobrze jechać teraz, nacieszyć się rodziną i koleżankami bo pod koniec ciąży się już nie chce wypraw samolotem a jak się dziecko urodzi to też z takim maleństwem odrazu nie polecisz...
Pozdrawiam

Witam...:-)

Montitrella pewnie ze jedz do PL - zobaczysz jak nastawienie ci sie zmieni i...czas zleci nieublaganie..:tak:
Anp moze do mnie na strych tez wpadniesz i mi pomozesz a ja...w ramach rewanzu pomoge tobie.:-D:-D:-D:-D Ja za strych biore sie jutro bo dzieciaki 9-15.30 w szkole, mama zajmie sie malym a...ja tymi pudlami co mi sen z powiek spedzaja... bo balagan tam ze hej:cool2:...

My po wizycie juz kontrolnej...Victor jeszcze jeden tydzien gips i...bedzie smigal bez...wszystko goi sie super..:tak::tak::tak:

Wlasnie z dziecmi spalaszowalismy talerz nalesnikow z serem, mam nadzieje ze maly zaraz pojdzie spac a ja...do prasowania!:-)

Milego popoludnia...a Sencilla nie wrocila jeszcze???:sorry2:

Hej !
Montitrella tez mysle ze dobrze ze jedziesz pobyc z bliskimi,skoro maz i tak calymi dniami w pracy.A uwiez ze mala rozlaka dobrze Wam zrobi!
Aniahaven jak dobrze ze zaraz Twojemu Victorkowi sciagna ten gips!A co do sprzatania to jestem z siebie dumna bo pod schody mi juz nic nie wchodzilo a jak posprzatalam to z 4 odkurzacze jeszcze by weszly!A strych zostawilam jednak na jutro!Bo wzielam sie za napisanie tego ogloszenia o prace i pojechalam do supermarketow rozwiesic.Teraz obaidek koncze i ciacho z przepisu Mufinka upieklam na szybko z sliwkami-hehe mialam jeszcze polskie od tesciowej!mniam..pachnie na calej uliscy!!!
Moje dziecie bylo z mezem na spacerku i spi,musze Wam sie pochwalic ze maly zaczal łapac w raczki zabawki i glowke sam juz probuje trzymac!ide szykowac do stolu a potem moze sie do rodzinki wybierzemy!:-)

Ostatnia edycja:
A my mieliśmy dzisiaj "nawiedzenie totalne" domu ;-) Kraamzorg, położna, telefon od lekarza rodzinnego, a potem jeszcze odwiedziła nas pani z Consultatie Bureau i zrobiła test na słuch oraz pobrała krew na hielprik. Test na słuch wyszedł dobrze.

Uczymy się dalej karmić. Dzisiaj po raz pierwszy w pozycji siedzącej, bo na razie karmiłam tylko na leżąco, przez szwy ciężko mi się siedzi. Jedna pierś była bardzo obolała, aż się bałam aby nie rozwinęła się ta bolesność, ale okłady z kapusty, masaż i częściowe odciąganie pokarmu pomogły.

Już nie mogę doczekać się pierwszego spacerku z dzieckiem po parku, ale na razie muszę się dogoić do końca.

Iguana wiem jak to jest u nas tez byli wszyscy w tym samym dniu,i jakby sie jeszcze zmowili na tA sama godzine.co do spacerku to powoli,najpierw musisz dojsc do siebie.
Maly wykapany wlasnie zasypia wiec mam czas dla siebie .:-)

Witam! Mam pytanie czy gminy w ktorych mieszkacie maja tak samo dziwaczne wymagania jak moja? Na przyklad zeby sie tu zameldowac musialam wymeldowac sie z pl i przedstawic przetlumaczone zaswiadczenie inaczej zapomnij o zameldowaniu! To mam juz zalatwione. Ja i moj clopak nie jestesmy malzenstwem, z tej to okazji moj chlopak musi uznac dziecko w gminie jako swoje przed jego urodzeniem,jesli tego nie zrobi po porodzie dziecko dostaje moje nazwisko a procedura zmiany nazwiska jest tak zagmatwana ze szkoda o niej pisac! Najleprze jest to zeby uznac dziecko oboje musimy przedstawic w gminie zaswiadczenie z pl ze nie jestesmy i nie bylismy w zwiazku malzenskim (z kims innym). Dzis sie dowiedzielismy ze USC nie wyda zadnego dodatkowego zaswiadczenia bo takie informacje sa zawarte w europejskim akcie urodzenie tylko ze gminie VENLO to za malo!
Na sama mysl to mi sie niedobrze robi! My swoje gmina swoje!

Ostatnia edycja:
Jedyne co mnie uspokaja to harce i kopniaki mojej kruszynki. Jak powiedziala mi polozna na ostatniej wizycie wszystko jest perfect!
Juz nie moge sie doczekac stycznia. Pozdr :-)

Ja meldowalam sie w gminie pare lat temu i tylko europejski akt urodzenia musialam dostarczyc.A zameldowana jestem caly czas w Pl.Moze sie przepisy zmienily,albo co gmina to inaczej.A co do uznania czy nazwiska dla dziecka to slyszalam ze to troche skomplikowane ale nigdy nie dowiadywalam sie o co w tym chodzi bo jestem po ślubie.
Z tego co piszesz to jest troche zalatwiania wiec powodzenia zycze i zdrowka!!!:-)

reklama
Do góry