reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

helcia81 To fajnie, ze wszystko dobrze. A kg sie nie martw. Ja jak nie tylam to nie tylam, a teraz 4kg do przodu!
Heh dopiero teraz zauwazylam, ze my w tym samym regionie Polski mieszkamy;-)
Tylko, że ja tak od początku ciąży przybieram:szok::baffled:
Hehehe, nie ma to jak malownicze (;-)) Południe ;-):-D

reklama
Witam dziewczyny ! Ile już przytyłyście od początku ciąży ? Ja 5 kg do wizyty kiedy byłam w 21 tyg. teraz 24 leci i już się boję kolejnej wizyty za tydzień :/ co będzie dalej ... |????

Dzieki laski za odpowiedz o USG 3D

Ja dzis nie moglam spac cala noc, a jak juz zasnelam to snilo mi sie ze urodzilam 6ścio palczaste dziecko :/

Ale nie moge sie nadziwic tem co si dzieje z moim brzuszkiem, te male stopki tak mnie kopią hihi, ale to takie przyjemne, tylko jak leze na boku to to na ktorym leze dajetakiego powera ze mysle ze je gniote. A najbardziej podoba mi sie jak przytkne lapke tam gdzie czuje dzidziusia i doslownie czuje te male konczynki jak sie przesuwaja, cudowne uczucie :)

Witam nową grudnióweczke

Witam Kochane,
Ale się dzisiaj w nocy najadłam strachu- tak okropnie zaczął mnie boleć brzusio, skurczy nie było ale nie mogłam już wytrzymać a żeby było śmieszniej przed tym nagłym atakiem bólu dzwoniłam do mojej ginki żeby się umówić na wizytę bo po tym jak na wczasach miałam za częste skurcze bałam się trochę i chciałam to sprawdzić, ale jak dostałam tego ataku to dzwonię jeszcze raz i mówię jaka sprawa i moja gin przyjęła mnie wczoraj o 22 i po badaniach nic nie wyszło, szyjka zamknięta, z malutką też wszystko w porządku, jelita i inne narządy też spoko ale na skurcze przepisała mi duphaston i w razie gdyby skurczy było bardzo dużo (czyli więcej niż 3 na godzinę) pomimo przyjmowania duphastonu to przepisała mi też relanium 0.003 - ale co do tego drudiego nie mam przekonania chociaż ginka powiedziała mi że relanium już nie jedno życie uratowało. i sama nie wiem czy jak będę miała więcej skurczy to wezmę to relanium - a przyznam się szczerze że dzisiaj z rana w ciągu pół godziny macica stawiała się 3 razy :-(
znam ten bol z tymi stawianiami, wiesz co ja biore magnez 3x2tabl i fenoterol co 8h i powiem Ci ze jest lepiej. No i podstawa to jak moj gin powiedzial przestac sie stresowac, bo to zle wplywa, ja jak ciagle o tym myslalam to mialam co troche, a teraz to kilka na dzien... Mi gin powiedzial zeby sie tym tak nie martwic i zglaszac do lekarza gdyby te skurcze trwaly dluzej niz 30-45 sekund..

Witam Karnitynkę
Jutka, Helcia z Katowic a ty?? No KK to gdzie? Jeszcze z Sosnowca któraś tu jest. Meldować się! :-D Zaraz zrobimy zlot ciężarówek :-D
A kto mi powie, co zrobić z psem z gatunku "uciekaczy zawodowców"??
Dziewczynki, cieszę się że u was po połówkowym wszystko ok :-D

23 marta Heh ja tez mam tak samo jak leze na boku:-D
Moje dzieciaczki tak buszuja mi po brzuszku, ze czuje jakbym miala wszystkie flaczki przekrecone w odwrotna strone:-p

Witam Szczecinianke)
Z tym wstawaniem 9 lat temu, kiedy wstawalam u gina z loza i sie podpieralam rekoma to powiedzial, ze brzuszki trzeba cwiczyc i siadac bez pomocy rak wiec jestem jakby zaskoczona tymi katami, ale przyjmuje. Zreszta traz juz trudno o kat 90*...
Ciekawe, ze rano, kiedy sie przeciagam, dostaje skurczy lydek i stop. Szybko musze je rozruszac, zeby nie powyginalo calkiem i dopiero wstaje. Przy lezeniu na boku dretwieja mi rece, a kiedy spie na plecach, nie moge oddychac normalnie. A co bedzie dalej?
Nowozaciazona kolezanka naprzeciw w pracy cierpi niesamowicie... nie dosc ze nudnosci to jeszcze problemy z zusem. Juz powiedzieli ze nie podwyzsza bo nie ma z czego, tyle ze u niej jest wieksza roznica i bardzo przezywa, bo potrzeby wielkie. Oj ten kryzys paskudny... Ja reraz nie przezywam ale na wychowawczym bedzie krucho.

23 marta Heh ja tez mam tak samo jak leze na boku:-D
Moje dzieciaczki tak buszuja mi po brzuszku, ze czuje jakbym miala wszystkie flaczki przekrecone w odwrotna strone:-p
śmieszne uczucie, ale najbardziej mi sie podoba jak czuje pod palcami te cienkie nóżki najprawdopodobniej ;)
Jutka oby z szyjką bylo okej, ja mam ponoc dluga, ale cienka...

Witam Karnitynkę
Jutka, Helcia z Katowic a ty?? No KK to gdzie? Jeszcze z Sosnowca któraś tu jest. Meldować się! :-D Zaraz zrobimy zlot ciężarówek :-D
A kto mi powie, co zrobić z psem z gatunku "uciekaczy zawodowców"??
Dziewczynki, cieszę się że u was po połówkowym wszystko ok :-D

Kedzierzyn to jeszcze niby opolskie, ale ja mam blizej do Gliwic niz do Opola:tak: A poza tym na Śląsku jakoś bardziej mi sie podoba niz tu:sorry2:

reklama
Do góry