reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Asia a ja zamowiłam Piotrusiowi taki bujaczek:tak:
LEŻACZEK BUJACZEK 2w1 do 18kg L0539 FISHER-PRICE (884220447) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
bujaczek16.jpg

reklama
Mezatka napisze Ci z mojego doświadczenia (karmię tylko piersią). Powinno się wybudzać dziecko do karmienia, w pierwszych tygodniach nawet w nocy co 3 godziny. Chodzi po pierwsze o to, żeby dziecko się najadło, a po drugie, żeby piersi produkowały pokarm. Według różnych opinii w różnych poradnikach można nie wybudzać dziecka po skończonym miesiącu lub dopiero w 3-4 miesiącu, więc jak widzisz wybudzanie jest ważne.
My mieliśmy duże trudności z karmieniem, bo Maciek się nie budził na jedzenie. Położna kazała wybudzać i dopiero, gdy przekroczył swoją wagę urodzeniową pozwoliła na nie wybudzanie w nocy. Ale i tak staram się, żeby przerwa nocna nie była większa niż 5-6 godzin i go budzę (swoją drogą piersi już mi wtedy nabrzmiewają a nie chcę odciągać).
Ostatnio nie ważyłam Maćka, ale czuję, że przybiera, bo ciuszki powoli coraz większe zakładamy. No i je co 2-3 godziny.

Mój młody od 6:00 rano nie śpi :no: co chwila do cyca i wcina i ulewa i znowu mu mało ...poddałam się bo już z pokarmem nie wyrabiam i dałam mu bebilona :confused:

Eliza mój Mały tez dostaje raz dziennie z butli:tak: chodzi o to, zebys całkowicie nie rezygnowała podawania mleczka z piersi, mozna zrobić karmienie na zmianę butla i cyc:tak: Ale wierz mi brodawki sie przyzwyczają:tak: jeszcze troszke i przestana boleć, mnie teraz tez czasami bolą;-)
Niestety wiekszość dzieci jak nauczy się pić z butli już później cyca nie chce:no:
wiem wiem...dawałam tylko raz dziennie z butli...ale wiesz cięzko mi juz uwierzyć,że brodawki się przyzwyczają...już się poddaje pomału...od wczoraj całe karmienie rycze z bólu i z bezsilności...bo przeciez nie zrezygnuje z karmienia skoro mam pokarm... bylby to grzech normalnie a z drugiej strony nie wytrzymam już dłużej :-:)-:)-:)-:)-:)-(

Witam!! Mam do was dziewczyny pytanie jak przechodzicie z karmienia piersia na mleko to co z wit.k ? Dajecie ja normalnie czy zmiejszacie dawke. Ja czytalam w internecie ze jak sie przechodzi na mleko to powinno sie odstawic a ja chcem przejsc na karmienie mieszane i nie wiem co z to wit.z gory dziekuje za odpowiedz:-)

reklama
Witam!! Mam do was dziewczyny pytanie jak przechodzicie z karmienia piersia na mleko to co z wit.k ? Dajecie ja normalnie czy zmiejszacie dawke. Ja czytalam w internecie ze jak sie przechodzi na mleko to powinno sie odstawic a ja chcem przejsc na karmienie mieszane i nie wiem co z to wit.z gory dziekuje za odpowiedz:-)

Przy mieszanym pół ampułki wit K;-)

Do góry