reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

jak przetestowalas piotrusia????

Zjadłam troche nabiału,raz zupę zabielaną śmietaną a drugi raz zjadłam plasterek żółtego sera, na drugi dzień wysypało go. Jestem pewna że po tym, bo nic innego podejrzanego nie jadłam.
No ale On nadal mocno sie prężył i miał kolki. A raz dziennie na noc mleko z butli dostaje.Zmieniłam więc mleko mod, bo do tej pory Nan jadł i zmieniłam na NAn Ha. I jest ok:tak:

reklama
Zjadłam troche nabiału,raz zupę zabielaną śmietaną a drugi raz zjadłam plasterek żółtego sera, na drugi dzień wysypało go. Jestem pewna że po tym, bo nic innego podejrzanego nie jadłam.
No ale On nadal mocno sie prężył i miał kolki. A raz dziennie na noc mleko z butli dostaje.Zmieniłam więc mleko mod, bo do tej pory Nan jadł i zmieniłam na NAn Ha. I jest ok:tak:

czyli dla mn ie mamy butelkowej jedyne wyjscie kupic bebilin 1 HA i sprawdzic...

Dziewczynyyyyyy zdałam egzaminy na 4 z immunologi klinicznej i na 4,5 z chorób zakaźnych :) ale się ciesze, mój bartek na dwie czwóreczki, teraz lece do dentysty mam nadzieje ze moja 8 uda sie uratowac bo jak nie to chirurg szczekowy mnie czeka buuu.
jak wróce to jak bąble mi pozwolą to zacznę nadrabiac zaległosci juz sobie zdjątka pooglądałam, śliczne te nasze bobaski i jakie juz bystrzaki :)

Dziewczynyyyyyy zdałam egzaminy na 4 z immunologi klinicznej i na 4,5 z chorób zakaźnych :) ale się ciesze, mój bartek na dwie czwóreczki, teraz lece do dentysty mam nadzieje ze moja 8 uda sie uratowac bo jak nie to chirurg szczekowy mnie czeka buuu.
jak wróce to jak bąble mi pozwolą to zacznę nadrabiac zaległosci juz sobie zdjątka pooglądałam, śliczne te nasze bobaski i jakie juz bystrzaki :)

super gratuluje i cieszymy sie z Toba!!:-)

Hej Heeej
My po chrzcie ufff. Nerwy wczoraj od rana, stres...ale wyszło super:-) Chrzestna karmiła Alusia krótko przed wyjazdem i mówi mi, że mały zrobił kupę:szok: No to ciach go na przewijak i jedziesz (mały miał spodnie na szelki i żeby go przewinąć trzeba było zdjąć wszystko!! Jak go z trudem rozebrałam okazało się, że nic nie narobił! Migiem go ubraliśmy i cudem się nie spóźniliśmy. Ehh cali my - na ostatnią chwilę!
W kościele już jak uroczyście wchodziliśmy mały się strasznie prężył i bach - na kazaniu walnął kupę:-D
I znów szybko go przebierać w zakrystii i znów ledwo o zdążyłyśmy - tym razme na same chrzciny:-D
Było ogółem 4 dzieci - w tym jedna dziewczynka...Zadne dziecko nie płakało!
Dostaliśmy też kopertę od księdza:-D a wniej pamiatka chrztu hehe ale i tak się smiałam, że dał nam kopertę.
Całą mszę mały był spokojny - zresztą wszystkie dzieci były spokojne i żadne nie płakało nawet:-) Dumna byłam.
W domu już luz - mały praktycznie przespał swój dzień potem:-D Zmęczył go kościół hehe.
Zdjęcia wrzucam do Albumu.

Dziś jestem chora:confused2: W kościach mnie łamie, gardło boli, głowa pęka i idę się zaraz położyć albo lepiej książkę poczytam (zawsze mi lepiej potem). T w pracy do późna i zostałam sama:-(

Aaa no i chusta NATI doszła niedawno:-) fajne to jest, już nawet wiązałam ją i małego włożyłam - nie taki diabeł straszny, poćwiczę troszkę i będę go nosić:tak:

witajcie :)
ja przetestowałam już prawie wszystkie leczka- bebiko, bebilon, nan, nan HA,i dalej mały iał wysypkę na buzi i brzydkie kupki, pediatra też zdiagnozowała u małego skaze białkową, ale tez do końca nie jeste pewna czy to jest to,,, Filipek strasznie płacze -podejżewa że a bardzo bolesne gazy, i ja już nie wie czy to jest wina mleka ?? czy może czegoś innego ? czy kropelki bobotic oga uczulac bądx powodować ból przy oddawaniu gazów bądź kupki ? a i jeszcze jedno - żeby troszkę pooc małeu (a wizytę u lekarzadopiero w środę) moge u podwac czopki efferalgan 2 razy na dobę ? niby na ulotce pisze że ozna co 4 godz ale nie chciałąby małeu zaszkodzić..:-(

Tak, ja na Twoim bym zmieniła mleczko i sprawdzała reakcje Julki:tak:

Tylko pamietaj,wysypka tak szybko nie minie:no:u mnie trwalo to 3 tygodnie.

Witamy ponownie:-)potrzeba nam takich dobrych rad od ciebie:tak:wiec wracaj do nas szybko;-)no i gratuluje zdania egzaminow;-)

reklama
Jestem po 3 godzinnej kolce :/ płacz ,lament, i ból serca matki :/ no ale teraz mały już spokojny, gazy pouciekały, kupki zaczyna już robić, ehhh .......

padam.

Do góry