Witam się i ja!
U nas też nocka słaba, jestem w szoku, jeszcze parę dni temu pisałam tu, że Młody w nocy prześpi 10h, tak dziś budził się co 3h i za każdym razem jadł...Wyczytałam na mleku, że po 4 msc powinien już dostawać większą porcję, więc może w dzień nie dojadał i dlatego budził się w nocy
Dziś rano zrobiłam mu już tę większą porcję tj 230ml i zjadł, więc może to to, zobaczymy...
malgonia odnośnie kp nie mam mega wiedzy, więc co ja tu mogę mądrego powiedzieć,moje dzieciaki były króciutko na piersi, przy pierwszym było mi się jakoś ciężko z tym pogodzić, a teraz tak jak
enigma pisze doszłam do wniosku, że najważniejsze co by synek był najedzony. Fajnie, że choć troszkę Młody dostaje Twojego mleczka i macie tę niepowtarzalną bliskość
.
lazy wakacje dopiero w lipcu, ale też będziemy długo jechać bo na Hel, a teraz to mamy wesele,ale w przeciwnym kierunku
Co do porodu to sama byłam w szoku. Ok 22 poczułam ból pleców, pół godziny później stwierdziłam, że to chyba skurcze krzyżowe, 24.05 wyszłam z IP gdzie odeszły mi wody i skierowałam się na porodówkę, o 1 synek był na świecie
Co do Julki to ma ogólnie problemy z migdałkami czy tylko przy infekcji?Mój starszak ma stwierdzony przerost trzeciego i nosowo mówi często, bywa,że chrapie, jednak szczęśliwie nie choruje jakoś często.
U nas w piątek była burza, a dziś w nocy ulewa i wichura.
enigma chyba w "Języku niemowląt" wyczytałam,że po 3 msc możemy się spodziewać 3 drzemek po ok 1,5h i 12h snu nocnego, więc chyba nie śpi Ci synek jakoś poniżej normy.Mój młody ma trzy drzemki, jedna dłuższa tj 1,5-3h i dwie krótsze 30-45min,zwykle jedna wbija się w spacer i też jak kiedyś przesypiał cały pobyt na dworze, tak teraz budzi się po max 45min. Rano wstaje ok 6, dziś np 5.55 i zwykle już o 8 z minutami ma pierwszą drzemkę,potem to zależy o której się z tej pierwszej drzemki obudzi czy o 9 czy o 11, może być różnie,ale zasada jest taka,że kolejne spanko będzie ok 2h po obudzeniu z pierwszej drzemki,a trzecia 2h po obudzeniu z drugiej
No to miłego dnia dziewczyny, do potem