reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Nie chce żeby moje dzieci miały takie imiona jak połowa osiedla, wszędzie tylko anie, kasie, kubusie, piotrusie... itd.:baffled:

Gdzie mieszkasz? Ja właśnie od dawna nie słyszałam takich imion!
Leż, leż i odpoczywaj. Dbaj o siebie i Maleństwa.

lSyn chyba bedzie Adam- Maz chcialby dac imie po swoim Tacie ( ktorego juz niestety z nami nie ma). Mi to imie rowniez odpowiada, wiec nad chlopcem nie bedziemy sie zastanawiac dlugo....jest uniwersalne- i po angielsku i polsku pisownia jest ta sama- co jest duzym plusem .Poza tym fajnie mi sie mysli o sobie jako o Mamie Adasia

Mnie też przemknęło przez głowę imię Adaś, ale pomyślałam sobie, że będzie obchodzić urodziny, imieniny i Święta w tym samym czasie i zwątpiłam. Zresztą przy moich dwóch córeczkach podobno mam niewielkie szanse na synka...

reklama
Tuptus85

Tak z wolnego tlumaczenia to wydaje mi sie :
fragmenta - brzmi jak fragment
endometrii - jak po naszemu to endometrium czyli jak by to nazwac wysciolka macicy , ktora rozumiem zaostala wylyzeczkowana
praecipue-szczegolnie
secretantis-secerno, secernere, secerevi, secretum - oddzielić, odłączyć

Nie wiem co to moze oznaczac medycznie ale wydaje mi sie ,ze jest to takie podsumowanie zabiegu. Ze fragmenty endometrium zostaly szcegolnie oddzielone. Hm... nie wiem jak moge pomoc bo teraz to juz kwestia znajomosci zagadnienia i odpowiedniej interpretacj

oj Aga... Czy to znaczy ze po wszystkim?? :(
Przykro nam.
Trzymam nadal kciuki - uda sie nastepnym razem. Nie zapomnij do nas zagladnac i powiedziec jak znow zafasolkujesz.
cmok cmok - takie zycie
jeszcze raz- wielki buziak

cześć

martuśka23 więc trzymam kciuki za dobre wieści....;-)

A wiec w poniedziałek bylam tu u Gin i dostalam juz pierwsze zdjecie mojego maluszka:-) jestem 6tyg6dzien u gin bylam prywatnie,a z tamtat musialam zapisac sie do swojego lekarza GP gdzie dostlam skierowanie na badania z krwi.Za dwa tygodznie mam znou termin do gin i bede juz znala dokladny termin porodu;-).Pozdrawiam was. Aga przykro miwspołczuje i zycze powodzenia:-(.

Ale tu postów przybywa - jest co czytać, jak się na bieżąco nie śledzi:)
Co do mdłości to wczoraj zajadałam sie rybką, pyszna była, a dziś jak czuję jej zapach w domu, to biegam do okna, żeby mdłości minęły. Zmiana o 180 stopni, też tak macie? ;)
Aparatka:
doczytałam, że wróciłaś z Chorwacji- my się właśnie tam wybieramy za niecałe 3 tygodnie. Napisz gdzie byłaś i jak było:) Mieliśmy lecieć na wakacje do Turcji, ale samolot odpadł, więc trzeba samochodem się tułać. Nie wiem jak sobie poradzę w takiej trasie długiej.. Mieliśmy zaplanowany przełom maja i czerwca na urlop, ale pewnie jeszcze spróbujemy choć na kilka dni nad Bałtyk wyskoczyć.

Coś jeszcze tu o imionach dyskusja. Dla dziewczynki mamy od dawna wybrane: Michalina będzie po babci męża. Ale dla synka nie mamy - stwierdziliśmy ostatnio, że nam się chyba żadne imię chłopięce nie podoba. Mi się tylko Adam podoba, ale mąż już ma tak na imię, więc sie nie zdublują. Ale może nam się dziewczynka urodzi i wtedy nie będzie problemu?:)

Hej Wszystkim:)
Ja już na 21 mam USG, oj oj troszkę stresiku jest, ale musi być OK!! Na pewno potem dam znać co i jak:)

Agnieszka tak cholernie mi przykro:( Trzymaj się..

Ps. Dałam do albumu fotkę swego brzuszka:) Z 6 tyg i 6 dnia:) Dziś mam 7 tydz i 3 dni, ale tak na prawdę chyba nic się brzuszek nie zmienił:)

reklama
agnieszka - bardzo i przykro :(

georgina - nie martw sie bedzie ok

dziewczynki chcialam was sie zapytac czy macie wrazenie napompowanego brzucha? ja co bym nie zdjadla tak mam. czasem nawet jest nie tyle bolesne co uciazliwe.
juz kiedys wam pisalam ze ok 2 mc temu rzucialm palenie - i od tego czasu przytaylam z 53 na 59. jestem zalamana swoja waga - jak tak dalej pojdzie to bedzie ze mnie slon :):-D

Do góry