G
Georgina
Gość
Ooo czesc Georgina
No hej:-) Już się tu dziś udzielałam:-) Dobrze, że ja kota nie mam;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ooo czesc Georgina
Tak jak juz wczesniej ktos wspomnial tutaj patrza na naturalna selekcje.Czytalam ostatnio w ktorym kraju najlepiej urodzic dziecko na pierwszym miejscu byla holandia.Jezeli chodzi o opieke zdrowotna to Polska zajela 8 miejsce a anglia 24 miejsce ,wiec roznica jest kolosalna.Powiem wam ze dzis jest moj szczesliwy dzien pierwszy dzien od 2 tygodni bez mdlosci ale juz niezapeszam.Zycze wszystkim spokojnej niedzieli.O tak, z pewnościa moją dolegliwością jest częste oddawanie moczu Poprzednio też tak miałam, denerwujące to jest...
Wiecie powim Wam szczerze, możecie się ze mną nie zgodzić ale uważam, że to bardzo lekceważące podejście, jeżeli pierwsze usg robi się dopiero pod koniec I trymestru. Zdaża sie że wilee ciąz ratuje się dzieki temu, że wcześnie robi się usg. Ostanio nawet moje dwie koleżanki( jedna jest w 5 m-cu druga w 3) przy pierwszym usg okazało sie że zarodek źle się zagnieździł, musiały leżeć, dostały progesteron, inaczej mogłyby nie donosić ciąży. Często też zdażają się ciąże pozamaciczne....Ja osobiście wolę wiedzieć od samego poczatku na czym stoję.
A poza tym to chyba po to usg wynaleziono?? żeby jak najwcześniej wszelkie wady wyłapac.
Życzę Wszystkim miłej niedzieli, my zaraz na grilla idziemy, ładna, słoneczn pogoda.