reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja pewnie do końca będę chodziła co 4 tyg tak jak z Hanią:-)

A któraś dziś się chwaliła że szfagierka zaciążyła? Gratulacje:-)

Moja niestety dalej nic i jutro wybiera się na jakieś konsultacje do kliniki w Bielsku:no:
A potem na pewno udrażnianie jajowodów...boziu jak ja jej życzę tego dzieciaczka:-(

jak sie staralismy to duzo slyszalam o tej klinice w bielsku ... znajomi sie tam leczyli i juz maja maluszka ze soba :)

Dziewczyny, ale produkujecie tych stron :szok: Nie nadążam z czytaniem ;-)
Byłam u lekarza w zeszły czwartek (30tc) i nasz młody waży 1900g... wielkoludek a ma taki malutki domek :-D
Chociaż dzisiaj wkońcu postronne osoby zauważyły, że mam brzuszek ciążowy i mi się tak miło zrobiło ;-) Skorzystałam dzisiaj z tramwaju i byłam w szoku, bo mi jakaś pani ustąpiła miejsce a jak ja chciałam ustąpić jakiejś starszej pani to mi ta babcia powiedziała, żebym siedziała bo jestem uprzywilejowana :tak: Powiedziałam jej, że ona chyba bardziej, ale nie pozwoliła mi wstać :tak:
Na prawdę zrobiło mi się miło, że jednak ktoś obcy zwraca uwagę na mój komfort... :tak:

A ja dopiero włączyłam komputer:tak:
Lenka mnie okłada po szyjce jak szalona co nie jest zbyt przyjemne
byłam u fryzjera i jestem bardzo zadowolona:tak:
a tak poza tym to już jestem przygotowana do porodu w 99,9% bo do szczęścia potrzebna mi tylko frida-resztę kupiłam dzisiaj więc może zacznę spać w nocy:-D
spadam poczytać co u Was:-)

Dziewczyny, ale produkujecie tych stron :szok: Nie nadążam z czytaniem ;-)
Byłam u lekarza w zeszły czwartek (30tc) i nasz młody waży 1900g... wielkoludek a ma taki malutki domek :-D
Chociaż dzisiaj wkońcu postronne osoby zauważyły, że mam brzuszek ciążowy i mi się tak miło zrobiło ;-) Skorzystałam dzisiaj z tramwaju i byłam w szoku, bo mi jakaś pani ustąpiła miejsce a jak ja chciałam ustąpić jakiejś starszej pani to mi ta babcia powiedziała, żebym siedziała bo jestem uprzywilejowana :tak: Powiedziałam jej, że ona chyba bardziej, ale nie pozwoliła mi wstać :tak:
Na prawdę zrobiło mi się miło, że jednak ktoś obcy zwraca uwagę na mój komfort... :tak:
Wooow jaka super waga:-)

reklama
Ja wkoncu was nadrobilam a bylo tego niezle:tak:dopiero co wypilam mleczko z miodem,maslem i czosnkiem i normalnie stwierdzam ze bylo blleee:-(jestem juz wykapana,paznokietki pomalowane wiec juz troche mniej jutro zostalo:-)no i jutro w koncu wizyta ktorej sie boje niemilosiernie:tak:nie wiem czy jutro z rana zajrze,jesli nie to trzymajcie kciuki;-)i nie piszcie za duzo bo nie nadrobie.
A ja se wczoraj uswiadomilam z moim, ze jutka urodzila w tym tyg ciazy co ja bede w piatek:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

A tak wogole to mozecie byc ze mnie zadowolone wlasnie ugotowalam moja pierwsza w zyciu zupe!!!!!!!!!!!!!!!!i co njwazniejsze nie byla z torebki;-);-);-)

No i jak smakowala?

Podobno 6 tygodni przed planowanym terminem lepeij się ograniczać, a tuz przed porodem w ogóle (chyba, że chcesz przyspieszyć narodziny dzidziusia:-))
Tak słyszalam i czytałam....mnie w ogóle chyba hormony hamują:-(

A jak dziś (po długiej przerwie) znów spróbowaliśmy, to po była bardzo zaczerwnieniona i szczypało przy oddawaniu moczu:-(

Tak na 6 tygodni przed nie powinno sie juz seksowac:tak:mi gin w poprzedniej ciazy zabronil juz po 30 tygodniu:tak:

ja własnie nie miałam na toxo ..chyba jako jedyna.. o_O
a miałyście WR - to jest na kiłę? bo ja miałam na pierwszym badaniu..

Ja mialam 3 razy mocz,morfologie,2 razy odczyn Coombsa,WR,i glukoze.Tokso mialam robione przed ciaza.

Czyli po karmieniu (zaleca się przecież przez 6 miesięcy tylko karmić piersią). Jak mówię, że będę długo karmić tylko piersią, to uważaja mnie za wariatkę (bo dziecko będzie głodne:eek:). Niektóre ciotki mówią o dokarmianiu 2 mieisęcznego bobaska...niech się nawet mama z teściową obrażą, ale ja będę twardo się upierać przy piersi i TYLKO piersi na początku

Ja karmilam piersia do 9 miesiaca:tak:od 5 podawalam deserki i takie tam ale mleko zawsze dzidzia wypijala najchetniej:tak:po 9 miesiacu jej sie chyba juz znudzilo i sama nie chciala juz cyca:no:do dzisiaj pije mleko sztuczne:tak:

A ja dopiero włączyłam komputer:tak:
Lenka mnie okłada po szyjce jak szalona co nie jest zbyt przyjemne
byłam u fryzjera i jestem bardzo zadowolona:tak:
a tak poza tym to już jestem przygotowana do porodu w 99,9% bo do szczęścia potrzebna mi tylko frida-resztę kupiłam dzisiaj więc może zacznę spać w nocy:-D
spadam poczytać co u Was:-)

Ale masz fajnie:tak:ja dopiero zaczne od 15 po wyplacie:-)juz nie moge sie doczekac:tak:
A jaka fryzurka-pochwal sie.

Do góry