reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Była u nas pediatra.
Niestety goraczka jest caly czas i ciezko ja zbic!
julka dostanie biedna swoj pierwszy antybiotyk w zyciu!!! bidulka moja mala kochana! dziecko mi juz calkiem opadlo z sil... caly dzien spi...a jak sie na karmienie ja obudzi to w trakcie jedzenia odlatuje i sie starsznie mocno tuli!!!
bidulka dostala Ceclor Lakcid oczywiscie czopeczki i witamina C.
Pediatra mowila ze oprocz iwrusow jest jakas bakteria w powietrzu i atakuje male dzieci i starszych ludzi. Pediatra boi sie ze to moze byc to i dzis musimy stoczyc walke z woreczkiem na mocz jak kiedys Mea! ciekawe czy nam sie uda i jutro na cito do laboratorium i z wynikiem do pediatry! dziewczyny tak sie boje ze szok!!!!!!! normalnie juz gorzej byc nie moze... nic sie nie chce polepszyc tylko chorobsko sie poglebia a najgorsze ze malutka ma tem. grubo ponad 38 i nie chce spasc!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No to pieknie sie mi synowa rozlozyla ! Kurcze mam nadzieje ze szybko jej przejdzie ! I oby wyniki miala dobre ! tzrymam kciuki!

spadam bo moj ksieciuniu wstał !!Ciekawam kiedy zasnie mi :baffled::baffled::baffled:

reklama
Trzymam kciuki Daffi musi byc dobrze!!!

dzieki kochana.... mam juz totalnego doła jak patrze na moje dziecko! codziennie usmiechnieta rozgadana i wariujaca a dzis jakby mi ktos dziecko zabral taka cisza i pustka bo tylko spi! tesknie za nia i jej rozrabianiem..juz se przyzwyczauilam do łobuza! oby bylo dobrze!!!!!!

Była u nas pediatra.
julka dostanie biedna swoj pierwszy antybiotyk w zyciu!!! bidulka moja mala kochana! dziecko mi juz calkiem opadlo z sil... caly dzien spi...a jak sie na karmienie ja obudzi to w trakcie jedzenia odlatuje i sie starsznie mocno tuli!!!
Pediatra mowila ze oprocz iwrusow jest jakas bakteria w powietrzu i atakuje male dzieci i starszych ludzi. Pediatra boi sie ze to moze byc to i dzis musimy stoczyc walke z woreczkiem na mocz jak kiedys Mea! ciekawe czy nam sie uda i jutro na cito do laboratorium i z wynikiem do pediatry! dziewczyny tak sie boje ze szok!!!!!!! normalnie juz gorzej byc nie moze... nic sie nie chce polepszyc tylko chorobsko sie poglebia a najgorsze ze malutka ma tem. grubo ponad 38 i nie chce spasc!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Biedna Julcia:-(bede sie modlic dzis za jej zdrowko;-)

NO szybko dostalas okres naprawde ,ja juz pisalam na tamtym watku ze ja dostalam miesiaczke po 8 tygodniach przy karmieniu mieszanym ! I tez nie chcialam !Juz zapomialam jak to jest kurde mac ! ps.lecialo ze mnie jak z kranu az sie balam czy to oby napewno dobrze !ale po 4 dniach byl koniec.
Sylwia to nic innego nie pozostalo jak zdecydowac sie na zabezpieczenie jakies ;-):-D
A ja jeszcze decyzji sama nie podjelam oooo ! :sorry2: Narazie na gumkach jechalismy ale to jak by lizaka przez papierek lizac :-D:-D. Musze sie wybrac do gina zas i zdecydowac sie juz konkretnie bo nie pragne majstrowac nastepnego bobasa!:baffled:

U mnie zapowiada sie bardzo obficie:tak:ciekawe ile potrwa:baffled:
Co do zabezpieczenia to ja chyba wybiore spiralke:tak:no ale to jeszcze przedyskutuje z ginem.

ale skrobiecie! nie nadazam:p
daffodil- trzymam kciukiza zdrowko corci!!!!

i znowu pytanko: moj maly ma tendencje do 'jedzenia' raczek ze sie tak wyraze, i po karmieniu tez je je tak jakby byl glodny... i nie wiem czy jest glodny czy nie, bo sie wyrywa od cyca...:(
podpowiedzcie cos...

I ja tez mam male problemy. Max bardzo duzo ulewa. Z Ernestem nie mialam takiego problemu bo byl na cycu i teaz wydaje mi sie ,ze ulewanie takie to nie jest noralne ale moj M tlumaczy mi ze jest. Mimo wszystko poskarzylam sie lekarce.
Max przybiera na wadze prawidlowo ale tuz przed ulaniem lub na chwilke po zdarza mu sie plakac. Krotko ale intensywnie. Lekarka stwierdzila ze to reflux i ze Max odczuwa to jak zgage. Nawet ja ma swietny humorek to te ulewania psuja mu go na jakies pol minuty. Potem wszystko jest znow ok.
Dostalismy proszek na zageszczenie pokarmu w zoladku - Gaviscon. Mea czy ty to dawalas czy jakas inna mama?
Zastanawia mni tylko czy mu to nie zwiekszy problemow z kupka?
Jak bylo u Was?

Hej:) dziś mój synek nadwyraz spokojny w dzień no ale oczywiście koło 2 dał mi popalić bo 2 godziny nie chciał zasnąć. Pierwszy razz się złamałam i wzięłam go do łóżka-zasnęliśmy odrazu:)))

to mogę Cię pocieszyć ze ja od kiedy Filip ma kolki ciągle z nim śpię.., inaczej padłabym na twarz,b wstawać co 20 min lulac go na rękach, odkładać, a po 20 min powtórka z rozrywki to nie na moją wytrzymałośc.., mam tylko nadzieję, że jak już skońzą się te kolki to synek będzie chciał sam w swoim łożeczku leżeć, a jak nie to sama sobie będę winna :-p

emwu ja mam podobny problem z moją Julką.
Trochę ulewa podczas jedzenia i później przy odbiciu zawsze uleje. Powiedziałam o tym lekarce na sprawdzeniu a ona, że to normalne. Widziałam jak gdzieś pisałaś, że karmisz aptamilem-ja też (mieszkam w UK) i tak się zastanawiałam czy może zmiana mleka by coś dała. W poniedziałek ma przyjść health visitor to się jej zapytam bo jakos nie wydaje mi sie to ulewanie normalne skoro trwa prawie od początku i zawsze się tak dzieje. Czytałam o tym refluxie i rzeczywiście podobno zagęszczanie pokarmu pomaga więc miłą lekarke miałaś, że ci coś na to dała a nie powiedziała, że to normalne jak moja i zamknęła sprawe. W końcu tu chodzi o maluszka i żeby zrobić wszystko, by maluszkowi było miło a nie żeby się dziecko męczyło. Mam nadzieję, że ta health visitor coś pomoże...

Kala - z tym ,ze ja sie obawiam czy takie zageszczenie mleka nis spowoduje zaparc. Max robi kupke raz na dwa dni i to z wielkim wysilkiem. Od 4 dni zaczal robic codziennie co dla mnie jest przeogromna radoscia . I teraz boje sie ,ze jak zageszcze mleko to z kupka bedzie jeszcze wiekszy problem.
Wracajac do tego ulewania - to to strasznie uciazliwe jest. Maly sie zawsze zdenerwuje a ja juz nie nadarzam prac tych sliniakow, moich podkoszylek i pieluch tetrowych , ktore wszedzie musze podkladac.
Ulewa ciagle . Raz malutko a raz wiecej. czasm chlusnie jakby ktos pompke zamontowal . czasem jest to swieze mleko a czasem juz przetrawione i wyglada jak serek.
Jak zaczely mu sie problemy z kupka podalam mu aptamil dla dzieci z zatwardzeniami ale byl za ciezki i Max ulewal jeszcze bardziej wiec wrocilam znow do tego niebieskiego nr1. Sama nie wiem czy zmieniac czy poczekac az sie unormuje. Zmiana mleka to kolejne 2 tyg zanim organizm sie przyzwyczai. A poza tym to na co zmienic?? To mleko tu na wyspach jest najbardziej popularnei niby najlepsze. Wielkiego wyboru nie ma.

Ps. a ten gaviscon to w aptece bez recepty sie kupuje. To sa saszetki. kazala podawac pol saszetki do kazdego mleczka. Moge zwiekszyc stopniowo ale maksymalnie dwie saszetki to jednego mleczka.

Ostatnia edycja:
Ahaha:-) Aż tak to nie:-) Dziennie z 5,6:-) Do 10 max:-) Ale cyfrówkę mam już lata. Jak miałam ją nową to też masę fot na dzień było.

ja robie ze 40 strzalow dziennie.
i to nie ze wzgledu na nowy aparat tylko ze wzgledu na nowa dzidzie :-)
a mea to nie ze zwykla cyfrowka a chyba z niezla lustrzanka wyskoczyla. ja tez bym chciala....:-(

np to

Nikon D700 najlepszą lustrzanką roku | FotoManiaK.pl
ale za to cudo z 8000 trzeba wyskoczyc.
a za tyle kasy to trzeba zainwestowc tez w jakis kurs fotograficzny

reklama
Ale ty karmisz piersią??? Mi udawało się go usypiać zawsze smokiem choć bywało ciężko bo np z 10 razy albo więcej wypluwał co 5-10 min. Dziś nie wytrzymałam bo byłam padnięta i go wzięłam

Karmię piesią:tak: Ale ja jakaś nierozgarnięta jestem bo nie umiałam nauczyć małego ssania smoka;-) Też wypluwał więc się poddałam...łatwiej było wziąść do łóżka:-)

ja to sie wam przyznam ze moja silna wole trak szlafil !! i tez biore mala do lozka ... narazie dosypia do drugiego karmienia - tak na oko kolo 4-5 biore ja do lozka ... to jest dla mnie najciezszy czas a poza tym ona do rana spi juz bardzo czujnie i czesto sie budzi a jak nas ma obok to czasem jeszcze przysypia jak kwilenia nie skutkuja zabawa :) i tym sposobem do 9 potrafimy byc w lozku co nie powiem bardzo mi odpowiada :) gorsza sprawa jak tatus teraz spi po nockach ... wtedy kiedy on chce spac to mala jest najbardziej marudna i szybko musimy sie ewakuowac z sypialni bo inaczej on nie wypocznie ...

Tak samo śpi Tomek:tak: I nawet teraz już nie potrzebuje cyca do zaśnięcia tylko rękę na niego kładę lub oddycham mu koło uszka i już śpi:szok:

U mnie to samo:tak:tylko ze ja go przewijam po karmieniu:tak:przed to za bardzo by mi sie wybudzil a po drugie czesto robi kupke podczas jedzonka:tak:

Ja zawsze przed karmieniem bo zawsze w nocy przy tym ryczy...no a później przy cycu zasypia....i już nie robi kupek w nocy...zawsze o 6-7 rano:wściekła/y: nie wiem czy to przez to że wieczorem tą flachę dostaje:confused:

a np u mnie przewijak nie zdał egzaminnu wolę małego przewijać w nocy na biurku-rozkładam koc i kosmetyki, pampersy i jest mi wygodniej

A ja w nocy przewijam małego u siebie na łóżku:tak: Przewijak tylko w dzień używam a i tak coraz mniej:tak:

Była u nas pediatra.

Oby wyniki były dobre i Julce szybko przeszło! Trzymamy kciuki:tak:

ale skrobiecie! nie nadazam:p
daffodil- trzymam kciukiza zdrowko corci!!!!

i znowu pytanko: moj maly ma tendencje do 'jedzenia' raczek ze sie tak wyraze, i po karmieniu tez je je tak jakby byl glodny... i nie wiem czy jest glodny czy nie, bo sie wyrywa od cyca...:(
podpowiedzcie cos...

Mój Tomek też tak robi...jeszcze niedawno leciałam z cycem ale zauważyłam że tylko się trochę napije i bawi się nim:tak:
Chyba po prostu odkryli rączki ;-) I wszystko co mogą z nimi zrobić to possać sobie:-)

Emwu o ulewaniu niestety nic nie wiem bo żadne moje dziecko nie ulewało:no: Więc nie pomogę

Do góry