reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

U mnie lije !!!!!! I dla tego tez senna jestem :( ,ale chociaz mam czym oddychac :)
Wczoraj wyglancowałam chate ,wiec dzis tylko zostały podłogi.Mam łazanki z wczoraj hi hi hi ....Mam w planach zrobic pyszny torcik mniam ...na zdjeciu wyglada przepysznie ahahahhah ciekawa czy moj taki bedzie :p
czekam tylko zeby sie lekko wypogodziło i sru do slepu :)

reklama
Dziewczyny zobaczcie ALBUM 5 LAT DZIECKA-A.Geddes- OD WYDAWCY -BORDOWY (692565540) - Aukcje internetowe Allegro
mysle ze swietna pamiatka ,Patrykowi tez taki album prowadziłam ,ale mniejszy cienszy i bardziej ubogi ,a jak dobrze pamietam kosztował o wiele wiecej ....ten jest tani i jak dla mnie przesliczny !!!!!!
Wogole poznajdywalam kupe fajnych rzeczy dla malenstwa :) :tak::tak:
Po wczasach ,jak kochanie przywiezie duzego pieniazka zaczne kupywac i kompetowac rzeczy :) Mysle ze wrzesien ....no dobra koniec wrzesnia to dobra pora :)

Cześć dziewczęta
witam nową grudnióweczkę hot chocolate mamy ten sam termin wg OM
Agnieszka 0240, eliza80, karothinka gratuluję córeczek! Widzę że jest urodzaj na dziewczynki jak to mówią to wojny nie będzie... Ja jeszcze dwa tygodnie i też wam powiem o ile się dowiem kto mnie tam kopie i szturcha :-)
Ja ruchy odczuwam pod pępkiem w podbrzuszu zwłaszcza po prawej stronie ale mam nisko położony brzuszek więc pewnie to jest też z tym związane jak i z wiekiem ciąży...
zouza1002 ja też mam niski poziom cukru (78mg) HBG 11,3% a moja gin stwierdziła że widac zaraz że nie objadam się słodyczami i jest OK.
joanna82 super ten album... też taki zakupię:-)

U nas pada od rana, ale lubię taka pogodę:) Idzie normalnie oddychać. Domek posprzątałam jak to w soboty bywa na błysk, Mój ma dziś urodzinki, prezent już dostał a teraz odsypia 12h co był w robocie.

Co do wit C to jest w większości owoców i soków. Aż dziwne, że w tabletkach nie można brać. No ale nie zażywam, nie mam potrzeby, więc się nie przejmuję;)

Na obiad dziś robię pieczarkową, mniam, mniam:)

U mnie słońce ale lekko się zachmurza... Temperatura jak najbardziej przyjemna 23st.
U mnie również pieczarkowa...:-)

ja poprzedni cukier mialam 86 ... ale lekarz twierdzi ze moze mi cukrzyca wyskoczyc bo mam predyspozycje genetyczne ... musze czesto robic badania ... za dwa tyg ide na wizyte wiec przed bede robic ...
nooo moj lekarz juz tez mial obawy:-( cukier potrafilam miec nawet 176:szok:a na czczo powyzej 100:wściekła/y:...slodczami wcale tak bardzo sie nie opychalam..powiedzialabym ,ze tak jak zwykle..teraz ograniczylam wszystko- soki bez cukru, nie slodze,nie jem slodyczy i wyniki sa super 80-86 po posilku...Balam sie jak diabli,bo juz mnie przychodnia i szpitalem zaczeli starszyc, a czytalam,ze nie fajne te diety przy cukrzycy sa...no i ciezko sie wyplatac z tego po ciazy:-(
Wazne ,ze samej udalo mi sie pokonac te cholerny cukier i jak narazie jest superowo:tak:

Witam z rana!;-)
Chciałam coś wtrącić do waszej wczorajszej rozmowy o tabletkach! Też sądzę że nie są konieczne w ciąży ale ja dla własnego spokoju zdecydowałam się brać! Nie znam na pamięć w czym jakie witaminy występują, nie lubię zbytnio eksperymentować w kuchni żeby jakby co wprowadzić to czego mi brakuje! Oczywiście staram się robić zrowe posiłki ale różnie to jestz tym żeby warzywa i owoce były aż 5 razy dziennie:-):-):-)
Ale zdziwiło mnie co wczoraj Lastrada napisała i już wcześniej też dziewczyny pisały o wit C!!! Mi lekarz kategorycznie zabronił na własną rękę brać a to samo powiedział mi farmaceuta! Wiem wiem że nadmiar wit C wydala się z organizmy ale ufam lekarzowi i gdzieś w necie wyczytałam że (choć trochę to dziwnie brzmi) jeżeli matka przyjmuje zbyt dużo wit ć to płód ma jej niedobór!!! Słyszała któraś o czymś takim?

Ja witaminy dla kobiet w ciazy tez biore:tak: na pocztaku chodzilam do 3 lekarzy i kazdy je zalecil:-) Tez staram sie jest zdrowo,ale jakos nie jesem pasjonatka eksperymentow i zastanawiania sie czego mi brakuje...
Co do wit. C mi lekarz tez kategorycznie zabronil !

reklama
nooo moj lekarz juz tez mial obawy:-( cukier potrafilam miec nawet 176:szok:a na czczo powyzej 100:wściekła/y:...slodczami wcale tak bardzo sie nie opychalam..powiedzialabym ,ze tak jak zwykle..teraz ograniczylam wszystko- soki bez cukru, nie slodze,nie jem slodyczy i wyniki sa super 80-86 po posilku...Balam sie jak diabli,bo juz mnie przychodnia i szpitalem zaczeli starszyc, a czytalam,ze nie fajne te diety przy cukrzycy sa...no i ciezko sie wyplatac z tego po ciazy:-(
Wazne ,ze samej udalo mi sie pokonac te cholerny cukier i jak narazie jest superowo:tak:

eliza moja mama ma swoj glukomert (ma cukrzyce) wiec jak u niej jestem to sobie sama mierze cukier :D i nawet po posilku mi ledwie do 100 dobija wiec chyba nie jest zle !!

Do góry