reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:witamy..........

u nas mala zlapała ospe , wyglada strasznie wielkie duze bable z woda osobiscie nie widzialam takiej ospy jeszcze , moze dlatego ze mikolaj mial ok 2 lat temu i na calym ciele mial ok 20 krostek tylko ,Inga jest cala wysypana , drapie sie jak szalona smaruje ja co chwile pudrem mentolowym i jakas pianke kupiłam w kruidvacie zeby jej ulzyc troche............. niewiem co jeszcze moge zrobic ????
goraczki ma ok 38-39 wiec to chyba nie tragedia , ale martwi mnie to ze ma duzo w buzi na jezyku i wogole ...
dzis ma 3 dzien wysyp wiec mam nadzieje ze juz iwcej nie bedzie miala bo oszaleje , cala noc na rekach u mamy i teraz wlasnie mi zasnela na kolanach taka zmeczona bo cala noc nie spalysmy..

uffff.............popoludniu mamy isc na grila do sasiadki i niewiem czy lepiej zostac z nia w domu?? u nich tez moze sie bawic w domu ?? wiec chyba bez roznicy..

reklama
Witam

Karola ja tez od godziny nie spie i zaraz ide jakies sniadanko sobie zaserwowac. A nasz tatus juz w pracy i przyjdzie chyba pozno wiec prezent jutro dostanie :rofl2:

MamoM. to bidulka sie meczy, a jak dlugo trwa wogole ospa. Moj jescze nie mial i nawet nie chce myslec co to bedzie jak kiedys dostanie :szok:

Aniu zrobilas mi smaka tym rosolkiem :tak: zaraz ide w zamrazalce poszperac moze mam tam jakies gnaty

The Hague ale twoj Tomcio fajny chlopak i tyle wlosow, bedziesz musiala isc z nim do fryzjera juz :-D a ty tego nijntje pralas???? bo ja mam tekiego pieska grajacego, brudny juz jak fiks ale sie go boje do pralki wrzucic bo to jedyna zabawka z polskimi piosenkami

witam...

wrocilismy od znajomych o 2 w nocy, haha. Moj mezus kibicowal czechom w polskiej koszulce :) A znajomy to gra tu w noge w lidze, wiec tyle co sie wczoraj o pilce od niego dowiedzialam, to wczesniej przez cale zycie nie..
:tak:;-)
LIla w wozku zasnela, a dzieci na gorze w spiworach, mielismy przyczepke rowerowa ze soba, pozniej ich tylko o tej 2 w nocy wpakowalismy do niej i hajdu do domu. SZlismy o 2 przez miasto z trojka malych dzieci :-D

milej niedzieli!

Mamo Mikolaja, moje tez przechodzily okropnie ospe.. trzeba przeczekac, dobrze ze mala pianka smarujesz.
Podobno pomagaja tez kapiele w nadmanganianie potasu, ja nie robilam tego, ale moze warto sprobowac?

Gosia, ja bym grajacej zabawki nie prala w pralce... Mozesz kupic w drogerii SAVON BOEUF, takie mydlo do odplamiania, ja go zawsze tak pienie na reczniku i mocno wycieram zabrudzenia. CHociaz troche wyczyscisz.

Hague, ale Tomek duzy, szok, super rosnie!

Co dzis na obiad?

Ostatnia edycja:
Dzisiaj wieje okrutnie, ale jest słonko i nie pada. Zdecydowaliśmy, że robimy przerwę w naszych pracach domowych i wyruszamy na plaże całą trójcą;-) Jeszcze tylko zmajstruję kanapki i w drogę:-D

A tak zmieniając temat....Janek zaczął raczkować, tak się chciałam pochwalić!!!:-)

No i dzisiaj wybije mu równo 9 miesięcy o 23:02;-)

A co do Dnia Taty, to u nas w domu będzie za tydzień;-)

Sencilla, też miałam zapytać jak u Ciebie wyglądało w domu kibicowanie, ale już napisałaś. A jeszcze jedno, czy mąż potem spał na kanapie w salonie?;-)

Ostatnia edycja:
MamoMiklaja zdrowka dla malej - ja tez kupowalam co tylko mieli w KRUIDVACIE ale moi tak lagodnie przechodzili:zawstydzona/y: mialam nawet taki puder chlodzacy... jak cos to idz do lekarza jak cie cos niepokoi bardzo..

Gosiu - to mowisz ze dzis slomiana w dowa jestes? - ja od jutra tez znowu - ale to juz ostatni tydzien na wyjezdzie mojego..:baffled: - jakos tak dziwnie...bez niego..:baffled:

Hejka!!!

A my dziś się do Amstel Parku wybierzemy...nad morze mi się nie chce bo wieje, zresztą tak ak wczoraj...ja chciałabym ładne słoneczko bez wiatru...

Anetka mój maż pracuje w firmie, która jest jedna z bardziej rozpoznawabych marek holenderskich na całym świecie. Firma zajmuje się piwem od dawna...i już wiadomo:-D

Iguana najlepszego dla Jana na 9 miesięcy!!! i gratki za raczkowanie...A jeszcze zapytam czy na "czterech" już raczkuje?Do przodu , do tyłu???
Wyczytałam gdzieś że najczęściej najpierw się siada niż raczkuje, ale u nas z siadaniem będzie trudniej niż z raczkowaniem..tak sądzę.

mamomikołaja współczuję Wam ospy, trzymajcie się.

Tha Hague tomuś fajny chłopak.

A leniwa mama dziś Tymciowi ugotowała pierwszy obiadek, wcześniej tylko ze słoiczków.Łosoś+marchewka+ziemniak...mam nadzieję że będzie jadł równie chętnie co "słoiczki".

Sencilla ja tez wczoraj spokojnie ogladalam mecz:tak:Ale kibicowalam naszym..
Fajny spacerek o 2 w nocy:tak:
Mamo M ,Michal tez byl caly obsypany ale na szczescie sie nie drapal. Ta pianka zdala u nas egzamin:tak: ja przed kazdym smarowanie plukalam Michala delikatnie woda:tak:tak szybciutko zeby nie namoczyc a oczyscic:tak:

My tez sie zbieramy na spacerek

aa no wlasnie mi sie cos Karola o tej ospie przypomnialo. Jeszcze do niedawna sie slyszalo, aby absolutnie dzieci z ospa nie kapac. A teraz sie nie tylko nie odradza, ale wrecz zaleca, aby wlasnie zmyc wirusa.
Tak czytalam i tak mi powiedzial lekarz, moj ojciec chrzestny, wprawdzie nie pediatra, ale tez sie zna :tak:;-)

reklama
Witam serdecznie.
Przeczytala wasze posty, ale nic nie pamiętam - gratuluję raczkowania, wspolczuję ospy - wiecie same co do kogo:-)
Dzisiaj po raz pierwszy rano bolay mnie uba boki od lezenia:szok: a na plecach po pierwsze spac nie umiem a po drugie dla mnie to niewskazane...
Tata dostał od dzieci prezenty - od córki kosmetyki a od syna wlasnorecznie wykonane w szkole pudełeczko - z papieru i patyczków (takich jak po lodach). Do tego laurka i karta. I tyle.
Pogoda nie nastraja optymistycznie... generalnie to siedzę i ziewam, rosolek sie gotuje, nawet pranie się pierze. A ja chyba z nudów wroce do haftu...
Mogła by się malutka już urodzić to przynajmniej mialabym zajęcie:-D:-D
Miłej niedzieli

Do góry