reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
kurde poczytajcie co sie dzieje jak serio to jest rozchodzenie spojenia łonowego..
znalazłam to na BB z 2008r, aż strach czytać..bandaże, ciężarki, unieruchomienia, o matko ... oby to nie to.. ja leże od wczoraj, praktycznie tylko na siku zchodzę, ale dalej przy chodzeniu jakby się te kości o siebie ocierały i boooliii :( w pon lepiej pójdę do szpitala, niech zobaczą co jest, nie mam zamiaru później leżeć w tych wynalazkach...

https://www.babyboom.pl/forum/zdrowa-mama-f90/rozejscie-spojenia-lonowego-20205/

dziewczyny, tak sobie oglądam nasze forum i zauważyłam, że nasze dzieci są coraz większe i coraz lepiej rozwinięte :tak::tak:.
Nasze najmłodsze maleństwa skończyły już 31 tydzień :-):-)
I chyba uda nam się zamknąć październik w takim stanie jak dziś :-):-)

hej, ja mam pytanko odnośnie leków. Moja szyjka macicy skróciła się i ma półtora centymetra. Dostałam dzisiaj receptę na FENOTEROL i STEWERAN. Czy któraś z was to bierze? Jak się po tym czujecie?

hej, ja mam pytanko odnośnie leków. Moja szyjka macicy skróciła się i ma półtora centymetra. Dostałam dzisiaj receptę na FENOTEROL i STEWERAN. Czy któraś z was to bierze? Jak się po tym czujecie?

biorą biorą, i to chyba niektóre nawet dawki x8..
ja na szcsęście tylko magnez+B6, feminatal, żelazo i wapno od wczoraj biore

kurde poczytajcie co sie dzieje jak serio to jest rozchodzenie spojenia łonowego..
znalazłam to na BB z 2008r, aż strach czytać..bandaże, ciężarki, unieruchomienia, o matko ... oby to nie to.. ja leże od wczoraj, praktycznie tylko na siku zchodzę, ale dalej przy chodzeniu jakby się te kości o siebie ocierały i boooliii :( w pon lepiej pójdę do szpitala, niech zobaczą co jest, nie mam zamiaru później leżeć w tych wynalazkach...

https://www.babyboom.pl/forum/zdrowa-mama-f90/rozejscie-spojenia-lonowego-20205/

ja rozmawiałam ze swoim lekarzem na ten temat
takie przypadki jak te opisane to skrajność!!!
jak spojenie się rozchodzi to boli-nie ma się co oszukiwać i tak być musi
najgorzej jest u pierworódek

"Dodam tylko, że sama przypadłość na skale stanowiącą poważny problem jest rzadko spotykana. "
2)Powstawanie: / Z moich obserwacji dotyczy to wyłącznie kobiet w ciąży/
-Słabe kości.
-Nadwaga przed ciążą, szybkie nabieranie wagi w ciąży, duża waga dziecka.
-Do tego należy dodać wysokie obcasy, dużą aktywność ruchową (życie w biegu)
-Podnoszenie, przenoszenie ciężkich rzeczy (dodatkowe kilogramy obciążające kość)
-Niskie ułożenie ciąży w brzuszku (mocny ucisk na kość), nie tylko pod koniec ciąży.
*** Żaden z tych punktów sam w sobie zapewne nie powoduje rozejścia, ale przy skłonnościach i predyspozycjach organizmu, powodują szybkie pogłębianie się problemu.

to samo mówił mój lekarz:tak:
nie ma się co nakręcać
najlepiej pogadaj ze swoim lekarzem:tak:

to samo mówił mój lekarz:tak:
nie ma się co nakręcać
najlepiej pogadaj ze swoim lekarzem:tak:

wiem wiem, ale sama wiesz-byle co się zauważy i panikujemy..ale to chodzi o nasze dzieciaczki i o nas same, teraz wszystko co ma z tym związek jest najważniejsze, i każdy ból jest dla nas sygnałem że coś się dzieje/może coś jest nie tak. Może to i rzeczywiście skrajności, ale jednak są.
Oby było dobrze, jeszcze kilka tygodni przecierpieć :)))

ciulowo
trzęsie jak cholera ale idzie przeżyć:tak:
kwestia przyzwyczajenia
moja szyjka ma tyle samo
biorą biorą, i to chyba niektóre nawet dawki x8..
ja na szcsęście tylko magnez+B6, feminatal, żelazo i wapno od wczoraj biore
ja biorę 8x dziennie co 3 h i do tego po pół tabletki isoptinu
głowa mnie strasznie po tym boli i mam okropną zgagę ale dla Lenki wszystko!

wiem wiem, ale sama wiesz-byle co się zauważy i panikujemy..ale to chodzi o nasze dzieciaczki i o nas same, teraz wszystko co ma z tym związek jest najważniejsze, i każdy ból jest dla nas sygnałem że coś się dzieje/może coś jest nie tak. Może to i rzeczywiście skrajności, ale jednak są.

no mi sie wydaje ze ty wlasnie PANIKUJESZ !! i to zupelnie niepotrzebnie !!! daj sobie na luz albo idz do szpitala i niech ci kjakis lekarz wytlumaczy ze nic sie nie dzieje zlego bo zwariujesz !!!

reklama
damy radę:tak::tak::tak:
ja też panikowałam przy każdej okazji a im bliżej tym mniej uwagi zwracam na to wszystko
poza tym po takiej dawce fenoterolu nic nie ma prawa mnie boleć:-)
tylko wczoraj w księgach wieczystych podpisać się nie mogłam:-D

Do góry