reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Hej dziewczyny!

Witam się z nad jeziora. Pogoda jest całkiem niezła, choć mogłoby być troszkę więcej słońca. Jest super, dzieciaki fajnie się bawią :) Prawie cały czas siedzimy na dworzu, dzieciaki mają tu plac zabaw, jest super.

slonkoonline - super, że wszystko z córeczką ok i dobrze, że znów do nas wróciłaś:) I wszystkiego najlepszego (trochę spóźnione,ale szczere)

magda z uk - współczuję tego ostatniego kiepskiego czasu. Szkoda, że dzieciaki miały tak słabe wakacje przez te choróbska. A Ty bidulko trzymaj się mocno i dużo odpoczywaj, bo z tego co piszesz to faktycznie nie jest kolorowo.

Co do diety przy karmieniu piersią - moja położna zaserwowała mi mega dietę. Nie mogłam jeść mnóstwa rzeczy, bo twierdziła, że mały organizm ma tak niewykształcony przewód pokarmowy, że sobie może nie poradzić...Teraz będę jadła w miarę możliwości wszystko (z umiarem), oprócz smażonego i wzdymających rzeczy. Schudłam szybko, bo po 4-5 m-cach ważyłam 5 kg mniej niż przed ciążą.
Ja na kolki też próbowałam wszystkiego, ale nic nie pomagało zbytnio. Na szczęście kolki były łagodne. Za to męczył Kubę jakiś ból brzucha w ciągu dnia i karmienie było męczarnią. Pomógł debridat.

ewelinka - świetne wieści z wizyty, gratuluję!

ulenka - gratuluję udanych zakupów.

nie mam czasu doczytać Was do końca bo mnie synek męczy o bajki na kompie...

A ja już mam stresa przed kolejną wizyta (02.09.) bo muszę pogadać z ginem o cesarce. Nie wiem czy mi zrobi i jak potoczy się rozmowa, i nie wiem jak go przekonać do tego...
Do "usłyszenia" :)

reklama
Zanag, Jopal- dziękuje za rady, dzisiaj najprawdopodobniej jedziemy pod wieczor do kina to wstąpię do drogerii po tę sól i kremik, a jak się da to będę leżeć z nogami do góry, jak za czasów starań, hihi. :-D

Jopal- dokładnie, jedną dwie noce można przekomarować na narożniku Bodzia, ale my się dosłownie męczyliśmy przez pół roku, zanim urządziliśmy sypialnie. Ech, szyja wtedy mocno bolała.

Zanag
- gratuluję tak szybkich postępów w remoncie! Mi też ginka mówiła, że nasze dziecko jest długie (w sumie Mąż i ja jesteśmy wysocy), więc ja też głównie od 62 będę kupować.

Dziewczynki wątek ze zdjęciami brzuszków zaniedbany! Proszę się poprawić, ja przed chwilką na dobry początek wrzuciłam nasze aktualne foto. :-D

witam sobotnio:-)
No to mnie podłamałyście tym Bodzio...zobaczymy jak sie u nas sprawdzi,moze akurat da nam rade;-)
Dzis w nocy obudzilam sie po 3ej i zasnac dobra godz nie moglam,myslalam ze jakiegos szalu dostane. Wypilam na wieczor podwojna melise ale do rana to juz hcyba dzialanie zniknelo.
A wczoraj zaprawilam sobie 25 sloiczkow buraczkow na zime,pychota!
Wszystkim mielgo weekendu zycze Kochane Wy moje babeczki:-)

Dziewczyny błagam pomóżcie- zauważyłam, że puchną mi stopy, najbardziej palce i śródstopie. Moje wszystkie balerinki mnie cisną. Czy są jakieś sposoby, aby to załagodzić?

Pij sok z brzozy. Można kupić go w aptece lub sklepie zielarskim. Jest w różnych smakach. Mi najbardziej smakował naturalny.
Jest jeszczę maść na spuchniete stopy ale teraz nie pamiętam jak się nazywa. Typowa dla kobiet w ciąży. Też pomaga.

My już zjadamy śniadanie. Miłej soboty.

Witam sobotnio,
my już po śniadaniu i zastanawiam się jak miło spędzić ten dzień :-) oczywiście na sprzątanie brak ochoty.
Ja tez nie puchnę - jeszcze i mam nadzieję, że tak zostanie. Ale ostatnio założyłam balerinki i jakoś ciasno, niewygodnie. W sandałkach było lepiej. U mnie też Marcel może być długi jak tatuś i też kupuję głównie ubranka na 62.
Zanag super, że remont do przodu mknie :-)
Estranea miłego odpoczynku nad jeziorem i słoneczka oczywiście. I się tak nie stresuj wizytą, ja doświadczenia z cesarką nie mam, ale może dziewczyny coś poradzą.
Miłego dnia

Annte najprawdopodobniej piszesz właśnie o tym kremie z perfecty perfecta.jpg
A teraz używam tego z rossmannarossmann.jpg

Kosztuje 1/3 tego co perfecta w promocji nawet 1/4 a jak dla mnie jest nawet lepszy.

Załączniki

• perfecta.jpg
    perfecta.jpg
    9 KB · Wyświetleń: 31
  • rossmann.jpg
    rossmann.jpg
    4,6 KB · Wyświetleń: 29
Hej Kochane :-)

Estranea odpoczywaj Kochana i nic się nie stresuj wizyta :-) dzieciątko pięknie sobie rośnie ;-)

Anula mi pod wieczór balerinki czasem cisną... na co idziecie do kina? Udanego seansu :-D

Ulenka ja tez w nocy nie spałam.. poszlam siku i juz nie zasnelam bo Kubuś myślał że to rano i była nocna gimnastyka tak intensywna ze zasnąć się nie dało ;-) ale z takiego powodu to ja mogę nie spać :-D

Ja ostatnio zrobilam zestawienie czego mi jeszcze brakuje i mimo ze juz ciuszków wydawało mi sie ze mam duzo to jednak jestem daaaaleko w tyle ;-) po wypłacie musze zrobić zamówienie z Anulowej strony :-D

reklama
Ulenko na pocieszenie powiem że wiekszosc narozników jest niewygodnych. Ale dam Ci dobrą radę:) Jak będzie Ci faktycznie niewygodnie, to możesz kupić topmaterac, który będziesz rozkładać na noc na narozniku, ponoc naprawdę poprawia jakośc spania. Ja własnie duzo słyszałam o naroznikach, że niewygodne do spania, zresztą jakiś czas spałam na jednym i potwierdzam, ale mimo to też planujemy naroznik kiedys do spania. I własnie zamierzam kupić potem taki topmaterac, ktory daje namiastkę spania jak na materacu. Możesz je obejrzeć na stronie Jyska, chodzą coś kolo 300zl.
My mamy w sypialni łożko szer.140, i własnie szukam naroznika, ktory nie bedzie mniejszy, bo czasami i te 140 to dla mnie mało:p

Do góry