reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

na pogrzeb pojde ale bede z daleka od ludzi ... zeby to moje malenstwo sie niepotrzebnie nie denerwowalo ... a tesciowej juz powiedzialam ze zawioze ich pod kapilice i nawet nie wysiadam z samochodu !!
Mea bardzo mi przykro :) Ale wydaje mi sie ze podjelas słuszna decyzje ...pogrzeb przykre chwile ktore napewno nie niosa z soba milych chwil ,wiec decyzja dla ciebie i dzidzi najbardziej korzystna ,caluje :)

reklama
No i jestem :)
MOj pojechal znowu :( ale pocieszal mnie ze lubi robic niespodzianki mi :p i ze dlugo nie bedzie ) wiec nie jest zle,choc smutna pewnie bede za kazdym razem jak bedzie wyjezdzal na dluzej bleee.
Obkupil zonke bo stwierdzil ze brzuszek sporo urósł i pewnie potrzebuje nowych rzeczy ,a ja alez owszem sie nie sprzeciwiałam ahahahha :) Zakupilismy welurkowy dresik z obnizonym stanem ,wiec starczy mi na dlugooooo , 2 pary dresowych rybaczek ,tuniczke ,sukienke i japonki! a co tam raz sie zyje :p
Jestem obkupiona :)
Podczytywałam was przez weekend :) ale nie udzielalam sie ,bo z wiadomych powodow jakos mi czasu brakowało :)
Gratuluje wszystkim kobietka ktore zaliczyly juz wizyty u gina :) Ktore wrocily szczesliwe bo znaja plec malenstwa :) wrr mi nie bylo to dane blee ;)
Witam wszystkie mamuski ktore wrocily z wczasowania ....ahhhh jak wam dobrze ....ja musze jeszcze poczekac 3 tyg na wczasy ,ale za to jak pojadeeeeee to sie wybycze ze ho ho :)
Nic mi nie wiadomo na temat grzybow ,ja jadlam sosik z maslaczkow zerwanych przez moje kochanie i ugotowanych specjalnie dla zonki bo tak za mna chodzily grzybki ostatnio :) Przepyszne i czuje sie dobrze :)
Malenstwo wierci sie nie milosiernie hahahah, takie tance odstwiało jak tatus wrocil ze hej :) Nawet w nocy mnie wybudzało co jakis czas :)Co raz wiekszy dzidzius moj i coraz silniejszy pewnie :)
Co do wstawania w nocy do wc ...aaaajccc ja mam to znowu :) 2 razy w ciagu nocy musze ,albo udaje mi sie wytrzymac max do 5 rano

brzuch mi obrasta :baffled::baffled::baffled::baffled: co do reszty nie jest zle ,jakos nie zauwazylam co bym musiala sie golic czescie ,ale ten brzuch wyglada :dry: powiedzmy ze dziwnie ahahahha ....
przykro mi że mezulek juz pojechał ale za to za 3 tyg masz wczasy , a apropo brzuszka to mi tez obrasta :szok:

Mea
nikt nie ma prawa cię zmuszać, ja byłam na pogrzebie w czerwcu i wilkiem patrzyli, że nie wchodzę a ja po prostu nie mogłam :-(

emwu.
Nie denerwój się, szkoda zdrowia, jak trochę autobusami pojeździ, to się nauczy pilnować.

Joanna
my też za 3 tyg jedziemy, tylko jeszcze operacja synka w czwartek :-(

Georginia
GRATULUJE!!!

Byłam na wizycie dziś i jakoś nie jestem zadowolona :no: "państwowo". Czyli szybko, bez zbędnych pytań, recepty na badania krwi i termin następnej wizyty na 3/08. Ale piękny moment badania.... kobitka przyłożyła mi do brzuszka jakieś dziwne urządzenie i słuchałyśmy serduszka. Najpierw je musiała znaleźć, a potem w jednym punkcie jak biło.... Aż mi się płakać chciało. :-)

Niestety muszę kontrolować swoją wagę... Jest za dużo. Dużo za dużo. :no: Ale teściowej ani słówka, bo będzie mieć radochę. A ja biorę sie za menu dla kobiet w ciąży.

Georgina - gratuluję córeczki. :-)

Byłam na wizycie dziś i jakoś nie jestem zadowolona :no: "państwowo". Czyli szybko, bez zbędnych pytań, recepty na badania krwi i termin następnej wizyty na 3/08. Ale piękny moment badania.... kobitka przyłożyła mi do brzuszka jakieś dziwne urządzenie i słuchałyśmy serduszka. Najpierw je musiała znaleźć, a potem w jednym punkcie jak biło.... Aż mi się płakać chciało. :-)

Niestety muszę kontrolować swoją wagę... Jest za dużo. Dużo za dużo. :no: Ale teściowej ani słówka, bo będzie mieć radochę. A ja biorę sie za menu dla kobiet w ciąży.:sorry2:

ale super ja tez bym chciała słyszeć mojego bobasa serduszko to musi byc niesamowite :-)a ja dopiero na wizyte ide za 3-tyg

Georgina serdeczne gratulacje!:tak:
jak ja już bym chciała znać płeć dziecka a tu jeszcze dwa tygodnie:-(

margerytka79-mi lekarz przykłada taką jakby mini suszarkę do włosów i tym słuchamy serduszka:tak: to takie fajne uczucie:-)
nie przejmuj się teściową-najważniejsze,żebyś Ty czuła się dobrze i dziecko było zdrowe a reszta to pikuś:tak:

A co do obrastania i swędzenia brzucha to też mam z tym problem . Codziennie po kąpieli smaruje się oliwką z Hippa i narazie jest ok. A obrośnięta jestem jak małpa-strasznie brzuch. Nogi golę codzinnie:-(

Niestety muszę kontrolować swoją wagę... Jest za dużo. Dużo za dużo. :no: Ale teściowej ani słówka, bo będzie mieć radochę. A ja biorę sie za menu dla kobiet w ciąży.

to ile wazysz jesli moge spytac ?? bo ja jak narazie to z waga jestem na +1 od poczatku ciazy co nas z doktorkiem bardzo cieszy :) a waze niemalo bo 89kg !!!! i jak narazie nie panikuje z dietami bo mi lekarz powiedzial ze musi zejsc ze mnie woda ktora sie nazbierala przez rok lykania hormonow !!!

ja u siebie też zauważyłam takie ciemniejsze włoski na brzuchu, ale tylko od pępka z jakieś 2cm w dół, raz wydają się ciemne, raz normalne hehe. a macie tą ciemną linię od brzucha w dół ? wszyscy to będą mieli czy nie ?

to ile wazysz jesli moge spytac ?? bo ja jak narazie to z waga jestem na +1 od poczatku ciazy co nas z doktorkiem bardzo cieszy :) a waze niemalo bo 89kg !!!! i jak narazie nie panikuje z dietami bo mi lekarz powiedzial ze musi zejsc ze mnie woda ktora sie nazbierala przez rok lykania hormonow !!!

mnie przybyło w ciągu ostatniego miesiąca 2 kg, wcześniej było niezmiennie

reklama
A ja przed ciążą ważyłam 50kg, 8 czerwca na II usg miałam 48.6 a dziś 48.8 i jestem nazwana wróbelkiem:p:p Ale mi z tym dobrze:)

Do góry