reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Anoola, Mea gratulacje coreczek:tak: Niech rosna zdrowo szkrabki.

Co do pytan i dotykana brzucha to ja moze dziwna jestem ale nie mam nic przeciwko:baffled: Ja sie ciesze jak ktos sie interesuje tym, ze jestem w ciazy. Czuje sie taka zauwazona, moze dlatego, ze brzucha wcale wielkiego nie mam:-p

Jesli zas chodzi o wizyty po, mnie tu nie wiele osob odwiedzi. Ma paru przyjaciol i nawet jak beda chcieli przyjsc zobaczyc dzidzie to niech przychodza.
Do Pl wybieamy sie dopiero w lutym jak Alek bedzie mial ferie. Wtedy dziecko juz bedzie mialo 2 miechy z hakiem i wtedy baardzo bede chciala sie nia pochwalic rodzinie;-)

Ide spac, bo trzymanie laptopa na kolanach w lozku nie najlepiej mi wychodzi. Mala buszuje i kopie w kompa, az mi sie trzesie momentami.

Aaa, mialam pytanie odnosnie wagi. Czy ktoras przytyla jedynie 2 kg lub mniej? Ja mam 2 na plusie i wydaje mi sie, ze to malo. Dodam, ze koncze dzis 25 tydzien. Jestem bardzo ciekawa co na temat masy ciala i przybiernia mowia polscy lekarze. Tutaj jak nie trace masy to jest ok i caly przyrost maja w powazaniu.

Dzieki za odp.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny! Jestem już po 3D. Potwierdziło się już na 100%, że będzie dziewczynka. Ogólnie wszystko ok., mała duża, waży ponad 700g:-) Serduszko pracuje bez zarzutu. Uśmialiśmy się z M, bo leżała na pleckach, pupka w górze i nogi za głową.:-):-):-)
Postaram się wieczorem wstawić zdjęcia do albumu, jak rozpracujemy płytkę. Gin nagrał ją w jakimś dziwnym programie. Na DVD chodzi bez zarzutu, na kompie zaczynają się problemy. Swoją drogą ten nasz laptop to już zabytek muzealny:-(
Dobra, zmykam. Czas powoli zbierać się do pracy.

hej dziewczyny :-D
Ja wczoraj bylam zapisać się na USG 3D/4D
U mnie w mieście podobno długo trzeba czekać na taką wizytę (Bo tylko 1 placówka robi takie USG). Z drżącym sercem eszłam do recepcji...i bardzo uprzejma pani zapytala na początek który tydzień ciąży. Powiedziałam jej, że 24, no to stwierdziła, że mogę przyjść w sobotę:szok:
No tego się nie spodziewałam:-):-):-):-):-)
Tak więc czekam do soboty!!!!!!
Mój T. również jest ciekawy (jeszcze nie był na żadnym moim USG, bo w szpitalu go nigdy nie chcą wpuscić:wściekła/y:)
no ale zobaczymy, co nasz synek pokaże:-D

no i jeszcze musimy sie uporać z kupnem mebli w tym tygodniu. W końcu zdecydowalismy się na system modułowy w black red white..mhmm ciekawe jak będą wygladać w naszym małym mieszkanku

Witajcie!
Wczoraj stwierdziłam że obcy ludzie zaczęli zauważać mój brzuszek, bo w markecie ustąpili mi miejsca w kolejce a i w autobusie jakaś pani zawołała mnie i kazała usiąść. To bardzo miłe....
Co do głaskania brzuszka nie przeszkadza mi to jeśli robią to znajome mi osoby, a robią to często, ale jak kiedyś jakiś pijak do mnie podszedł i chciał sobie pogłaskać to nie pozwoliłam na to :no:
helcia81 gratuluję córci.

Marzka mi też ustępują miejsca, ale w kolejkach dalej stoję:wściekła/y: Bo postać w auto:wściekła/y:busie to co innego, ale juz stracic czas wpuszczczając kogos przed siebie? ah Ci polacy

hej dziewczyny :-D
Ja wczoraj bylam zapisać się na USG 3D/4D
U mnie w mieście podobno długo trzeba czekać na taką wizytę (Bo tylko 1 placówka robi takie USG). Z drżącym sercem eszłam do recepcji...i bardzo uprzejma pani zapytala na początek który tydzień ciąży. Powiedziałam jej, że 24, no to stwierdziła, że mogę przyjść w sobotę:szok:
No tego się nie spodziewałam:-):-):-):-):-)
Tak więc czekam do soboty!!!!!!
Mój T. również jest ciekawy (jeszcze nie był na żadnym moim USG, bo w szpitalu go nigdy nie chcą wpuscić:wściekła/y:)
no ale zobaczymy, co nasz synek pokaże:-D

no i jeszcze musimy sie uporać z kupnem mebli w tym tygodniu. W końcu zdecydowalismy się na system modułowy w black red white..mhmm ciekawe jak będą wygladać w naszym małym mieszkanku

mój Krzysiek też nie był na żadnym USG, ostatnio gdy leżałam w szpitalu chciałam go zabrać ze sobą, ale w jego miejsce wryła się moja mama (też lekarz...). ale myslę, że będzie miał jeszcze szanse. też myślę o 3d (miałam mieć robione w szpitalu ale sprzęt im nawalił :szok:, także zostało zwykłe) i pewnie się zdecyduję w późniejszym czasie, może w 30 tyg?
co do mebli to zdecydowaliśmy z mężem, że naszą sypialnię będziemy przenosić i uzupełniać w meble, a dla córy zostanie zielony pokoik no i nasze stare (roczne) mebelki - szafa i komoda. my natomiast do sypialni będziemy robić szafę na wymiar - chcemy zabudować całą ścianę. końcem września ma być gotowa, wtedy też dokupimy wszystkie brakujące rzeczy dla córy.

Witajcie!
Wczoraj stwierdziłam że obcy ludzie zaczęli zauważać mój brzuszek, bo w markecie ustąpili mi miejsca w kolejce a i w autobusie jakaś pani zawołała mnie i kazała usiąść. To bardzo miłe....
Co do głaskania brzuszka nie przeszkadza mi to jeśli robią to znajome mi osoby, a robią to często, ale jak kiedyś jakiś pijak do mnie podszedł i chciał sobie pogłaskać to nie pozwoliłam na to :no:

i mój brzuch obcy ludzie zauważają :-D szczególnie Ci starsi się uśmiechają, gdy go widzą, fajne uczucie. lubię się nim chwalić i patrzeć na miny rówieśniczek, chyba wzbudzam ich zazdrość ;-)

helcia81 ja również gratuluję córci!

No my mamy trochę skomplikowana sprawę z mieszkaniem, ale jakos narazie się mieścimy w 'tymczasowym'. Meble wybraliśmy z systemu re-set. Ciemny kolor (wszyscy mówią, że będzie się wszędzie kurz osadzał i będzie strasznie go widać...)

U nas w szpitalu nie ma takiego USG, robię prywatnie za 250 zł.

Aaa, mialam pytanie odnosnie wagi. Czy ktoras przytyla jedynie 2 kg lub mniej? Ja mam 2 na plusie i wydaje mi sie, ze to malo. Dodam, ze koncze dzis 25 tydzien. Jestem bardzo ciekawa co na temat masy ciala i przybiernia mowia polscy lekarze. Tutaj jak nie trace masy to jest ok i caly przyrost maja w powazaniu.

Dzieki za odp.[/QUOTE]
ja mam troszke mlodsza ciaze ale tez 2kg na plusie jak narazie....

reklama
Cześć Dziewczyny,

Witam,
wruciłam :-)
Chłop na 100% potwierdzony. Wiercił się tak, że nie dało się go zmierzyć. Wszystko ok.
Zdrowiutki, usteczka śliczne, trochę plaskaty nosek :-D
Tylko mały.
Waga 320 a z kości udowej termin na 6.01.2010.
Troszkę mnie to martwi, ale może być związane z moją utratą wagi, albo coś.
E nie będę na zapas się martwić w tych 2 tygodniach się mieszczę więc co mi tam :-D
Pozdrawiam i dobrej nocki.
Wszystkim 3mającym kciuczki serdecznie dziękuję :-D:-D:-D
Gratuluje Synusia i niczym się nie martw :tak:
Daga- gratuluję synka :* i nic się nie martw ....

Ja trochę po kapieli stanełam na nogi :tak: mąż dzielnie się mna zajmuje, coś z żołądkiem jednak mam, jeść nie daje, na wymioty nadal zbiera, skubnełam troszkę na kolacje, wiecej nie dałam rady :) Dzięki za słowa otuchy i rady, jutro wizyta u dżina ....... może mi sie już polepszy :)

A i brzuch jakiś taki wielki mi się zrobił, mały jak zawsze był na dole tak teraz gdzieś nad pepkiem smiga .......pępek mi wylazł :/
Jak się dziś czujesz Kochana?

Ja biore MagneB6 - 3 razy dziennie. A skurcze to tylko łydek mnie łapią ale baaaaaaaaaardzo rzadko i od razu stopę do siebie ciągne i nie boli.

Do góry