reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

dziewczyny, bo już się pogubiłam - zielonkawa, wodnista kupka jest normalna przy karmieniu piersią?

Z gazety "Mam dziecko"
rzadka kupka w kolorze zielonym czasem pienista z domieszką sluzu-jednorazowe pojawienie sie takiej kupki moze być reakcją na nowy produkt w diecie lub podczas kuracji antybiotykowej. Dziecko jest zdrowe jeśłi taka kupka pojawia się rzadko kiedy oprócz kupki miało kolkę lub wysypkę może świadczyć o alergii pokarmowej lub zwiastować infekcje wirusową bądz bakteryjną

reklama
Zmiana bebika na bebilon nic nie da:no:bo to jest to samo mleko:tak:tzn ten sam sklad:tak:jesli juz to kup mleko z oznaczeniem HA:tak:tak mi poradzila w razie co pediatra:tak:nie chciala dac mleka typowo dla alergikow bo powiedziala ze nie ma pewnosci ze to skaza.
wlasnie on mi nawet recepte wypisal...a roznica w mleczu jest bo bebilon jest bez laktozy tak mi farmaceutka powiedziala..

Pauluś-tez chcialam 6 w 1 ale zgledy finansowe...:-(

i jeszcze ktora mamuska pisala o bolacych brodawkach??
czytalam w twoje dzieczko ze jak boli sut to zeby zaczynac karmic od tego mniej bolacego cycka,i robic zimne oklady tzn. zawinac kostke lodu w tetre i jezdzic po brodawce

wlasnie on mi nawet recepte wypisal...a roznica w mleczu jest bo bebilon jest bez laktozy tak mi farmaceutka powiedziala..

Rozumiem... Te szczepionki powinny być już refundowane. My na razie nie mamy za dużo kasy-jesteśmy na etapie początkowym i w dodatku przed wyprowadzeniem się na swoje więc kupujemy mnówstwo potrzebnych rzeczy a i na Aleksa trzeba sporo stracić. Na szczęście udało mi się wyskrobać nate 6 w 1

skusilam i zamowilam te body kibica:-) dla julki i chrzesniaka:)

jakie ??

Daffi Paulus zycze wam zeby to nie byla skaza!!

a ja weekend u rodzicow spedzila m,ale nie bylo kolorowo, klotnie z mezem mnie juz dobijaja...
on nigdy mnie nie zrozumie ze czuje sie tu jakbbym byla za kare...

jeszcze nic nie wiadomo w sprawie naszej przeprowadzki a z doswiadczenia juz wiem ze jak nic nie wiadomo przez tak dlugi czas to bedzie z tego wielkie G.....

az mi si eplakac chce na sama mysl...

to co mam w glowie to juz chyba nie jest depresja tylko cos powazniejszego....

chyba nawet nie pamietam co to znaczy usmechac sie...

idz do dziecka i patrz jak spi ... a jak sie obudzi to go przytul ... przypomnisz sobie co to znaczy sie usmiechac :)

dziewczyny, bo już się pogubiłam - zielonkawa, wodnista kupka jest normalna przy karmieniu piersią?

Jesli nie bedzie sie zdarzala czesto to moze byc;-)

To chyba bebilon pepti?

Jesli nie bedzie sie zdarzala czesto to moze byc;-)

I należy pamiętać ze po dlugim przebywaniu na podwórku kupka może być zielona.

A mi jakos od dwóch dni pusto:-( oddałam Antosia na spóźnione ferie do dziadków na wieś, dziecko zadowolone, nie brakuje mu rodziców a rodzicom smutno bez tego brzdąca:-(

reklama
wlasnie mam ten sam problem! miesiac temu polozna od razu powiedziala mi ze to tradzik a dzis pediatra powiedzial zebym ograniczyla nabial i zmienila mleko z bebiko na bebilon...juz nie wiem.teraz maly spi i te krostki sa blado czerwone i czaasem ich nie widac,i ja mysle ze to tradzik i nie wiem co o tym myslec....
nie chce mu zmieniac mleka i narazie przestane jescnabial i bede mu dawac bebiko...co myslicie dziewczyny?dobrze zrobie??pomozcie...:-:)confused2:aha i jeszcze powiedzial ze stopniowo jak bedzie mi sie zmniejszala ilosc pokarmu w cyckach to mam zwiekszac ilosc mleka z butli i nie wiem czy chodzilo mu o to ze mam przestac karmic piersia? nie wiem taka zdenerwowana bylam..i wogole musze pediatre zmienic bo ten jest do *upy:confused2:

wogole to dzis mielismy szczepionki...wzielam 5 w1 i poplakalam sie razem z malym...lzy mi same lecialy chociaz probowalam sie opanowac..:tak:
i teraz jak robieram malego zeby zmienic pieluszke to tak przerazliwie krzyczy...chyba kojarzy mu to sie z szczepieniem..Wy tez tak mialyscie??

Na Twoim miejscu poszłabym zdecydowanie do dermatologa. Ja też jak byłam u pediatry (niby taki zajebisty, ale mi w ogole nie podpasował) usłyszałam, "to co, jak Pani będzie powoli przechodzić na butlę to polecam....(costam)". A ja ze zdziwieniem "jaką butlę?" nic nie powiedzialam,ze mam problemy z karmieniem. A ona, ze teraz malo kto karmi tylko piersią... :)Ja mówię, że narazie karmię i chwilowo nei zamierzam przestać. Ja na początku przeszłam na diete potworną i po miesiącu katowania wróciłam do pełnego jadłospisu, bo to nic zupełnie nie dawało. Więc po co sie katowac ?

Ja szczepiłam 6 w 1 i prevenarem (pneumokokowa). I muszę stwierdzić, że te skojarzone to pikuś przy prevenarze. To była masakra. Lolek z bólu zsiniał nagle i zatkało go z bólu dosłownie. Potem przez 20 minut ryczał tak , że trupa by obudził. Ale ponoć po prevenarze to normalne, bo to potwornie bolesna szczepionka jest.

Do góry