reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ja lini tez w pierwszej ciazy nie mialam,teraz narazie tez nic nie widac ale swedzi czasmi niemiłosiernie,musze zakupic sobie w koncu jakis krem na rozstepy,narazie smaruje tylko oliwka.

Ja na wizyte ide w czwartek i tez nie moge sie doczekac,chce zobaczyc i sie upewnic ze po tym uderzeniu wszystko ok i ze z dzidzia jest dobrze.Zastanawia mnie tylko jedna rzecz,mam takie jakby kłucia z prawej strony,tak jaby jajnki,nie jest czesto ale sie zdarza no i dzis jak kichnelam to mnie podbrzusze zabolało:-(mam nadzieje ze nie dzieje sie nic złego.

reklama
kopciuszku mnie tez czasem pobolewa podbrzusze ale to pewnie macica sie powieksza :) a do tego to kichanie ... najgorzej jak kicham w pozycji siedzacej !!!

Ja lini tez w pierwszej ciazy nie mialam,teraz narazie tez nic nie widac ale swedzi czasmi niemiłosiernie,musze zakupic sobie w koncu jakis krem na rozstepy,narazie smaruje tylko oliwka.

Ja na wizyte ide w czwartek i tez nie moge sie doczekac,chce zobaczyc i sie upewnic ze po tym uderzeniu wszystko ok i ze z dzidzia jest dobrze.Zastanawia mnie tylko jedna rzecz,mam takie jakby kłucia z prawej strony,tak jaby jajnki,nie jest czesto ale sie zdarza no i dzis jak kichnelam to mnie podbrzusze zabolało:-(mam nadzieje ze nie dzieje sie nic złego.

Ja mam to samo z lewej strony także chyba tak powinno być-szczególnie przy kichaniu:tak:

a co do oliwek to ja stosuje z hippa i na niej jest napisane,że zapobiega powstawaniu rozstępów w ciąży-jak dla mnie się sprawdza i jestem z niej zadowolona:tak:

Witam Kobietki :-)
Widze, ze sporo juz z Was wie kto tam w brzuszku siedzi.
My byc moze dowiemy sie za dwa tygodnie... Mowiac szczerze to czekam bardzo cierpliwie... moze dlatego, ze nie ma to dla nas najmniejszego znaczenia jaka plec... Bedziemy sie cieszyc zarowno z chlopca, jak i dziewczynki.:tak:Byle zdrowe!
Dziewczyny te urzadzonka, ktore pozwalaja Wam w gabinetach lekarskich sluchac dzidziusiowego serdusia, to detektor tetna plodu tzn doppler. Swietna sprawa. Kupilismy taki w 9 tygodniu ciazy i od tego czasu sluchamy w domciu kiedy tylko mamy ochote lub sa jakies niepokojace objawy. Niesamowicie uspokaja. Polecam kazdemu. Ceny sa bardzo urozmaicone, lepiej wydac ciut wiecej i miec profesjonalny ( slychac na nich nawet przelewanie sie wod plodowych). Mozna je czesto znalezc na allegro czy ebay w korzystnych cenach.
U mnie brzucho stal sie chyba wreszcie widoczny dla otoczenia:tak:tak mi sie wydaje ;-)

kopciuszku mnie tez czasem pobolewa podbrzusze ale to pewnie macica sie powieksza :) a do tego to kichanie ... najgorzej jak kicham w pozycji siedzacej !!!

No wlasnie na siedzaco mnie zabolało ale skoro piszecie ze wy tez tak macie to juz mniej sie martwie bo ja juz myslałam ze cos nie tak ze mna sie dzieje.
Co do tego detektora tetna to tak sie zastanawialam nad jego zakupem,moze mniej bym sie martwiła tylko teraz akurat brak funduszu:-(

Trochę drogie te detektory. U mnie też brak funduszy a to dlatego,że pod koniec czerwca rozwaliła nam się skrzynia biegów a to jednak duuuży wydatek:tak:
Spadam się kąpać. Do jutra Laseczki:-):-):-)

Witam dziewczyny!
Dziś byłam u ginka. Z dzidziusiem wszystko ok- uffff :-). Posłuchałam serduszka i pooglądałam na usg. Łożysko mam z tyłu, więc ponoć dobrze, gorzej jak jest z przodu. Dzidziuś siedzi sobie pośladkowo- tyle co zrozumiałam :-D.

Poza tym z seksem mamy teraz rzadko a najlepiej w ogóle :-D. Termin natomiast wyszedł na 26.12. - wg karty ciąży na 3.01 (z miesiączki). ale lekarz mówi, ze oba terminy są w granicy błędu, więc prawdopodobne hmm :confused::nerd:. I tak wątpię, że dociągnę do tego stycznia, bo planowe cesarki ponoć wykonują wcześniej.
No i lekarz chce mnie wziąć ok 30 tc na oddział i podać jakieś leki (sterydy) na rozwój płuc chyba, bo jest zagrożenie porodem przedwczesnym :baffled:. No ale cóż- jak trzeba to trzeba.

Pozdrawiam was cieplutko ;-).

Aha jeszcze co najlepsze:
- zapytałam o płeć i gin powiedział, że to widać ok 22-26 tc, o ile dziecko się chce pokazać, więc jestem w szoku, że niektóre z was już w 12 tc wiedziały :szok:. No chyba, że na podstawie tego 4D a nie zwykłego usg.
- natomiast co do ruchów, to mi mówi, że ok. 20-22 tc, a wy tu już czujecie w 14-15 :szok:. Nawet wg mojego suwaczka mogę już pomału coś czuć. Nie wiem, czy ten lekarz podaje mi takie górne granice, żebym się nie ekscytowała, czy co :confused:.

mexi ja cos czuje ze u mojego gina w piatek uslysze to samo ... on wogole wszystko mowi ze bedzie pozniej ... jak go kiedys o to zapytalam czemu tak mowi to mi wprost odpowiedzial ze jak powie ze ruchy sie czuje w 16 tygodniu a do 18 nie bedzie sie nic czulo to bedzie panika ... a jesli powie ze w 18 to jak poczujesz w 16 to radocha :) tak wiec to ma sens :)

reklama
Hej Dziewczyny!
Jakoś mi tak szybko minął weekend, że nie miałam czasu zajrzeć na forum. A i dzisiaj tak późno się zebrałam, ale w zasadzie to przez brzuszek, bo znowu chciał twardnieć. Ale zaległości już nadrobione, tylko nie wiem co miałam, której odpisać:(
kopciuszek zgadzam się z dziewczynami, że to uderzenie nie powinno mieć żadnych konsekwencji. A co do bólu brzucha przy kichaniu to mi też się tak czasami zdarza. Akurat mi pomaga jak siądę i jeszcze dodatkowo się pochylę.
Georgina gratuluję córeczki:)
Mexi wszystko będzie dobrze, lekarz pewnie wie co robi! Jeśli chodzi o poznanie płci to pewnie dużo zależy od sprzętu i doświadczenia lekarza. Co do ruchów to mnie też ginka powiedziała, że dopiero ok. 20 tyg. i faktycznie zanim skończyłam ten tydzień, to poczułam już takie wyraźne ruchy. Według suwaczka masz jeszcze czas, żeby poczuć, choć wiem z jaką niecierpliwością się na to czeka:)
Widziałam, że był porouszany temat owłosienia brzuszka i tej ciemnej linii. No tak ja mam jedno i drugie. Dobrze, że włoski mam jasne (choć znalazły się jakieś dwa czarne!!!), a linia ciągnie się od mostka do samego wzgórka i choć nie jest bardzo ciemna to jednak dostrzegalna.
Ja jeszcze ne słyszałam bicia serduszka swojego maleństwa, ale pewnie mi się to uda za tydzień na usg połówkowym.
No i znowu się rozpisałam:) Czy są tu jakieś limity, bo jesli tak, to proszę o reprymendę:)
Tymczasem uciekam spać. Do jutra!

Do góry