reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Dokładnie:tak: Pogadać i popatrzeć zboku jest łatwo ale wiadomo, że w tarkcieporodu muszą szybkie decyzje podejmowac i wszystkiego nie można przewidzieć.

czasem trzeba wybrac mniejsze zlo bo jak dziecko juz jest w kanale rodnym to nie mozna go praktycznie cofnac - a juz wogole jak glowka sie urodzila !!! i wtedy trzeba mu pomoc w kazdy inny mozliwy sposob i cesarka nic tu nie da !! a zakladac panikarsko ze "chce cesarke bo a noz dziecku sie cos stanie!!" to juz prawie jak choroba psychiczna !!

reklama
moj lekarz zawsze mierzy mala ale nie zawsze podaje mi wage !! po prostu mierzy tylko glowke i kosc udowa a do wagi powinien jeszcze brzuszek !! ostatnio go poprosilam to zmierzyl i podal mi wage !! ale mi sie zdaje ze ta moja kruszynka nie jest znowu jakas duza ... glowke zawsze ma mniejsza niz wskazuje tydzien ciazy /tak 2-3 dni mniej/ a kosc udowa ma 1-2 dni wieksza ...

mozna to sobie jakos samemu wyliczyc jak sie ma parametry??? czy to tylko lekarz moze???

Czekam, czekam .....:tak: ale zaczynam się coraz bardziej bać ......a ta niepewność mnie dobija, do tego teraz jeszcze piasek w nerkach :/
pocieszenie może marne ale piasek to nie kamienie-jeszcze masz czas,żeby się tym martwić, ja po porodzie muszę się wybrać do dobrego nefrologa i okulisty:-D

ja chciałam wiedzieć ile moja dzidzia waży ale dupa... moj lekarz jak zwykle nie mierzyl malucha.... oni waza malucha przed porodem u nas w szpitalu...
ja się dowiem 5.11:-):-):-)

chciałam się przywitać i napisać,że żyję-jakoś ale zawsze

Laski zostało mi 29 dni!!!!
ostatnio zmobilizowałam się i poprasowałam resztę ciuszków Lenki
dzisiaj ogarnę kurze i zabieram się za szafki:tak:

Natalka bo miałam się już dawno zapytać:-)
Czy ty masz obecny termin z okresu czy z któregoś usg?
Bo mi na połówkowym usg wyszły wszystkie terminy na koniec listopada i ciekawi mnie jak to było u ciebie:-)

Laski zostało mi 29 dni!!!!

No ten czas kurczy nam się niemiłosiernie, mi zostało 38 dni ale równie dobrze mogę urodzić 2 tyg wcześniej, czyli już za 24 dni :szok::szok::szok::szok:
Po świętach zabieram się za pranie, nie ma zmiłuj
Po weekendzie zamówię też mebelki- na szczęście już wybrałam- i mam nadzieję, że do tego czasu się nie rozmyślę :-D:-D:-D

jeszcze nie rodzę:-)
lekarz stwierdził,że po takiej dawce fenoterolu raczej sie przed terminem nie rozpakuję
mam nadzieję,że uda mi się wszystkie sprawy pozałatwiać-za 2 tygodnie Malutka może wychodzić:tak:

Zazdroszczę Ci:) Tez bym chciala już być tak bliziutko... w ogóle to już mogłabym być w 38 tyg

reklama
No ten czas kurczy nam się niemiłosiernie, mi zostało 38 dni ale równie dobrze mogę urodzić 2 tyg wcześniej, czyli już za 24 dni :szok::szok::szok::szok:
Po świętach zabieram się za pranie, nie ma zmiłuj
Po weekendzie zamówię też mebelki- na szczęście już wybrałam- i mam nadzieję, że do tego czasu się nie rozmyślę :-D:-D:-D

ja musze sie zabrac za prasowanie ale za cholere mi sie nie chce!! a posciel bedzie ciezko prasowac !!

Do góry