reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Witajcie......

My własnie wróciliśmy do domku...:-D
Udało nam się przed niezłą zamiecią gradową,aż Karina się ucieszyła na sam ten widok wirującyc płatków...:-);-)
Agha910 nie martw się mala sobie super poradzi...:tak:Znam wiele takich przypadków i dzieci władają kilkoma językami...albo co najmniej dwoma mówią biegle...
Pauka oczywiście że dostałam twojego meila z programem...Powiem wam tylko że ja po prostu nie mam czasu nad nim posiedziec....:baffled:
Twiggless chyle czoła...
Ja uciekam do kumpelki na kawkę...milego popołudnia!

reklama
Natka!

Trochę optymizmu...rozejrzyj się w koło, może kogos spotkasz!:-D
Ja swoją kumpele poznalam na konsultacji - nasi synkowie są z tego samego miesiaca!:tak:I jeszcze sie okazało że mieszkamy naprzeciwko siebie...teraz mam do niej 5 min na rowerze bo my się przeprowadziliśmy...
Na razie...

witam dziewuszki,
u nas strasznie zimno... brrr... wlasnie grad "wali" po szybach... no i tez spadl pierwszy sniezek, ale mokry wiec szybciutko stopnial... :tak:
Agha, z tymi jezykami to nie powinno byc tak zle... ;-) dzieci w wieku od 0 do 5 przewaznie przyswajaja wiedze w szybkim tempie... moja siostra ma meza Wlocha i mieszkaja w Niemczech... maja synka, ktory ma 3 latka... siostra rozmawia z nim po polsku, szwagier po wlosku a w przedszkolu po niemiecku... :tak::-);-) jesli chodzi o mnie to ja mowie do Manuela po polsku (czasem troche po angielsku), moj maz po holendersku, ale jeszcze sporo mowimy miedzy soba po angielsku (to znaczy ja mowie, bo K odpowiada po holendersku)... :tak:jakos tak sie przyzwyczailam do tego angielskiego, ze nie potrafie sie calkowicie przestawic na holenderski... a tak miedzy nami, to o wiele bardziej mi sie on podoba i chce rowniez, zeby Manuel sie go troszke osluchal... ;-);-):-) :-D a z drugiej strony, jak rozmawiam z rodzinka meza i ze znajomymi to automatycznie mowie po holendersku... :tak:
Pauka, a szukaliscie pracy przez internet? ostatnio rzucila mi sie w oczy stronka www.tecline.com... zajrzalam i tam pisze, ze potrzebuja miedzy innymi spawaczy... :tak: nie wiem w jakim stopniu to wszystko jest wiarygodne... ale sprawdzic nic nie kosztuje...
Niunia, szerokiej drogi zycze... :tak: faktycznie troche nie w porzadku postepuja z tym Twoim Tata... ach, ta polska sluzba zdrowia...
Ma-Rita, co u Ciebie? pisz tutaj szybciutko, bo sie martwimy... :tak:;-)jak Twoje samopoczucie?
Paulina, a TY gdzie sie z nowu podzialas? :baffled:

witam popołudniowo

Ja też się pochwalę....W Polsce też pada śnieg....Najpierw padał deszcz, ale tak od 15 zaczął padać biały puch....:tak::-)

Właśnie przeszła burza gradowa przez nasze mieszkania....Tak mnie wkurzył, że nie chcę go widzieć....Juz mam dosyć tej całej sytuacji....Ryczeć mi się chce, jak nie wiem....Dlaczego to my zawsze mamy takiego pecha! Kurczę po cholere my sie spotkaliśmy, może każde z nas doszło by do czegoś w życiu! I nie musielibyśmy teraz się o nic martwić...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Moja teza sie sprawdza....Faceci moją o jeden zwo więcej od kury, bo przynajmniej nie srają na dywan!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::tak:
Sorki dziewczyny...Musiałam........:baffled::zawstydzona/y:

Hej dziewczyny.
Wkońcu weekend :-) Jeszcze tylko dwa tygodnie i już nie będę marudzić. Przynajmniej na temat pracy :-D

U mnie fachowiec szaleje w kuchni (kafelkowanie), a ja resztkami sił korzystam z tego, że nic nie muszę robić. No poza podziwianiem i podaniem od czasu do czasu czegoś do picia :-D

witam wieczorowa pora...
wlasnie wylazlam z wanny, poczytalam troche ksiazke w wannie, och, co za relaks... Caly dzien mialam masakryczny, jakies poczatki depresji jesiennej mnie dopadaja, ale walcze z nimi uparcie :tak:
A nie wiecie moze, jak moge sprawdzis polaczenia kolejowe z amsterdamu do kopenhagi?
Przyszly tydzien szykuje mi sie po prostu bombowo, wczoraj opiekunka mi oznajmila, ze nie moze sie M. i A. zajac caly tydzien, :shocked2:a ja mam 200-stronicowy projekt do zrobienia.. Jestem troche w stresie, bo po prostu nie mam z kim zostawic dzieciakow,a projekt musze zrobic na srode wieczor... :no: Doradzcie cos... :confused2::errr::sad::confused:
Pauka, chyba kazda z nas ma takie przeprawy.. Najwazniejsze to aby sie w tym nie zakopywac, a jesli juz cos zakopac, to topor wojenny, i to jak najszybciej :tak:
A pogoda.. u nas wszystkie cztery pory roku, i to w przeciagu pol godziny.. przez caly dzien zaliczylam: deszcz, snieg, grad, wietrzysko, bezchmurne niebo, czarne niebo z chmurami gradowymi, sloneczko, no i na koniec.. tecza... pstryknelam fotke, oto ona:

Ostatnia edycja:
Witam!

Sencilla najlepiej chyba jakbyś się udała na PKP i osobiście zapytała..
Pani ci od razu powie ile masz zniżek i jak rezerwujesz co najmniej tydzien wcześniej to jeszcze taniej...
Ja mam program do planowania podróży pociągiem ale tylko po Holandii!:baffled:
Pauka głowa do góry...:tak:
A tak wogóle to DZIEN DOBRY wszystkim!:-D

Dzień doberek.
Po przebudzeniu zaczełam się zastanawiać czy czasem nie jestem w pl. U mnie biało :szok:

Kafelki "siedzą" dalej na ścianie, więc stwierdzam, że fachowiec spisał się dobrze :-)

Śniadanko zjedzone, ide troszkę posprzątać i jadę do sklepu po jakieś ciasto, bo dziś wpada rodzinka w odzwiedzinki. Jutro z kolei ja idę w odwiedziny i tak weekend znowu mi zleci.

MIłego dnia życzę.

reklama
Do góry