reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

dziewczyny, bo już się pogubiłam - zielonkawa, wodnista kupka jest normalna przy karmieniu piersią?

Od czasu do czasu nic nie szkodzi i jest normalna :) To może być efekt - wypicia herbatki z kopru włoskiego (lubi zabarwiać na zielono) albo czegoś co dziecku nie podpasowało, ze względu na słaba tolerancje ;))) Karmiąc piersią to każda kupa jest prawdopodobna i normalna ;)

reklama
PURCHAWKA a czy jest mozliwosc zbadania krwi takiemu maluszkowi dla sprawdzenia alergii?Bo wiem ze mozna sparwdzic co konkretnie uczula?Moze wiesz cos na ten temat?

MEA zdjecia super;-):tak:

PURCHAWKA a czy jest mozliwosc zbadania krwi takiemu maluszkowi dla sprawdzenia alergii?Bo wiem ze mozna sparwdzic co konkretnie uczula?Moze wiesz cos na ten temat?

Pamietam jak szukałam info przy alergii u Antosia, u dzieci do 3 roku życia najbardziej wiarygodne wychodzą wyniki na alergię za pomocą biorenozansu.

kopciuszku takiego maluszka nie da sie za bardzo przetestowac. Testy z krwi mozna najszybciej, ale ponoć one sie tak średnio sprawdzają. To znaczy, u takiego maluszka mozesz zrobić test z krwi na ogolny odczynnik, czyli moze wyjsc pozytywnie lub negatywnie ze jest alergikiem. Ale na szczegolowe testy musisz poczekac az dziecko skonczy conajmniej rok. Jesli chcesz byc pewna czy dzidzia jest na cos uczulona, to musisz poczekac jeszcze conajmniej rok:D
Ja testowalam prowokacyjnie, tzn. zwiekszalam dawke np nabiału i patrzylam co sie dzieje (nie dzialo sie nic zupelnie). Pewnosci nei bedziesz miala jeszcze dlugo. Tak czy inaczej lekarka mi jedna powiedziala, ze z jej statystyk wychodzi ze tylko pare procent zdiagnozowanych alergii i skaz faktycznie sie nimi okazuje ;-)) Czyli ilość dzieciaczków któe faktycznie są alergikami jest dużo dużo mniejsza, niż mam które zostały wprowadzone w błąd przez lekarzy (może oni dostają profity, za mleka modyfikowane na recepte ?)

Masz rację Purchawko, a wiadomo, ze najłatwiej to wszytsko na nabiał zwalić winę. A istnieje wiele alergenów. 'Antek miał ewidentnie skazę, zreszta i testy to pokazały:-( ale to była wysypka, szorstka skórka i tylko po nabiale, teraz Piotrus tak samo reaguje.... przetestowałam go i wyszło- nabiał:-(

I należy pamiętać że skaza białkowa dotyczy wszystkiego co od krowy pochodzi.
U Antka na testach wyszło że na przetwory mlecne krowie ma uczulenie, na jajka już nie.
jednak jaja moga uczulać, ale tylko białko, żółtko nie uczula.

No widzisz, sama byłaś tego pewna, więc wątpliwości nie ma :) Ale widziałaś, że to po nabiale, więc pewnie diagnoza lekarza nie była zaskoczeniem :)
Jednak wiele mam wierzy na ślepo diagnozie "skaza" pomimo, że intuicja podpowiada im, że to zupełnie coś innego :)

Masz rację Purchawko, a wiadomo, ze najłatwiej to wszytsko na nabiał zwalić winę. A istnieje wiele alergenów. 'Antek miał ewidentnie skazę, zreszta i testy to pokazały:-( ale to była wysypka, szorstka skórka i tylko po nabiale, teraz Piotrus tak samo reaguje.... przetestowałam go i wyszło- nabiał:-(

jak przetestowalas piotrusia????

reklama
i jeszcze ktora mamuska pisala o bolacych brodawkach??
czytalam w twoje dzieczko ze jak boli sut to zeby zaczynac karmic od tego mniej bolacego cycka,i robic zimne oklady tzn. zawinac kostke lodu w tetre i jezdzic po brodawce
Ja ;-) Ale o dziwo dzisiaj jest już super :sorry:
Chyba zatkał mi się jeden kanalik bo wczoraj wycisnęłam trochę krwi, nasmarowałam sporą warstwą Maltanu i nad ranem już nic nie bolało :tak:

Do góry