reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

dziewczyny, bo już się pogubiłam - zielonkawa, wodnista kupka jest normalna przy karmieniu piersią?

Z gazety "Mam dziecko"
rzadka kupka w kolorze zielonym czasem pienista z domieszką sluzu-jednorazowe pojawienie sie takiej kupki moze być reakcją na nowy produkt w diecie lub podczas kuracji antybiotykowej. Dziecko jest zdrowe jeśłi taka kupka pojawia się rzadko kiedy oprócz kupki miało kolkę lub wysypkę może świadczyć o alergii pokarmowej lub zwiastować infekcje wirusową bądz bakteryjną

reklama
Zmiana bebika na bebilon nic nie da:no:bo to jest to samo mleko:tak:tzn ten sam sklad:tak:jesli juz to kup mleko z oznaczeniem HA:tak:tak mi poradzila w razie co pediatra:tak:nie chciala dac mleka typowo dla alergikow bo powiedziala ze nie ma pewnosci ze to skaza.
wlasnie on mi nawet recepte wypisal...a roznica w mleczu jest bo bebilon jest bez laktozy tak mi farmaceutka powiedziala..

Pauluś-tez chcialam 6 w 1 ale zgledy finansowe...:-(

i jeszcze ktora mamuska pisala o bolacych brodawkach??
czytalam w twoje dzieczko ze jak boli sut to zeby zaczynac karmic od tego mniej bolacego cycka,i robic zimne oklady tzn. zawinac kostke lodu w tetre i jezdzic po brodawce

wlasnie on mi nawet recepte wypisal...a roznica w mleczu jest bo bebilon jest bez laktozy tak mi farmaceutka powiedziala..

Rozumiem... Te szczepionki powinny być już refundowane. My na razie nie mamy za dużo kasy-jesteśmy na etapie początkowym i w dodatku przed wyprowadzeniem się na swoje więc kupujemy mnówstwo potrzebnych rzeczy a i na Aleksa trzeba sporo stracić. Na szczęście udało mi się wyskrobać nate 6 w 1

skusilam i zamowilam te body kibica:-) dla julki i chrzesniaka:)

jakie ??

Daffi Paulus zycze wam zeby to nie byla skaza!!

a ja weekend u rodzicow spedzila m,ale nie bylo kolorowo, klotnie z mezem mnie juz dobijaja...
on nigdy mnie nie zrozumie ze czuje sie tu jakbbym byla za kare...

jeszcze nic nie wiadomo w sprawie naszej przeprowadzki a z doswiadczenia juz wiem ze jak nic nie wiadomo przez tak dlugi czas to bedzie z tego wielkie G.....

az mi si eplakac chce na sama mysl...

to co mam w glowie to juz chyba nie jest depresja tylko cos powazniejszego....

chyba nawet nie pamietam co to znaczy usmechac sie...

idz do dziecka i patrz jak spi ... a jak sie obudzi to go przytul ... przypomnisz sobie co to znaczy sie usmiechac :)

dziewczyny, bo już się pogubiłam - zielonkawa, wodnista kupka jest normalna przy karmieniu piersią?

Jesli nie bedzie sie zdarzala czesto to moze byc;-)

To chyba bebilon pepti?

Jesli nie bedzie sie zdarzala czesto to moze byc;-)

I należy pamiętać ze po dlugim przebywaniu na podwórku kupka może być zielona.

A mi jakos od dwóch dni pusto:-( oddałam Antosia na spóźnione ferie do dziadków na wieś, dziecko zadowolone, nie brakuje mu rodziców a rodzicom smutno bez tego brzdąca:-(

reklama
wlasnie mam ten sam problem! miesiac temu polozna od razu powiedziala mi ze to tradzik a dzis pediatra powiedzial zebym ograniczyla nabial i zmienila mleko z bebiko na bebilon...juz nie wiem.teraz maly spi i te krostki sa blado czerwone i czaasem ich nie widac,i ja mysle ze to tradzik i nie wiem co o tym myslec....
nie chce mu zmieniac mleka i narazie przestane jescnabial i bede mu dawac bebiko...co myslicie dziewczyny?dobrze zrobie??pomozcie...:-:)confused2:aha i jeszcze powiedzial ze stopniowo jak bedzie mi sie zmniejszala ilosc pokarmu w cyckach to mam zwiekszac ilosc mleka z butli i nie wiem czy chodzilo mu o to ze mam przestac karmic piersia? nie wiem taka zdenerwowana bylam..i wogole musze pediatre zmienic bo ten jest do *upy:confused2:

wogole to dzis mielismy szczepionki...wzielam 5 w1 i poplakalam sie razem z malym...lzy mi same lecialy chociaz probowalam sie opanowac..:tak:
i teraz jak robieram malego zeby zmienic pieluszke to tak przerazliwie krzyczy...chyba kojarzy mu to sie z szczepieniem..Wy tez tak mialyscie??

Na Twoim miejscu poszłabym zdecydowanie do dermatologa. Ja też jak byłam u pediatry (niby taki zajebisty, ale mi w ogole nie podpasował) usłyszałam, "to co, jak Pani będzie powoli przechodzić na butlę to polecam....(costam)". A ja ze zdziwieniem "jaką butlę?" nic nie powiedzialam,ze mam problemy z karmieniem. A ona, ze teraz malo kto karmi tylko piersią... :)Ja mówię, że narazie karmię i chwilowo nei zamierzam przestać. Ja na początku przeszłam na diete potworną i po miesiącu katowania wróciłam do pełnego jadłospisu, bo to nic zupełnie nie dawało. Więc po co sie katowac ?

Ja szczepiłam 6 w 1 i prevenarem (pneumokokowa). I muszę stwierdzić, że te skojarzone to pikuś przy prevenarze. To była masakra. Lolek z bólu zsiniał nagle i zatkało go z bólu dosłownie. Potem przez 20 minut ryczał tak , że trupa by obudził. Ale ponoć po prevenarze to normalne, bo to potwornie bolesna szczepionka jest.

Do góry