reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Hej dziewczyny, witam sie porannie,

Estranea,
Życzę wiecej słońca zatem i wypoczywajcie. A co do wizyty spróbuj przesunąć myślenie na powrót.

Ulenka,
Mam nadzieje że niedługo wróci spokojny sen przez cała noc. Ja tak sie budziłam i nie mogłam spac chyba przez dwa tygodnie lipca, w sierpniu mi samo przeszło i jak zasypiam to śpię do 8-9 rano, nie moge sie podnieść wcześniej (oczywiście odbywam wycieczki do toalety ale to półsnie ;))
Oby narożnik rownież sie u Was sprawdził.

Anula,
Nie pomogę ze stopami, mi szczęśliwie nie puchną. Mam nadzieje ze któryś ze sposobów dziewczyn pomoże. Daj znać czy jest lepiej i co zadziałało.

Zanag,
To super ze niedługo brudne roboty zakończone. Dużo cierpliwości i wytrwałości w remoncie!

No cóż ja dzisiaj pewnie powolutku bede urządzać pakowanie, za tydzien przeprowadzka. W sumie w czwartek miałam wymieniany kocioł grzewczy w łazience wiec jedno pomieszczenie mniej, bo i tak musiałam rzeczy powynosic :)
Troche byłam zła że musze ten kocioł wymienić teraz, zwłaszcza. Że M. był poza krk i sama musiałam z fachowcami załatwiać, ale teraz cieszę sie ze juz zrobione. I tak powoli trzeba było to zrobic bo juz był zużyty, w sumie lepiej mieć to z głowy przed wynajmem. Gdybym sie teraz nie zdecydowała to by zreszta pewnie padł w sezonie grzewczym a tegorocznej zimy raczej nie bede mieć głowy do niczego poza malutka :))
A wydatków nam bedzie tylko przybywać zamiast używać, trzeba przeboleć i szukać dobrych stron.

Miłej soboty!

reklama
Dziewczynki jeszcze raz dziękuję za cenne rady i wskazówki, od razu wcielam je w życie. Dziękuje za nazwy kremów i żeli, będę kupować i próbować aż znajdę idealny. :-)

Ewelinka
- a nic się nie chwaliłaś, że masz już tyle ubranek! Zaraz proszę zdjęcia cudeniek wstawić w wątek z zakupami! :-) Do kina jeszcze nie wiem na co pójdziemy, w sumie to dzisiaj rano to wymyśliłam i Adaś jak najbardziej za. :-) Ale zaraz wejde na stronkę multikina rozeznać się co grają. Oj, mnie dzisiaj też malutki obudził o 5.45 kopkami, ja uwielbiam je czuć, więc szczerze mówiąc ani mi w głowie było zasnąć tylko delektowałam się nimi, hihi. Strasznie to nieprzyjemne jak buty cisną, ech.

Dusieńka
- na pewno dam znać co i jak pomogło.

Oomamba- u mnie nawet by chyba dodatkowy materac nie pomógł, bo to łóżko jest tak dziwnie wyprofilowane, że przy głowie zagłówek jest o wiele wyżej i w nocy dosłownie zjeżdżaliśmy z niego razem z prześcieradłem i pościelą, hihi. A rano budziliśmy się to od stóp do prawie kolan nogi w powietrzu poza kanapą, hihi.

Anulka część garderoby Kubusia jest u babci (mojej mamy) bo my musimy kupić komode bo nie mamy gdzie trzymać ale juz robię fotki i zaraz wstawie to co mam w domu :-D

Hej dziewczyny , ja wczoraj dostałam bardzo ciekawa radę od znajomej ginekolog której sie pytałam jak to jest z tym łozyskiem nisko usadowionym generalnie bardzo mnie pocieszyła zeby nie panikować itd.

Ale zasugerowała ze kobieta w ciazy zeby płód sie dobrze rozwijał i aby wszystko przebiegało w miarę możliwości dobrze według nowych zaleceń powinna dziennie przyjmować 1000 mg kwasow omega 3 w moich tabletkach ladewitt jest tylko 162 mg i zastanawiam sie czy sa jakieś specjalne dla kobiet w ciazy te kwasy omega czy wystarczy np. Kupić w aptece poprostu zwykle omega 3 ? Ma któraś z was jakieś doświadczenie w tej kwestii?

Ja też biorę 200 DHA. Nie spotkałam się z większą dawką, a sporo multiwitamin dla ciężarnych przestudiowałam pod wzgl. składu?

Hej! Bardzo dziękuję za tak miłe ponowne powitanie.
Jak czytam o tych bólach i skracajacej się szyjce, to mam ochotę wyłączyć szybko BB i zapomnieć, że czytałam ;-) Mam identyczne bóle, jak Magda z UK opisuje. W poprzedniej ciąży lekarz powiedział, że to spojenie, wiec i tak myślę teraz. Zważywszy, że w poniedziałek na noc ruszamy do Chorwacji :/ Ciesze się i boję okropnie teraz. Na szczęście mam w dniu wyjazdu wizytę u mojego gina, wiec o wszystko wypytam.
Teraz mecze się z jakimś chorwatem przez FB w sprawie kwatery i ciśnienie mam już w górnych granicach. Tak mnie roluje dziad!

Zazdroszczę Wam remontów, chociaż wiem ile przy tym pracy! Jednak u nas mimo, że konieczność jest oczywista nic się nie dzieje. Chyba zaczniemy coś działać, jak juz będzie dosłownie na "finiszu" ciąża :/

Co do witamin ja mam VITAMINER PRENATAL EXTRA (chyba jakoś tak) z kwasami właśnie. Nie sprawdzałam ile ma mg, ale bierze się właśnie oddzielna tabletkę z kwasami i druga z witaminami. Chociaż u mnie łożysko bez znamion przodowania, wiec chyba mogę sobie darować większą dawkę.

Pewnie znów na jakiś czas znikne, chyba że uda mi się wynegocjować u "chorwackiego cwaniaczka" internet.

Mysza,
To ciekawe z tym 1000mg, od razu sprawdziłam swoje tabletki (pregna plus i DHA tez mam ponizej 200) ale znalazłam cos takiego:
Pregnofer DHA, kapsułki, 36 szt - Portal Dbam o Zdrowie

Same DHA i jest w ulotce napisane ze dawka dla ciężarnych jest 200mg (i tyle jak zauważyłam standardowo jest w preparatach dla ciężarnych). Natomiast jest informacja ze przy małej podaży DHA z innych źródeł (ryby itp) to ze 600.

Myśle wiec ze to zależy od diety, jeśli jesz sporo ryb, orzechów, jaj, oliwy z oliwek, alg morskich pewnie zwykle preparaty wystarcza ale jak nie spożywasz tych produktów to moze pomyśleć o suplementacji?

Hmm musze sie przyznać ze mało jem ryb morskich, w sumie fajnie że podniosłaś kwestie DHA, albo sie ostro wezmę za ryby, albo dokupie DHA w tabletkach...w sumie w czwartek wizyta, to sie postaram podjeść morskie rybki a na wizycie podpytam o zwiększenie suplementacji DHA.

Słonko,
Udanego wypoczynku życzę :) wypocznij i odstresuj sie!

reklama
Sprawdziłam ten Vitaminer. 220mg/tabletkę

Załączniki

• 1408791602369.jpg
    1408791602369.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 26
  • 1408791613221.jpg
    1408791613221.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 32
Do góry