reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

W dzien dobry tvn bedzie zaraz reportaż dlaczego dzieci powyżej 4,5 kg powinny rodzić sie przez cc.

ogladalam ten wywiad i stwierdzam ze ta mamuska ktora tam byla to jakas nienormalna !! jak mozna walnac tekstem ze jak ona 20 kg przytyla w ciazy to powinna miec cesarke !! normalnie smiech na sali !! to ile sie tyje nie ma praktycznie nic do tego jakie duze dziecko sie urodzi !! mamy chocby wsrod nas przyklady ze jaski maja duze dzieci /wg pomiarow usg/ a przytyly ledwo kilka kilogramow !!!

Ostatnia edycja:
reklama
:-)Czesc dziewczyny jeju ja z wami jestem juz godzinie i dopiero nadrobilam .... w nocy wogole nie spałam ale to juz normalka trzeba sie przyzwyczaic:tak::-D

Aha miałam się Was pytać czy rożek bierzecie do szpitala. Nie przypominam sobie by coś położna o rożku mówiła, więc chyba nie trzeba.. Najwyżej mi ktoś podwiezie:p

A rożek lepiej miec swoj bo w niektorych szpitalach sa stare smierdza chlorem jakims i wogole wygladaja jak do ścierania kurzu (zalezy jaki szpital) ble ... wiec lepiej miec swoj ja biore swoj :):-)

Ja mam takie same odczucia !!!!!! Nie lubie kichac a ziwewac nie moge do konca !

Ja kichanie jeszcze przetrwam ale jeju jak ja nienawidze ziewac mam wrazenie ze zgniatam normalnie malego ehhh takie dziwne uczucie ze ho...

Ja to madra bylam w nocy !!!!!!! Zeby nie bolalo mnie spojenie to pomyslalam ze bede jak najmniej wstawac w nocy na siku ....i tak sikam po kilka kropli !
Wiec wysikalam sie przed samym snem , obudzilam sie raz bo biodro bolalo ,przekrecilam sie i jakim cudem udalo mi sie zasnac ,za jakis czas znou ale juz mi czulam ze mi sie siku chce ,przetrzymalam zasnela ,nad ranem jak maz wstawal ,mowie "podnies mnie bo sie zleje jak bede musiala sama wstawac z wysilkiem" Ledwo zaszlam do kibla ,duzo nie pocieklo ale pozniej jak mnie brzuch bolal!ho ho !!!!!!
Nigdy wiecej takich sztuczek !Tak zle i tak nie dobrze,ale jak ine wstawalam w nocy to i spojenie tak nie dawalo o sobie znac :nerd:

Lepiej wstawac,,,,,,,, :tak: mi tez sie zdzrzylo przysnac bo wstawac mis ie niechcialo tak raz i tez potem problemy ale juz zawsze wstaje :-) juz sie przyzwyczailam a z drugiej strony dobry trening to jest przed narodzinami dzidziusia :-)

Dziewczyny, strasznie się wczoraj przestraszyła, tymi nagle pojawiającymi się jajeczkami- ja mam takie piękne sukieneczki, tak się ciszyłam z dziewczynki a teraz jestem z zawieszeniu- spanikowałam :szok::szok::szok::szok:
Do lekarza idę we wtorek, od dłuższego czasu odliczam nie dni ale godziny, strasznie chcę dowiedzieć ile moje maleństwo waży a teraz jeszcze bardziej czekam i odliczam czas, żeby upewnić się co do płci - 4 razy miałam potwierdzaną płeć u trzech lekarzy - w tym raz podczas badań prenatalnych- na super sprzęcie w klinice, a drugi raz - dwa razy na usg 4d. Ciekawe jak wyglądały usg naszych nowych chłopców?

ogladalam ten wywiad i stwierdzam ze ta mamuska ktora tam byla to jakas nienormalna !! jak mozna walnac tekstem ze jak ona 20 kg przytyla w ciazy to powinna miec cesarke !! normalnie smiech na sali !! to ile sie tyje nie ma praktycznie nic do tego jakie duze dziecko sie urodzi !! mamy chocby wsrod nas przyklady ze jaski maja duze dzieci /wg pomiarow usg/ a przytyly ledwo kilka kilogramow !!!

Masz rację:tak: kobieta mogła się przygotować a nie bzdury opowiadać.

ogladalam ten wywiad i stwierdzam ze ta mamuska kora tam byla to jakas nienormalna !! jak mozna walnac tekstem ze jak ona 20 kg przytyla w ciazy to powinna miec cesarke !! normalnie smiech na sali !! to ile sie tyje nie ma praktycznie nic do tego jakie duze dziecko sie urodzi !! mamy chocby wsrod nas przyklady ze jaski maja duze dzieci /wg pomiarow usg/ a przytyly ledwo kilka kilogramow !!!

No, ten tekst ją zdyskwalifikował :tak:
Przykładów na głupotę tego tekstu mogę sypać z rękawa do wieczora :tak:

ja chciałam wiedzieć ile moja dzidzia waży ale dupa... moj lekarz jak zwykle nie mierzyl malucha.... oni waza malucha przed porodem u nas w szpitalu...

za to bardzo sensownie sie doktorek zachowal ... nie szukac problemu w porodzie bo to jest nieprzewidywalne ale zastanowic sie czemu nie ma u nas osrodkow leczacych takie dzieci !!

Dokładnie:tak: Pogadać i popatrzeć z boku jest łatwo ale wiadomo, że w tarkcie porodu muszą szybkie decyzje podejmowac i wszystkiego nie można przewidzieć.

ja chciałam wiedzieć ile moja dzidzia waży ale dupa... moj lekarz jak zwykle nie mierzyl malucha.... oni waza malucha przed porodem u nas w szpitalu...

moj lekarz zawsze mierzy mala ale nie zawsze podaje mi wage !! po prostu mierzy tylko glowke i kosc udowa a do wagi powinien jeszcze brzuszek !! ostatnio go poprosilam to zmierzyl i podal mi wage !! ale mi sie zdaje ze ta moja kruszynka nie jest znowu jakas duza ... glowke zawsze ma mniejsza niz wskazuje tydzien ciazy /tak 2-3 dni mniej/ a kosc udowa ma 1-2 dni wieksza ...

reklama
To, że nie ma opieki po porodzie , to niestety prawda :-(

Chyba opisywałam Wam mój przypadek, że Michał urodził się niedotleniony i oczywiście gdyby nie moja intuicja i moja determinacja Misiek byłby nie do końca pełnosprawny.:no::no:

Do góry