reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
Witam z rana!;-)
Chciałam coś wtrącić do waszej wczorajszej rozmowy o tabletkach! Też sądzę że nie są konieczne w ciąży ale ja dla własnego spokoju zdecydowałam się brać! Nie znam na pamięć w czym jakie witaminy występują, nie lubię zbytnio eksperymentować w kuchni żeby jakby co wprowadzić to czego mi brakuje! Oczywiście staram się robić zrowe posiłki ale różnie to jestz tym żeby warzywa i owoce były aż 5 razy dziennie:-):-):-)
Ale zdziwiło mnie co wczoraj Lastrada napisała i już wcześniej też dziewczyny pisały o wit C!!! Mi lekarz kategorycznie zabronił na własną rękę brać a to samo powiedział mi farmaceuta! Wiem wiem że nadmiar wit C wydala się z organizmy ale ufam lekarzowi i gdzieś w necie wyczytałam że (choć trochę to dziwnie brzmi) jeżeli matka przyjmuje zbyt dużo wit ć to płód ma jej niedobór!!! Słyszała któraś o czymś takim?

Witam z rana!;-)
Chciałam coś wtrącić do waszej wczorajszej rozmowy o tabletkach! Też sądzę że nie są konieczne w ciąży ale ja dla własnego spokoju zdecydowałam się brać! Nie znam na pamięć w czym jakie witaminy występują, nie lubię zbytnio eksperymentować w kuchni żeby jakby co wprowadzić to czego mi brakuje! Oczywiście staram się robić zrowe posiłki ale różnie to jestz tym żeby warzywa i owoce były aż 5 razy dziennie:-):-):-)
Ale zdziwiło mnie co wczoraj Lastrada napisała i już wcześniej też dziewczyny pisały o wit C!!! Mi lekarz kategorycznie zabronił na własną rękę brać a to samo powiedział mi farmaceuta! Wiem wiem że nadmiar wit C wydala się z organizmy ale ufam lekarzowi i gdzieś w necie wyczytałam że (choć trochę to dziwnie brzmi) jeżeli matka przyjmuje zbyt dużo wit ć to płód ma jej niedobór!!! Słyszała któraś o czymś takim?
ja słyszałam to samo..
lekarz mi mówił , że nie wolno bra c tak sobie witaminy C.
mój chłopak miał niedawno tzn jakieś 2 miechy temu półpaśćca.. poszedł do lekarza i pytał czy mogę sie zarazić.. lekarka powiedziala, że raczej nie jesli miałam już ospę..przepisała mu witamine C i powiedziala ze jesli jestem w ciazy moge brac.. a on mi to powtórzył..
akurat zerknęłam na ulotke.. a tam były przeciwwskazania żeby kobieta w ciąży mogła brać wit C..
ufam tylko swojemu lekarzowi i bede robić i przyjmować co on mi przepisze ;)

witam w sobotni deszczowy ranek ... przyda sie odpoczac od goraca :)

ja tez slyszalam ze wit C mozna brac tylko w sytuacjach uzasadnionych za wskazaniem lekarza !! i male ilosci !

hello, ja tez jakos nie wierze w te witaminki, biore je co drugi dzien dla swietego spokoju ale bez przekonania, staram sie nadrobic to naturalnie!! jak w maju robilam morfologie to lekarz sie przestarszyl jak zobaczyl wyniki hemoglobine mialam prawie ponad norme, zobaczymy ja teraz bedzie??

swoja droga zauwazylam, ze te burze przegonily nasze zle mysli, wszystkie w dobrych humorkach-tak trzymac!!

ty to sie jeszcze na dobre nie przywitalas i juz uciekasz ??

Musze miec czas dla was i dla mojego mezulka:-Dwiec musicie wybaczyc:-)
Dzis za to estm z samego rana;-)i narazie net chodzi:-)

Co do witamin to ja tez zazywam choc mam dobre wyniki,wiem ze mi nie zaszkodza.W pierwszej ciazy wogóle nie brałam witamin ale teraz lekarz zalecił wiec robie tak jak kaze.O witaminie C nic nie słyszalam.

Wiecie co jak mialam caly czas czuje na chlopaka to zaczynam sie lamac...a to dlatego, ze jak rano nadrabiam coscie popisaly wieczorkiem to dzidzia mocno kopie a pozniej caly dzien nic-ewentualnie sie cos poruszy ale nie tak mocno!! a tylko dziewczyna moze tak reagowac na dawke swiezych ploteczek!!!!!

reklama
Musze miec czas dla was i dla mojego mezulka:-Dwiec musicie wybaczyc:-)
Dzis za to estm z samego rana;-)i narazie net chodzi:-)

Co do witamin to ja tez zazywam choc mam dobre wyniki,wiem ze mi nie zaszkodza.W pierwszej ciazy wogóle nie brałam witamin ale teraz lekarz zalecił wiec robie tak jak kaze.O witaminie C nic nie słyszalam.

ja biore feminatal N i lekarz kazal przez cala ciaze je brac ... ale tam jest zestaw specjalnie przygotowany wiec nie ma obaw :)

a ja mialam nadzieje umyc dzis okno ale tak leje ze masakra!!

Do góry