reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Asia a ja zamowiłam Piotrusiowi taki bujaczek:tak:
LEŻACZEK BUJACZEK 2w1 do 18kg L0539 FISHER-PRICE (884220447) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
bujaczek16.jpg

reklama
Mezatka napisze Ci z mojego doświadczenia (karmię tylko piersią). Powinno się wybudzać dziecko do karmienia, w pierwszych tygodniach nawet w nocy co 3 godziny. Chodzi po pierwsze o to, żeby dziecko się najadło, a po drugie, żeby piersi produkowały pokarm. Według różnych opinii w różnych poradnikach można nie wybudzać dziecka po skończonym miesiącu lub dopiero w 3-4 miesiącu, więc jak widzisz wybudzanie jest ważne.
My mieliśmy duże trudności z karmieniem, bo Maciek się nie budził na jedzenie. Położna kazała wybudzać i dopiero, gdy przekroczył swoją wagę urodzeniową pozwoliła na nie wybudzanie w nocy. Ale i tak staram się, żeby przerwa nocna nie była większa niż 5-6 godzin i go budzę (swoją drogą piersi już mi wtedy nabrzmiewają a nie chcę odciągać).
Ostatnio nie ważyłam Maćka, ale czuję, że przybiera, bo ciuszki powoli coraz większe zakładamy. No i je co 2-3 godziny.

Mój młody od 6:00 rano nie śpi :no: co chwila do cyca i wcina i ulewa i znowu mu mało ...poddałam się bo już z pokarmem nie wyrabiam i dałam mu bebilona :confused:

Eliza mój Mały tez dostaje raz dziennie z butli:tak: chodzi o to, zebys całkowicie nie rezygnowała podawania mleczka z piersi, mozna zrobić karmienie na zmianę butla i cyc:tak: Ale wierz mi brodawki sie przyzwyczają:tak: jeszcze troszke i przestana boleć, mnie teraz tez czasami bolą;-)
Niestety wiekszość dzieci jak nauczy się pić z butli już później cyca nie chce:no:
wiem wiem...dawałam tylko raz dziennie z butli...ale wiesz cięzko mi juz uwierzyć,że brodawki się przyzwyczają...już się poddaje pomału...od wczoraj całe karmienie rycze z bólu i z bezsilności...bo przeciez nie zrezygnuje z karmienia skoro mam pokarm... bylby to grzech normalnie a z drugiej strony nie wytrzymam już dłużej :-:)-:)-:)-:)-:)-(

Witam!! Mam do was dziewczyny pytanie jak przechodzicie z karmienia piersia na mleko to co z wit.k ? Dajecie ja normalnie czy zmiejszacie dawke. Ja czytalam w internecie ze jak sie przechodzi na mleko to powinno sie odstawic a ja chcem przejsc na karmienie mieszane i nie wiem co z to wit.z gory dziekuje za odpowiedz:-)

reklama
Witam!! Mam do was dziewczyny pytanie jak przechodzicie z karmienia piersia na mleko to co z wit.k ? Dajecie ja normalnie czy zmiejszacie dawke. Ja czytalam w internecie ze jak sie przechodzi na mleko to powinno sie odstawic a ja chcem przejsc na karmienie mieszane i nie wiem co z to wit.z gory dziekuje za odpowiedz:-)

Przy mieszanym pół ampułki wit K;-)

Do góry