Dziewczyny, Wasze kciuki pomogly. Choc jeszcze nie wszystko wiadomo, a echo serca dziecka dopiero w piatek, troche sie uspokoilam.
Magda - dziekuje Ci bardzo za informacje. Ja chyba troszeczke panikuje, ale z drugiej strony to chyba normalne.
jesli chodzi o wielowodzie, to u mnie to wszystko dziwnie wyglada, bo mam AFI 13 cm w 20tc, a teoretycznie norma jest 14, wiec nie mam pojecia, czemu powiedzieli, ze mam za duzo. Wczoraj poszlismy do innego lekarza na usg - nie powiedzielismy nic o wielowodziu, a lekarz nic o nim nie wspomniala. Pod koniec badania zapytalam, czy uwaza, ze wody polodowe sa w porzadku, na co odpowiedziala, ze jest idealnie. Dziecko przelyka wody - pokazala nam to dokladnie, nerki pracuja. Nawet widzielismy na usg, jak maly polknal wode!!! Jesli chodz o anatomie, dwoch lekarzy, niezaleznie, powiedzialo, ze wszystko w parzadku. Niby wiecej wskazuje, ze jest ok, to ten niepokoj gdzies tam jest... ech, zycie ciezarnej
Chodzimy na usg do szpitala, gdzie maja najlepszy w kraju sprzet, ale jednoczesnie najwiecej pacjentek i zero indywidualnego podejsca - normalnie fabryka. Nie ma mozliwosci, by moj narzeczony wszedl ze mna na usg, dlatego zdecydowalismy sie na dodatkowe usg - prywatnie. oczywiscie nie przesadzamy z wizytami. Mysle, ze takie rozwiazanie jest najlepsze. Moze w kolejnych ciazach bede podchodzic do tego spokojniej...
Czy ktoras z Was byla na usg 3D? Ja nadal jestem w szoku, po tym, jak zobaczylam mojego szkraba, jak masuje sie po buzi i przytula do lozyska
Po usg gapilam sie na filmik jak wariatka... czy oszalalam?