Hejka!
U nas nocka ok, w końcu jedno karmienie
Zjadł o 18.30,potem o 1 i dopiero o 7, ale obudził się o 5.30 tyle, że jeść jeszcze nie chciał, niby coś ok 4 też się kręcił, ale i tak uważam, że super po ostatnich akcjach pt 2-3 karmienia i milion wybudzeń...
Co do przetworów mlecznych to w aktualnym schemacie żywienia są one dopiero po 7 msc to mamy jeszcze czas na właściwe wybory
Są te jogurty mleczne nestle i bobovity specjalne dla niemowlaków, hipp też ma,ale w słoiczkach z owocami. Ja starszemu synkowi dawałam np serek bieluch naturalny z konfiturą, był czas, że bardzo lubił, ale nie powiem, że serki homo też w końcu nie poszły w ruch, ale nie na tym etapie.
Co do kaszek to o ile się orientuję to te mleczne są bez cukru a bezmleczne z cukrem,dobrze mówię?Ja kupuje te bez mleczne bo Młody jest na mleku hipp i chcę je na nim robić i nie wprowadzać mu innego mm, tego które jest w kaszkach mlecznych, ale z czasem przejdziemy na mleczne
enigma też tak mam, że jak patrzę na tę pogodę to mam niechęć do wszystkiego a szczególnie do wyjścia z domu. Zwłaszcza, że jak już się szykuję na spacer to zrywa się ulewa albo gradobicie
W tym tygodniu byłam jedynie na dwóch spacerkach, a nie cierpię zalegać w domu...
Książki L. Talko są super, rzeczywiście można się uśmiać po pachy, ale obecnie to bym poczytała już coś o innej tematyce niż dziecięce;-)
No dobra dziewczynki lecę bo czas szkraba na pierwszą drzemkę kłaść
Może nie być już czasu na zaglądanie na bb także już teraz życzę Wam i Waszym bliskim cudownych Świąt:-)
edit
rzypomniało mi się
enigma też mam mega sentyment do bobofrutów z dzieciństwa, starszakowi gotowałam kisiel na tych sokach, uwielbiał smak jabłko-malina. Jakiś czas temu firma wypuściła też deserki, niestety są dosładzane...