reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ja dziś się fatalnie czuję. stan podgorączkowy, gardło mnie boli, zawroty głowy... zrobię sobie kubeł herbaty i do łóżka pójdę chyba. małż do 17 w pracy, może kupi coś gotowego na obiad, bo ani nie mam siły gotować.
w ogóle teściowa się po mnie wydarła, że nie leżę, że znowu w szpitalu wyląduję... wiem, że jej zależy, żeby wszystko było dobrze, ale już mnie szlag trafia od tego leżenia :sad:

reklama
Cherie - leż lepiej kochana! Wiem, że to wkurzajace leżeć w taką pogodę...dwa lata temu przeleżałam pół wakacji i cholera mnie brała...ale najważniejsze zdrowie dziecka i myślę, że teściowa naprawdę się martwi o przyszłego wnuka! Tylko krzyczeć nie powinna...odpoczywaj;-) Niech mąż zajmie się resztą

Jak się dziś czujesz Kochana?

Dzisiaj już lepiej, ale śniadania zjeść nie mogę ( nie przechodzi przez gardło ) więc chyba się przegłodzić dzisiaj trochę muszę, ciągle mi się odbija nawet jak mam pusty żołądek :confused:, ale da się dzisiaj przezyć, moze nawet dam radę coś w domu porobić, bo wczoraj to tylko lezałam.

:sorry2:dzisiaj idę do Dżina, panicznie się boję ....czy oby wsio OK. Ciagle jakies infekcje łapie .....

ja dziś się fatalnie czuję. stan podgorączkowy, gardło mnie boli, zawroty głowy... zrobię sobie kubeł herbaty i do łóżka pójdę chyba. małż do 17 w pracy, może kupi coś gotowego na obiad, bo ani nie mam siły gotować.
w ogóle teściowa się po mnie wydarła, że nie leżę, że znowu w szpitalu wyląduję... wiem, że jej zależy, żeby wszystko było dobrze, ale już mnie szlag trafia od tego leżenia :sad:

Od leżenia też można się pochorować, więc trzeba trochę połazić :)

Na dolegliwości, to mi wczoraj pomogła ciepła kąpiel, siorbata malinowa, i Vit. C

No my mamy trochę skomplikowana sprawę z mieszkaniem, ale jakos narazie się mieścimy w 'tymczasowym'. Meble wybraliśmy z systemu re-set. Ciemny kolor (wszyscy mówią, że będzie się wszędzie kurz osadzał i będzie strasznie go widać...)

My również, ale ważne, że na swoim :)

A ....
i gardło sola płucz :)

czosnek łykaj - najlepszy naturalny antybiotyk! Uratował mnie na początku ciąży jak chora byłam...moje gardło też...jak najwięcej czosnku (na kanapkach, z miodem, z mlekiem - okropne, ale skuteczne!)

Czosnek to ja akurat uwielbiam, zaraz sobie zrobię śniadanko, kanapeczki z serkiem i czosnkiem, no i kubek herbaty z miodem i cytryną. najgorsze są te zawroty głowy, czuję się jak na wielkim kacu :dry:

wodę mineralną albo źródlaną popijaj często i staraj się w miarę siedzieć w łóżku, a nie leżeć, bo potem zawroty będą się nasilały.

Hej Wam:)
Nessi - na pewno będzie super, nie martw się:)
Co do ustępowania miejsc to ja jak robiłam badania morfologię i mocz i stałam sobie w kolejce w lab to też mnie babeczka puściła przed sobą:) Widziała mój brzuszek. Bardzo miło się wtedy zrobiło:)

Co do kg to ja się wczoraj ważyłam i doznałam szoku bo na wizycie 12 sierpnia ważyłam 50,4kg a wczoraj i dziś 51,6:p Nie za duży wzrost w tak kr. czasie?? Ale w sumie Dzidzia rośnie i przybiera na wadze.

Spokojnie waga prawidlowa jak najbardziej! Ja duzo przytyłam (7kg), ale tylko dlatego, że wczesniej byłam na diecie,a teraz muszę jeść regularnie....

reklama
W ogóle miałam w nocy niezłą akcję. Obudził mnie potworny ból brzuszka. Nie wiedziałam co jest grane, wiedziałam tylko, że nic z Dzidzią bo brzuszek nie był twardy. Masowałam brzuszek, poszłam do wc, myślałam, że może biegunka(?) No ale nic. Siedziałam na kibelku i prawie na nim spałam. Brzuszek bolał dalej. Może to zatwardzenie?? Nigdy nie miałam, więc nie znam objawów. Poszłam spać i obudziłam się już bez bólu.
A może to to, że dziennie piję gazowane napoje? Sprite. Bo cholernego smaka mam ostatnio..

Do góry