reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Ulenka, zawsze możesz powiedzieć, że przede wszystkim chcesz sprawdzić, czy z maluchem wszystko w porządku, a ta płeć to tak przy okazji. I tak nigdy nie ma pewności, że się dziecko nie wypnie :D A co do terminu, to powiedz, że w takim a takim przedziale w tygodniach. Zresztą, jeśli prywatnie, to raczej aż takiego obłożenia nie będzie.

Qraa, też miałam w 12 3d/4d, to ten obraz momentami wyglądał trochę przerażająco. Na połówkowym to już z pewnością ze względu na rozmiar wygląda lepiej.

Czarna, może Ci po prostu ciśnienie tak podskoczyło? W zależności od dnia czasem bywa tak, że nawet jakbyś podniosła swoje wspaniałe ciało z łóżka, to byś się czuła, jak po maratonie.

reklama
Witajcie Dziewczynki!

Ja po wizycie. Wszystko zaraz opisze w wątku wizytowym.

Śliwka- nawet nie wiesz jak się cieszę, że wszystko jest w porządku! To cudownie!

dziewczyny umówiłam sie na 3D/4D na 2sierpnia:-) ale sie ciesze:-D ale zrowno denerwuje,normalnie hustawka nastrojów:-D
Na 8:30mam sie wstawić na badanie i dr pow ze do 10tej sie wyrobimy bo bedzie to dlugie szczegolowe badanie:szok: ciekawe co on mi chce tam robic heh

Ostatnia edycja:
Ulenka- na pewno wszystko będzie dobrze. Wszystko szczegółowo się bada i mierzy, stad tyle to trwa. A Mamcia w tym czasie musi się nacieszyć widokiem swojego cudownego dzidziolka. Ech, łatwo się mówi komuś, a sama się denerwowałam dzisiaj jak cholera...

witam kochane po dluzszej przerwie ale jakos nie mialam fazy na korzystanie z netu...jakos tak...
Witam nowe mamusie i pozdrawiam stare mamusie i raduje sie serce moje ze juz jestesmy w polowie

dziewczyny umówiłam sie na 3D/4D na 2sierpnia:-) ale sie ciesze:-D ale zrowno denerwuje,normalnie hustawka nastrojów:-D
Na 8:30mam sie wstawić na badanie i dr pow ze do 10tej sie wyrobimy bo bedzie to dlugie szczegolowe badanie:szok: ciekawe co on mi chce tam robic heh

Lepiej dłużej, niż jakby lekarz miał się spieszyć i sprawdzać parametry "po łebkach". No i może dolicza do tego czas, jakby maluch nie chciał współpracować i obracał się nie w tę stronę, co trzeba :tak:

Dziekuje kochane za dobre słowa, na prawdę pomagają. Zdecydowałam nie jechac na pogrzeb, nie chce ryzykować zdrowiem malutkiej.

Byłam na wizycie i tutaj umiarkowanie pozytywne wieści, grunt ze ok, tylko dalej bardzo oszczędnie muszę funkcjonować i dużo leżeć. Szczegóły opisze na wizytowym.

Magda z uk,
powodzenia jutro na wizycie.

Qraa,
Udanego filmu życzę, dobrej i zdrowej gry aktorskiej małego szkraba podczas usg.

Czarna,
Napisz jak u Ciebie po badaniu.

Sliwka,
Cieszę sie ze z dzieckiem jest w porządku i ostatnie badania pokazuja ilosc wód w normie. Mam nadzieje ze kolejne to potwierdza i tamto to bedzie tylko fałszywy alarm.

Kulka,
Gratuluje ruchów, ja tez nie mogłam sie doczekać, a jak juz poczułam to codziennie z rożnym natężeniem czuje jak tam mała bryka.

dusienka bardzo współczuję, na śmierć nigdy nie jest dobry moment, ale teraz na pewno babcia bedzie czuwać z góry.

Sliwka mi zawsze gin przełącza na moment właśnie na to 3d i dostaję zdjęcie, ale ostatnio byłam w 16 tyg to tak jeszcze niewyraźnie widać.teraz wizytę mam 4 sierpnia i to będzie połówkowe i bardzo bym chciała pooglądać na 3d. Widzę że dużo z was dostaje płytę z badania, powiedzcie czy pytacie o taką płytę czy gin sam daje, bo ja też bym bardzo chciała ale głupio mi zapytać, nie wiem czy wogole daje, czy trzeba przynieścc swoja płytę czy jak:)
Ulenka 8.30 do 10 wow ciekawe czy faktycznie tyle bedzie trwało, ja nie pamiętam czy w 1szej ciąży połowkowe było dłuższe, może moj syn dał się łątwo wymierzyć:p Ale niecierpliwa jesteś hihi, ale wsumie lepiej idz wcześniej bo do tego 11 to byś chyba jajko zniosła:D:-D

A teraz wiadomośc dnia: UMYŁAM OKNA w salonie!:cool: no nie wiem sama co mi się stało, ale koło 7wieczorem wzięłam i umyłam:D w sobotę imieniny, a mieszkanie gruntownie nie sprzątane od początku ciąży, muszę jakoś ogarnąć. Niee chcę, ale musze:)

reklama
oomamba i tak polowkowe bym robila prywatnie, a ze tydz juz pasuje to dobrze sie sklada:-) no i moze w koncu sie dowiem kto we mnie mieszka hihi Kurcze okna mylas? jestes szalona!!! serio:tak::-D

Do góry