reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

no patrzac na pogode to dlugie dzinsy by sie przydaly :D
Oj tak, mam 1 parę dla ciężarówek ale przydałaby się druga bo w starych mnie ciśnie brzuszek a nie chcę małolatowi krzywdy zrobić :tak:
ja też narazie nie chcę kupować ale obiecałam sobie że jesli w sierpniu poznam płeć to sobię kupię coś odlotowego.. tzn dla dzidziusia.. i to bedzie moj pierwszy zakup
:-D:-D:-D
ja też zerknełam wczoraj do H&M MAMA i nic ciekawego tam nie widziałam..
a jak patrzałam po sklepach.. za bluzkami.. to zaczyna mi się tesknic za obcisłymi rzeczami.. ale.. teraz tez lubie obcisle bluzki.. bo po to mam ten brzuszek zeby sie nim chwalić :-D:-D:-D
Oj, to mnie pocieszyłaś - buuu. :-D:-D:-D No ale może coś jednak znajdę :tak:Mam taką samą fazę na obcisłe bluzki. Zresztą jak dla mnie to uroczo wygląda zestaw - dżinsy plus jakaś właśnie przylegająca bluzeczka. Widać wtedy fajnie tą piłeczkę z przodu :-) Skromnie i słodko zarazem.

reklama
ja mam ale jasne :D jak wyjde dzis w jasnych to zaraz je uciapram :D a musze do wodzia jechac bo mama zapodala zlecenie do zalatwienia ... ech ale mi sie troche nie chce ...
oooo ;-D ja tam sie dzisiaj z domu nie ruszam bo zaczyna nawet grzmieć :no::no::no:

Oj, to mnie pocieszyłaś - buuu. :-D:-D:-D No ale może coś jednak znajdę :tak:Mam taką samą fazę na obcisłe bluzki. Zresztą jak dla mnie to uroczo wygląda zestaw - dżinsy plus jakaś właśnie przylegająca bluzeczka. Widać wtedy fajnie tą piłeczkę z przodu :-) Skromnie i słodko zarazem.
no bardzo fajnie to wyglada.. ja jak sie tak ubiore to jeszcze pol godziny przed lustrem patrze jak to fajnie wyglada :-D:-D:-D
a wlasnie AnOoLa88 gdzie ty na pszowskiej mieszkasz ??
hmmmmm jakby Ci to wytłumaczyć..
jeśli wiesz gdzie jest ten sklep TOTALCARS z częściami samochodowymi.. to ja mieszkam dom wcześniej ;-D ale w strone budowlanki

hmmmmm jakby Ci to wytłumaczyć..
jeśli wiesz gdzie jest ten sklep TOTALCARS z częściami samochodowymi.. to ja mieszkam dom wcześniej ;-D ale w strone budowlanki

nie wiem gdzie jest totalcars ale chyba sie domyslam ... rejony strazy czy jakos tak prawda ???

bo ja mikeszkalam na jedlowniku na osiedlu :) i mialam duzo znajomych z pszowskiej

Hejka z ranca
U nas ladnie slonce i chmurki, szkoda, ze do pracy musze isc n popoludnie.
Widze, ze temat witaminek nadal na pierwszym planie

Ja na kolacyjkę zjadłam naleśniki z dżemerem i bitą śmietaną:baffled:
Chciałam sobie cukru dołożyć ale tak mnie zmuliło,że musiałam zjeść ogórki zielone z solą:-p
:-):-):-) Iscie ciazowe polaczenie co?:-D Wazne, ze ci pomoglo Zouza .

Zgadzam się z lekarzem i z Martuską.
Witaminy są w naszym codziennym jedzonku, tylko trzeba sobie zadać trochę wysiłku żeby wiedzieć co w czym i jak właściwie zbilansować dietę w ciąży. Z resztą jest teraz mnóstwo poradników i oczywiście internet gdzie można znaleźć prawie wszystko.

Sama witamin w pierwszej ciąży nie zażywałam żadnych (tylko kwas foliowy na początku). Kiedy okazało się że moja morfologia wyszła średnio czerwone krwinki nieco poniżej normy (nie było źle ale mogło być lepiej, lekarz nawet nie powiedzał że to słaby wynik) wprowadziłam do diety kilka rzeczy bogatych w żelazo jak: więcej brokułów, pasztety pieczone w domu z wątróbka oczywiście, i zakwas buraczany robiony przez moją mamę jedna szklanka dziennie (taki jak do barszczu na wigilię) to wszystko łączyłam z dużą ilością wit C (która pomaga wchłaniać żelazo z pożywienia) oczywiście też naturalnie - cytryna, pietruszka, porzeczka czarna, kiwi itp. Po miesiącu moje czerwone krwinki z 38 wzrosły na 41 mln (w normie). Czyli da się.

Acha i córeczka urodziła się zdrowa 10 pkt APGAR 3300 g i 56 cm. bez sztucznych witamin.
Super przyklad, czyli mozna sie podfutrowac naturalnymi produktami .

Co do tej witaminy C to nie slyszalam akurat, ale skoro to prawda to w tych zestawach dla kobiet w ciazy musi nie byc witaminy C rozumiem?
Ja tam i tak wierze, ze lepiej wypic szklanke soku pomaranczowego lub zjesc dwie garsci czarnej porzeczki niz lyknac tabletke witaminy C.

Natalka, jak tam po usg? Nie trzymaj nas dlugo w niepewnosci.
Ktos jeszcze mial dzisiaj miec badanie? Tak mi sie wydaje, jakby jeszcze jedna dziewczyna?

Mea i Anoola to moze jakies potkanko zalanujecie jak juz ak wiecie, ze mieszkacie niedaleko od siebie?
Ja pamietam nasze pierwsze spotkanie lipcowych mam, juz chyba z rok po porodach to bylo. Pojechalysmy w jedno miejsce w PL do gospodarstwa agroturystycznego na weekend. Bylo super. Potem bylo kolejne spotkanie i kolejne juz jednoniowe. Ja niestety nie w kazdym moglam uczestniczyc z racji mojego zamieszaknia poza granicami kraju.
Ciekawe czy nam kiedys uda sie spotkac, choc czesci.

hej kochane mamusie :)

wczoraj bylismy na kolejnym usg 3d u dr Nocuń w krakowie.

badanie wyszlo rewelacyjnie. wszytskie parametry super. cale badanie trwalao podobnie jak ostatnie ok 40 min ale chociaz poogladalismy sobie dzidzie.

i juz jestesmy pewni bedzie.........................CÓRUNIA :)))))))))))))))))) - dodam ze jak bylam miedzy 11 a 12 tc u pani dr to juz wtedy sugerowala coreczke ale nie chcialam zapeszac.

od razu zakupilismy pierwsze rozowe ubranka - cieszymy sie bardzo - zawsze marzylam zeby miec corcie.

Mala wazy ok 250 gram.

zdjecie wklejam do albumu .

buziaki pa :)

Karothinka gratuluję córeczki:) Same dziewczynki teraz powychodziły hehe:)

U nas pada od rana, ale lubię taka pogodę:) Idzie normalnie oddychać. Domek posprzątałam jak to w soboty bywa na błysk, Mój ma dziś urodzinki, prezent już dostał a teraz odsypia 12h co był w robocie.

Co do wit C to jest w większości owoców i soków. Aż dziwne, że w tabletkach nie można brać. No ale nie zażywam, nie mam potrzeby, więc się nie przejmuję;)

Na obiad dziś robię pieczarkową, mniam, mniam:)

reklama
hej kochane mamusie :)

wczoraj bylismy na kolejnym usg 3d u dr Nocuń w krakowie.

badanie wyszlo rewelacyjnie. wszytskie parametry super. cale badanie trwalao podobnie jak ostatnie ok 40 min ale chociaz poogladalismy sobie dzidzie.

i juz jestesmy pewni bedzie.........................CÓRUNIA :)))))))))))))))))) - dodam ze jak bylam miedzy 11 a 12 tc u pani dr to juz wtedy sugerowala coreczke ale nie chcialam zapeszac.

od razu zakupilismy pierwsze rozowe ubranka - cieszymy sie bardzo - zawsze marzylam zeby miec corcie.

Mala wazy ok 250 gram.

zdjecie wklejam do albumu .

buziaki pa :)

Gratuluje laluni :) Matko boska jak mi moj gin dalej nie powie kogo mam w brzuszku ,pojde na 3 d hahahah ,bo nie wytrzymam.

Do góry