reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

DZIEN DOBRY

małym i dużym solenizantom życze 100 lat... spóźnione ale szczere życzonka urodzinowe...

Aniahaven Ann o programie pisałam juz Wam nieraz tutaj... ja do obróbki zdjec uzywam Paint Shop Pro Corel, wczesniej próbowałam tez Photoshop'a i Gimp'a ale ostatecznie poznałam Corela.... to dosc duzy i profesjonalny program graficzny i jeszcze pewnie długo zejdzie zanim poznam go całego... elementy uzyte w skrapach robie sama lub sciagam ze netu, używam tez kilka pluginów do niego i cały zestaw róznych czcionek - ot, cała tajemnica ;-)

reklama
Witajcie!:-)
Przede wszystkim dużo życzliwości Wam życzę, bo dzisiaj jest Dzień Życzliwości!:-):-)Nawet jeśli za oknem szaro i ponuro....

Ann i Aniu Twigless jest mistrzynią z obróbce zdjęć, a o programie, który używa pisała niejednokrotnie....PSP jest raczej skomplikowanym programem dla początkujących, dlatego niełatwo wyczarowywać takie rzeczy jak ona!
Łatwiejszy jest ten program, który wysyłałam ci Aniu, a może nie dostałaś???...Wondershare Photo Collage dla wtajemniczenia innych...Dla wchodzących w tajniki Scrapbookingu myślę, że jest najlepszy!:tak::tak::tak::-)

Ann nie przejmuj się tym wynikiem testu...Ja ze starszą Oliwką też miałam taką sytację....Odstawiłam tabletki i chciałam zajść....Po miesiącu starań, kiedy @ zaczęła mi się spóźniać 3 dni zrobiłam test i wynik też był negatywny! Wkurzona byłam na maksa, ale @ dalej nie przychodziła, więc podzłam do lekarza i sie okazało....Byłam w 4 tygodniu ciąży!!!!!! Moja radość była wielka, tylko miałam wyrzuty, bo ciągle do tego czasu paliłam papierosy i bałam sie okropnie, że dzieciątku może coś być....Ale nie potrzebnie się denerwowałam! Oliwka urodziła się zdrowa...Moja rada dla ciebie- idź jak najszybciej do lekarza! Będziesz wiedziała na czym stoisz....Trzymam kciuki za Fasolkę!:-):tak::-)
A jeśl chodzi o mojego męża to tu nie jest tak prosto...Oczywiście, ze najłatwiej byłoby znaleźć pracę na miejscu, ale do tego potrzeba znać język, a mój mąż zna tylko podstawy angielskiego....:zawstydzona/y:a drugi powód to ten, że nie miał by gdzie się zatrzymać, bo mieszkał ostatnio na Bungalowie i umowa się im konczyła i po powrocie miał mieszkąc gdzie indziej, czego miała poszukać szefowa... A chyba nastąpiła teraz jakiś kryzys bo nawet na spawaczy nie ma popytu;-), czyżby to przez ten krach w USA??!:wściekła/y:

Natka to jesteśmy prawie sąsiadkami!;-);-);-)Super...:-)

Niunia zadziwia mnie ta twoja tęsknota za naszym krajem...Tzn. ja nie wstydzę się , ze jestem Polką, tylko jestem wściekła na to , że w tym kraju nie można już spokojnie żyć, mając rodzinę i mależkie dzieci...Ja chcę z stąd uciec jak najszybciej , tak jak prawie wszyscy moi sąsiedzi, z którymi się wychowywałam na podwórku....No, ale to tylko moje zdanie!:tak:;-):-)

Ma-Rita co u ciebie???Żyjesz?:baffled::-)
Maujnia sobie śpi, więc mam chwilkę na klikanie...:tak:
Pozdrawiam pozostałe dziewczyny...

Natka pisałam wcześniej....Mo jest Spawaczem MAG i miał kontrakt z holenderskim pracodawcą, ale z przyczyn wyższych się skończyła robota i pracodawca wysłał go na przymusowy urlp, po przysługującym....:(
Super by było, bo mój ni w ząb nie zna holenderskiego, a po angielsku to tak sobie....
Będę wdzięczna! Mogę przesłać dokumenty, jak coś...A okolica obojętna!

Ale dziewczyny piszecie az ciezko nadrobic
Anetka Wy w domu mowicie po polsku? Bo ja tez sie zaczynam martwic bo do naszej corki wychodzi na to ze bedziemy mowic w 4 jezykach bo ja chcialabym nauczyc ja polskiego, tata francuskiego, ja nie mowie po holendersku wiec w domu porozumiewamy sie po angielsku .... yyyy juz sie boje co to bedzie :)
Anieheaven ... takich naciagaczy to bym kopala w tylek ... co za mendy.
Usciski dla Wszystkich solenizantow i solenizantek duzych i malych
U mnie w Zwolle tez zimno brrrrrrr

hej dziewczyny:-):-):-)

pogoda u nas okropna pada deszcz wieje strasznie wiatr , aż płotek przewróciło:szok:
dziś ze spacerku nici:baffled:
jutro zapowiadali śnieg i -2

agha910 nie martw się mo kuzyn ma dziecko i on do niego po polsku matka po hiszpańsku a w domu po francusku rozmawiaja. a jeszcze w szkole dochodzi mu angielski a ma 5 lat

pauka- ja nie chce tutaj być poniewaz nie znalazlam jeszcze swojego miejsca:confused: brakuje mi tego wszystkiego co mialam w PL.. ale rzeczywistosc jest taka jak mowisz i w polsce jest trudno utrzymac male dziecko a do tego chcielibysmy zaczac sie budowac... i z tego wszystkiego wychodzi ze w styczniu razem z mezem jak wroci po przerwie swiatecznej my tez przyjedziemy.. i raczej kilka lat bedziemy musieli tutaj byc...
tak zawsze mialam fajnie bo rodzice byli blisko i zawsze duzo nam pomagali, a dzisiaj juz nie wiem czy tata wogole bedzie mogl tutaj przyjechac:-( dzisiaj mu powiedzeli ze musi czekac do poniedzialu,az przyjedzie jakis lekarz bo jest za granica i on zdecyduje co z operacja:confused: a jesli bedzie miec ja w styczniu to musi byc w szpiitalu bo powiedzieli ze go nie wypuszcza bo jest w zlym stanie:baffled:
co za idioci:wściekła/y: normalnie mnie dobijają:wściekła/y:
ale sie rozpisalam...

reklama
Olgunia dzieki za pocieszenie. Dziewczyny dolozylam avatarek z moja i meza fotka , plus numer gg wiec czujcie sie zaproszone :)
Niunia jak ja tu przyjechalam z Londynu to pierwsze 3 miesiace wylam jak bobr bo tam zostawilam przyjaciolke, swietna prace itd, a tu nie znam jezyka i mam tylko Jonathana ale z czasem bylo lepiej i lepiej :) Co do tesknoty za Polska to ja jej nie czuje jedyne za czym tesknie to rodzice i 2 przyjaciolki :)

Do góry