reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

anp, śliczne zdjęcia:-)

Robale, to trzymam kciuki..:tak:Koniecznie daj znać o wyniku.

My nadal czekamy cierpliwie. Cała rodzina prawie co dziennie się dopytuje. A ja ciągle im powtarzam, Maluszek przyjdzie keidy sam uzna, że trzeba i że damy im znać jak już będzie po fakcie, bo tak to się będą denerwować, a może i nawet wydzwaniać w trakcie.

Teściowa wczoraj, aby urozmaicić podpytywanie, wysłała SMS o treści "Zadam podchwytliwe pytanie... Gdzie jest Jadzia?";-) hehe

Ostatnia edycja:
reklama
robale, jesli jedna kreska z jednego testu byla ledwo widoczna to cos jest nie tak...
jesli test zrobilas nie z porannego siusku to moze mocz byl zbyt "wodnisty" i malo hcg w nim... ja bym poczekała ze 2 dni i zrobiła znowu, z pierwszego szczoszka :p

ja tak mialam zanim zaszłam w ciąze. okresu brak- 2 testy poz, 2 testy neg... wynik: beta koło 2 (ciaza stwierdza sie powyzej 5). Podejrzenie ciazy pozamacicznej. macica rozpulchniona... a na jajnikach 2 cysty z czego jedna prawdopodobnie byla ciaza pozamaciczna... dostalam leki i powiedzieli mi:
"albo bedziesz miala szczescie i sama sie oczyscisz, albo czeka cie zabieg..." do dzisiaj nie wiem co to bylo tak na prawde, bo tydzień po krwawieniu oczyszczajacym moj ogr zaszłam w ciąże... a miało nie być to możliwe conajmniej 3 miechy po tej kuracji hormonalnej...

carinio dzięki za podtrzymywanie na duchu :). Przyznaję się szczerze że nie doczytałam ulotki , i zamiast sikać przez 5 sekund to ja psi i już a co tam hehe. Nie wiem zobaczymy co dalej będzie się działo. Martwię się o m, nawet nie wiesz jak pragnie dziecka, a ja się wkurzam bo nie mogę mu go dać.

Czytam co napiłaś to też miałaś przeboje, ale się doczekałaś

hejka
zimnooooooooo
wreszcie mi zaluzje zakładają Gdzieś u sąsiadów jest świerszcz co wieczór od ok 22 przez 3h cyka Masakra Wreszcie zaslonie okno i nie bede go słszała A najlepsze ze z 3tyg temu przez całą noc nam cykał w domu Rano go znalałam i wygoniłam Gdybym wiedziała ze sie zadomowi zaraz obok to bym mu skrzydełka wyrwała

Robale przy ciązy a Alicja dopiero 3 test "coś" pokazał Druga kreseczka była taka malutka że test rozebrałam i patrzyłam pod światło :)

Wczoraj wieczorem OK 22.00 Victor wyladowal na pogotowiu...:szok: nikt nie wie jak ale...wyciagnal:-D:-D:-D sobie noge z tego niebieskiego gipsu...nawet chirurdzy w szoku byli! ;D:-p
Zalozyli mu inny... ;)):-):-):-):-):-):-)

U nas tez wieje ale zimno nie jest...
Robale trzymam kicuki, trzymamy...:tak:

Hej dziewczyny!
Jak mija niedziela??

Carinio to naprawde duzo przeszlas,ale na szczescie dobrze sie wszystko skonczylo!
Ja dwa lata temu bardzo pragnelam z mezem dziecka i nic a jak dalismy sobie spokoj ,to zaszlam .Duzy wplyw ma psychika,robi sie jakas blokada jesli sie bardzo chce,dlatego lepiej sobie wziasc wszystko powoli i spokojnie,co ma byc to bedzie.

Robale 3mam kciuki oby to juz byl ten moment i test pozytywny!:-)

Aniahaven Twoj Victor to chyba maly czarodziej jak on sobie zdjal ten gips,pewno bardzo mu przeszkadza,nie dziwie sie!

Ja juz obralam ziemniaczki na obiad,maly spi,moj maz w domu i caly tydzien bedzie wiec jakos czuje sie tez lepiej.Wczoraj bylismy na meczu -moj braciszek gral po raz pierwszy mecz pilki noznej,troche sie usmialismy bo takie male szkraby,chudziutkie -5,6-letnie po boisku biegaly.
Jutro wybieramy sie zrobic malemu zdjecie i do Den Haag do konsulatu paszport wyrobic.Ciekawe jak maly zniesie pierwsza dluzsza podroz bo to jednak 160 km,juz uzgodnilismy z mezem ze jesli nie bedzie padal deszcz to zachaczymy o Scheveningen.Maly spacerek po plazy,oby bylo cieplo.
Dzis w nocy u nas tak padal deszcze mocno,chyba oberwanie chmury bylo,az sie obudzilam i chyba burza tez byla.A jak u Was??Jak sie rozpisalam dzis!To chyba przez moj dobry humorek,:-)milego dnia dziewczyny!:-)

Iguana jak tam uCiebie??

Ostatnia edycja:
reklama
My tez sie przejechalismy raz na rodzinie i pare razy na znajomych,najpierw zalatwilismy prace a potem swiecilismy oczami za nich.Lepiej zalatwic obcemu prace i nie laczyc rodziny i znajomych z praca!Malo ze pomozesz to jeszcze pretensje maja i obgadaja!:angry:

Do góry