reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

dodam zdjęcia ale nie dziś bo umieram
ale z zakupków jestem zadowolona
w samej aptece zostawiłam 70 zł a kolejną stówkę w tesco ale jak zobaczyłam ile kosztuje maść na hemoroidy to mało nie padłam :tak:
mój mąż dzisiaj zrobił resztę pranka ciuszków malutkiej i stwierdził,że ostatni raz wieszał takie małe ciuszki:-D bo są za małe i nie wiadomo jak to chwycić:tak:

reklama
To co kupowalas w aptece??Kosmetyki czy jakies kremy,pudry??

smoczki, szczoteczkę do włosków, sól fizjologiczną do oczu, waciki do pępuszka, furagin, maść. termometr, nożyczki
a w tesco spray do nosa, wkładki laktacyjne, mydełko, płyn do kąpieli, patyczki do uszu, chusteczki do pupki...kurde nie wiem co jeszcze
miałam całą listę:-D
kremów, oliwek, szmponów zrobiłam zapas jak były promocje w tesco
wszystko było za 1/4 ceny!!!:-D

Wiesz.. ja bym wolała by moja Mysia ładnie przybierała na wadze, jak będzie już miała te 2kg to odetchnę z ulgą;-) Wiesz chyba o czym mowa, różnie bywa:-p
Jasne, że najważniejsze jest żeby maluszek prawidłowo się rozwijał ;-) I twoja córcia na pewno zdrowo rośnie :-)
Rozmawiałam niedawno z koleżanką, której córeczka ma hipotrofię asymetryczną :-( i waży w 39tc tylko 2300g... już ma umówioną cesarkę bo córcia wogóle nie rośnie :-(

Hej Laseczki!:-)
Ale lecicie z tymi stronami. Nie ma szans nadazyc.Pamietacie mnie jeszcze?
Mam nadzieje, ze wszystkie czujecie sie super!:tak:
U nas wszystko ok, nadal pracuje ( mam zamiar do konca listopada) jesli Fasol pozwoli, chodzimy na aerobik wodny dla ciezarowek, robie kurs, w weekendy zawsze starmy sie gdzies wyskoczyc. Ogolnie czas wypelniony po brzegi.
Zauwazylam, ze nie ma juz watku o nas... a chcialam tam kilka slow napisac. Co sie z nim stalo?:confused2:

witam sie juz po sniadaniu z mezem...
jaki mialam sen...to obudzilam sie z placzem...
snilo mi sie ze urodzilam juz i puscili nas do domu..
i jakos pierwsze przenieranie kupy przeszlo...
to wieczorem okazalo sie ze wanienka ktora zamowilam jeszcze nie przyszla...
i kapalam malego pod kranem a byl taki maly ze mi przez rece lecial..
i karmic go nie umialam...
chyba zaczynam sie bac...:szok:

Hej Laseczki!:-)
Ale lecicie z tymi stronami. Nie ma szans nadazyc.Pamietacie mnie jeszcze?
Mam nadzieje, ze wszystkie czujecie sie super!:tak:
U nas wszystko ok, nadal pracuje ( mam zamiar do konca listopada) jesli Fasol pozwoli, chodzimy na aerobik wodny dla ciezarowek, robie kurs, w weekendy zawsze starmy sie gdzies wyskoczyc. Ogolnie czas wypelniony po brzegi.
Zauwazylam, ze nie ma juz watku o nas... a chcialam tam kilka slow napisac. Co sie z nim stalo?:confused2:
pewnie gdzieś jest ukryty pośród innych wątków na jednej z trzech stron:-D

reklama
Nie sluchajcie rad zadnych cioc czy kolezanek. Jak macie ochote to karmcie butla a jak nie to cycem - wasze dziecko - wasza sprawa. A to czy sie dziecko najada czy nie samo zycie pokaze.

Dobrze powiedziane Emwu:tak: Do każdego dziecka podchodzi sie indywidualnie. To my jestesmy matkami i my o tym decydujemy a prawdę mówiąc normy i sposoby zywienia niemowlat ciagle się zmieniają. nie zmienia sie jedno- karmeinie na zyczenie! To wszystko matka natura skonstruowała tak, że dziecko nie da się zagłodzić. Pamietajcie o tym- będzie jadło ile będzie potrzebowało!!!!! Jedno potzrebuje jeśc co 2 godz, inne co 4.
Ja tez do 6 m-ca samym cycem karmiłam, podawałam dodatkowo tylko wodę do picia ale to z tego względu że upały straszne były i dziecku zwyczajnie chciało sie pić:tak:
Jak skończył 5 m-cy zaczęlam podawać stopniowo inne pokarmy. Dodam, że Antos na samym cycu rósł w niesamowitym tempie, niezły pulpecik z niego był:tak:
To samo dotyczy diety karmiacej matki. Jedno uważają , że nalezy wszystko jeść, ja np nie. Jak uważałam co je to dziecko kolek nie miało, poza tym skaze białkową miał i wogóle nabiału nie mogłam jeść.
Ale same zobaczycie- wszystko wyjdzie w praniu:tak::-)

Do góry