reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Mea- mam to samo- wieczorem kładę mała do łóżeczka a po nocnym karmieniu i tak zostaje u nas. No i niestety chyba w viągu tego tygodnia przyzwyczailiśmy naszą księzniczkę do noszenia na rękach, trzeba będzie coś z tym zrobić...
Kopciuszku- ojej, jak szybko. Powiem Ci że się trochę wystraszyłam bo wczoraj się seksowaliśmy z mężem i to bez zabezpieczenia...:zawstydzona/y: Wiem, głupota ale cóż, teraz już po ptakach

ja ambitnie wkładałam do łóżeczka Igora, Miłosza już brałam do łóżka a z Mają po prostu śpię i już, dzięki temu jesteśmy obie wyspane.
Majeczka jak zaśnie o 23 to budzi sie raz, czasem 2 razy na cycka i zasypia, ja czasami nawet oczu nie otwieram;-), rano pobudka około 8, jedzonko i znowu śpi ,
lubi spanie przed południem tak to 14 mam spokój ,
wojuje po południu i wieczorem, tak jak teraz właśnie

Mea- mam to samo- wieczorem kładę mała do łóżeczka a po nocnym karmieniu i tak zostaje u nas. No i niestety chyba w viągu tego tygodnia przyzwyczailiśmy naszą księzniczkę do noszenia na rękach, trzeba będzie coś z tym zrobić...
Kopciuszku- ojej, jak szybko. Powiem Ci że się trochę wystraszyłam bo wczoraj się seksowaliśmy z mężem i to bez zabezpieczenia...:zawstydzona/y: Wiem, głupota ale cóż, teraz już po ptakach

Tez jestem w szoku tym bardziej ze wpo tamtej ciazy dostalam dopiero jak odstawilam od cyca:tak:terazjestem załamana i w szoku:-:)wściekła/y:
Co do seksu to uwazajcie bo teraz najszybciej mozna zaciazyc:tak:

Była u nas pediatra.
Niestety goraczka jest caly czas i ciezko ja zbic!
julka dostanie biedna swoj pierwszy antybiotyk w zyciu!!! bidulka moja mala kochana! dziecko mi juz calkiem opadlo z sil... caly dzien spi...a jak sie na karmienie ja obudzi to w trakcie jedzenia odlatuje i sie starsznie mocno tuli!!!
bidulka dostala Ceclor Lakcid oczywiscie czopeczki i witamina C.
Pediatra mowila ze oprocz iwrusow jest jakas bakteria w powietrzu i atakuje male dzieci i starszych ludzi. Pediatra boi sie ze to moze byc to i dzis musimy stoczyc walke z woreczkiem na mocz jak kiedys Mea! ciekawe czy nam sie uda i jutro na cito do laboratorium i z wynikiem do pediatry! dziewczyny tak sie boje ze szok!!!!!!! normalnie juz gorzej byc nie moze... nic sie nie chce polepszyc tylko chorobsko sie poglebia a najgorsze ze malutka ma tem. grubo ponad 38 i nie chce spasc!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A i powiem wam ze dzis leci ze mnie jak z kranu,zadzwonilam do gina bo mówie moze cos sie dzieje-martwilam sie a on do mnie-Najwidoczniej masz okres:szok::tak:a ja do niego ze karmie piersia i mowie mu jak bylo poprzednio a on mi ze nie zawsze jest tak samo:szok:normalnie nie wierze ze to juz:wściekła/y:ja nie chce:no:

witaj w klubie z tym ze u mnie sie wczoraj skonczyl:-) musze przyznac ze zawsze mialam z 5 dni a teraz 4:-) czyzby o 1 dzien me cierpienie zostało skrócone??? moj maz mnie namawia na seksowanko...hehe a ja sei bardzo boje jakos poki nie pojde do gina to mam obawy.. chce uslyszec ze macica jest na swoim miejscu wszystko jest ok i przeciwskazan do seksu nie widzi!:-)

reklama
ja to sie wam przyznam ze moja silna wole trak szlafil !! i tez biore mala do lozka ... narazie dosypia do drugiego karmienia - tak na oko kolo 4-5 biore ja do lozka ... to jest dla mnie najciezszy czas a poza tym ona do rana spi juz bardzo czujnie i czesto sie budzi a jak nas ma obok to czasem jeszcze przysypia jak kwilenia nie skutkuja zabawa :) i tym sposobem do 9 potrafimy byc w lozku co nie powiem bardzo mi odpowiada :) gorsza sprawa jak tatus teraz spi po nockach ... wtedy kiedy on chce spac to mala jest najbardziej marudna i szybko musimy sie ewakuowac z sypialni bo inaczej on nie wypocznie ...

Moja silna wola tez podupadla :sorry2::sorry2::sorry2: jarek da mi popalic jak wroci z Warszawy ,jak tylko pojechal to ja cyk malego o 3 do wyra jak sie wybudza ,tlumacze se to sobie ze zasmarkany jest i pokasluje ze niby wole miec go obok siebie jak by zaczol kaszlec ( ale jakos ani jednej nocy nie kaszlal narazie :-D ) a ja wiem ze i tak to robie z lenistwa :dry:. Ciekawe czy bedzie klopot jak Jarek wroci a trzeba bed:dry:ie mlodego odlozyc do wyrka ahhahaha !

A i powiem wam ze dzis leci ze mnie jak z kranu,zadzwonilam do gina bo mówie moze cos sie dzieje-martwilam sie a on do mnie-Najwidoczniej masz okres:szok::tak:a ja do niego ze karmie piersia i mowie mu jak bylo poprzednio a on mi ze nie zawsze jest tak samo:szok:normalnie nie wierze ze to juz:wściekła/y:ja nie chce:no:

NO szybko dostalas okres naprawde ,ja juz pisalam na tamtym watku ze ja dostalam miesiaczke po 8 tygodniach przy karmieniu mieszanym ! I tez nie chcialam !Juz zapomialam jak to jest kurde mac ! ps.lecialo ze mnie jak z kranu az sie balam czy to oby napewno dobrze !ale po 4 dniach byl koniec !:tak:

O zesz ty uwazajcie ! chyba ze chcecie rodzenstwo juz robic dla dzidzi ahahah !

Tez jestem w szoku tym bardziej ze wpo tamtej ciazy dostalam dopiero jak odstawilam od cyca:tak:terazjestem załamana i w szoku:-:)wściekła/y:
Co do seksu to uwazajcie bo teraz najszybciej mozna zaciazyc:tak:

zgadzam sie teraz raz dwa mozna zaciazyc !
Sylwia to nic innego nie pozostalo jak zdecydowac sie na zabezpieczenie jakies ;-):-D
A ja jeszcze decyzji sama nie podjelam oooo ! :sorry2: Narazie na gumkach jechalismy ale to jak by lizaka przez papierek lizac :-D:-D. Musze sie wybrac do gina zas i zdecydowac sie juz konkretnie bo nie pragne majstrowac nastepnego bobasa!:baffled:

Do góry