reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Anoola, Mea gratulacje coreczek:tak: Niech rosna zdrowo szkrabki.

Co do pytan i dotykana brzucha to ja moze dziwna jestem ale nie mam nic przeciwko:baffled: Ja sie ciesze jak ktos sie interesuje tym, ze jestem w ciazy. Czuje sie taka zauwazona, moze dlatego, ze brzucha wcale wielkiego nie mam:-p

Jesli zas chodzi o wizyty po, mnie tu nie wiele osob odwiedzi. Ma paru przyjaciol i nawet jak beda chcieli przyjsc zobaczyc dzidzie to niech przychodza.
Do Pl wybieamy sie dopiero w lutym jak Alek bedzie mial ferie. Wtedy dziecko juz bedzie mialo 2 miechy z hakiem i wtedy baardzo bede chciala sie nia pochwalic rodzinie;-)

Ide spac, bo trzymanie laptopa na kolanach w lozku nie najlepiej mi wychodzi. Mala buszuje i kopie w kompa, az mi sie trzesie momentami.

Aaa, mialam pytanie odnosnie wagi. Czy ktoras przytyla jedynie 2 kg lub mniej? Ja mam 2 na plusie i wydaje mi sie, ze to malo. Dodam, ze koncze dzis 25 tydzien. Jestem bardzo ciekawa co na temat masy ciala i przybiernia mowia polscy lekarze. Tutaj jak nie trace masy to jest ok i caly przyrost maja w powazaniu.

Dzieki za odp.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny! Jestem już po 3D. Potwierdziło się już na 100%, że będzie dziewczynka. Ogólnie wszystko ok., mała duża, waży ponad 700g:-) Serduszko pracuje bez zarzutu. Uśmialiśmy się z M, bo leżała na pleckach, pupka w górze i nogi za głową.:-):-):-)
Postaram się wieczorem wstawić zdjęcia do albumu, jak rozpracujemy płytkę. Gin nagrał ją w jakimś dziwnym programie. Na DVD chodzi bez zarzutu, na kompie zaczynają się problemy. Swoją drogą ten nasz laptop to już zabytek muzealny:-(
Dobra, zmykam. Czas powoli zbierać się do pracy.

hej dziewczyny :-D
Ja wczoraj bylam zapisać się na USG 3D/4D
U mnie w mieście podobno długo trzeba czekać na taką wizytę (Bo tylko 1 placówka robi takie USG). Z drżącym sercem eszłam do recepcji...i bardzo uprzejma pani zapytala na początek który tydzień ciąży. Powiedziałam jej, że 24, no to stwierdziła, że mogę przyjść w sobotę:szok:
No tego się nie spodziewałam:-):-):-):-):-)
Tak więc czekam do soboty!!!!!!
Mój T. również jest ciekawy (jeszcze nie był na żadnym moim USG, bo w szpitalu go nigdy nie chcą wpuscić:wściekła/y:)
no ale zobaczymy, co nasz synek pokaże:-D

no i jeszcze musimy sie uporać z kupnem mebli w tym tygodniu. W końcu zdecydowalismy się na system modułowy w black red white..mhmm ciekawe jak będą wygladać w naszym małym mieszkanku

Witajcie!
Wczoraj stwierdziłam że obcy ludzie zaczęli zauważać mój brzuszek, bo w markecie ustąpili mi miejsca w kolejce a i w autobusie jakaś pani zawołała mnie i kazała usiąść. To bardzo miłe....
Co do głaskania brzuszka nie przeszkadza mi to jeśli robią to znajome mi osoby, a robią to często, ale jak kiedyś jakiś pijak do mnie podszedł i chciał sobie pogłaskać to nie pozwoliłam na to :no:
helcia81 gratuluję córci.

Marzka mi też ustępują miejsca, ale w kolejkach dalej stoję:wściekła/y: Bo postać w auto:wściekła/y:busie to co innego, ale juz stracic czas wpuszczczając kogos przed siebie? ah Ci polacy

hej dziewczyny :-D
Ja wczoraj bylam zapisać się na USG 3D/4D
U mnie w mieście podobno długo trzeba czekać na taką wizytę (Bo tylko 1 placówka robi takie USG). Z drżącym sercem eszłam do recepcji...i bardzo uprzejma pani zapytala na początek który tydzień ciąży. Powiedziałam jej, że 24, no to stwierdziła, że mogę przyjść w sobotę:szok:
No tego się nie spodziewałam:-):-):-):-):-)
Tak więc czekam do soboty!!!!!!
Mój T. również jest ciekawy (jeszcze nie był na żadnym moim USG, bo w szpitalu go nigdy nie chcą wpuscić:wściekła/y:)
no ale zobaczymy, co nasz synek pokaże:-D

no i jeszcze musimy sie uporać z kupnem mebli w tym tygodniu. W końcu zdecydowalismy się na system modułowy w black red white..mhmm ciekawe jak będą wygladać w naszym małym mieszkanku

mój Krzysiek też nie był na żadnym USG, ostatnio gdy leżałam w szpitalu chciałam go zabrać ze sobą, ale w jego miejsce wryła się moja mama (też lekarz...). ale myslę, że będzie miał jeszcze szanse. też myślę o 3d (miałam mieć robione w szpitalu ale sprzęt im nawalił :szok:, także zostało zwykłe) i pewnie się zdecyduję w późniejszym czasie, może w 30 tyg?
co do mebli to zdecydowaliśmy z mężem, że naszą sypialnię będziemy przenosić i uzupełniać w meble, a dla córy zostanie zielony pokoik no i nasze stare (roczne) mebelki - szafa i komoda. my natomiast do sypialni będziemy robić szafę na wymiar - chcemy zabudować całą ścianę. końcem września ma być gotowa, wtedy też dokupimy wszystkie brakujące rzeczy dla córy.

Witajcie!
Wczoraj stwierdziłam że obcy ludzie zaczęli zauważać mój brzuszek, bo w markecie ustąpili mi miejsca w kolejce a i w autobusie jakaś pani zawołała mnie i kazała usiąść. To bardzo miłe....
Co do głaskania brzuszka nie przeszkadza mi to jeśli robią to znajome mi osoby, a robią to często, ale jak kiedyś jakiś pijak do mnie podszedł i chciał sobie pogłaskać to nie pozwoliłam na to :no:

i mój brzuch obcy ludzie zauważają :-D szczególnie Ci starsi się uśmiechają, gdy go widzą, fajne uczucie. lubię się nim chwalić i patrzeć na miny rówieśniczek, chyba wzbudzam ich zazdrość ;-)

helcia81 ja również gratuluję córci!

No my mamy trochę skomplikowana sprawę z mieszkaniem, ale jakos narazie się mieścimy w 'tymczasowym'. Meble wybraliśmy z systemu re-set. Ciemny kolor (wszyscy mówią, że będzie się wszędzie kurz osadzał i będzie strasznie go widać...)

U nas w szpitalu nie ma takiego USG, robię prywatnie za 250 zł.

Aaa, mialam pytanie odnosnie wagi. Czy ktoras przytyla jedynie 2 kg lub mniej? Ja mam 2 na plusie i wydaje mi sie, ze to malo. Dodam, ze koncze dzis 25 tydzien. Jestem bardzo ciekawa co na temat masy ciala i przybiernia mowia polscy lekarze. Tutaj jak nie trace masy to jest ok i caly przyrost maja w powazaniu.

Dzieki za odp.[/QUOTE]
ja mam troszke mlodsza ciaze ale tez 2kg na plusie jak narazie....

reklama
Cześć Dziewczyny,

Witam,
wruciłam :-)
Chłop na 100% potwierdzony. Wiercił się tak, że nie dało się go zmierzyć. Wszystko ok.
Zdrowiutki, usteczka śliczne, trochę plaskaty nosek :-D
Tylko mały.
Waga 320 a z kości udowej termin na 6.01.2010.
Troszkę mnie to martwi, ale może być związane z moją utratą wagi, albo coś.
E nie będę na zapas się martwić w tych 2 tygodniach się mieszczę więc co mi tam :-D
Pozdrawiam i dobrej nocki.
Wszystkim 3mającym kciuczki serdecznie dziękuję :-D:-D:-D
Gratuluje Synusia i niczym się nie martw :tak:
Daga- gratuluję synka :* i nic się nie martw ....

Ja trochę po kapieli stanełam na nogi :tak: mąż dzielnie się mna zajmuje, coś z żołądkiem jednak mam, jeść nie daje, na wymioty nadal zbiera, skubnełam troszkę na kolacje, wiecej nie dałam rady :) Dzięki za słowa otuchy i rady, jutro wizyta u dżina ....... może mi sie już polepszy :)

A i brzuch jakiś taki wielki mi się zrobił, mały jak zawsze był na dole tak teraz gdzieś nad pepkiem smiga .......pępek mi wylazł :/
Jak się dziś czujesz Kochana?

Ja biore MagneB6 - 3 razy dziennie. A skurcze to tylko łydek mnie łapią ale baaaaaaaaaardzo rzadko i od razu stopę do siebie ciągne i nie boli.

Do góry