reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Cześć dziewczynki!
Helcia gratuluję córki! I w końcy jakiś większy dzieciaczek:-) Już myślałam że tylko mój taki olbrzym:-)
Luuzna potwierdzamże na ciemnych meblach STRASZNIE widać kurz! Ja swoje meble praktycznie co drugi dzień muszsę wycierać:-)

A ja się dziś w sklepie wkurzyłam:wściekła/y:
Spotkałam mamę mojej koleżanki i pyta się mnie jak nazywa się mała ile już ma itp a jak jej powiedziałam że teraz będzie chłopiec to ta w szoku do mnie : to ty jesteś w ciąży???!!!
No kurcze miałam obcisłą bluzkę więc brzuszek był bardzo wyrażny!!!!
Ślepa jakaś czy cuś?

Co do kg to ja się wczoraj ważyłam i doznałam szoku bo na wizycie 12 sierpnia ważyłam 50,4kg a wczoraj i dziś 51,6:p Nie za duży wzrost w tak kr. czasie?? Ale w sumie Dzidzia rośnie i przybiera na wadze.

O to gonisz mnie :)

Tez widze jak ja masz małą wagę , ja od poczatku ciązy przytyłam 9,5 kg, a zaczynałam mając 47 :/ ginekolog jak mnie zobaczyła to powiedziała: ''matko, a już grubsza być nie możesz ?'' heh, teraz co wizyta to z zachwytu wyjśc nie może, że się tak poprawiam :tak:a ja mam problemy z tarczycą i dlatego mam wagowe problemy

W ogóle miałam w nocy niezłą akcję. Obudził mnie potworny ból brzuszka. Nie wiedziałam co jest grane, wiedziałam tylko, że nic z Dzidzią bo brzuszek nie był twardy. Masowałam brzuszek, poszłam do wc, myślałam, że może biegunka(?) No ale nic. Siedziałam na kibelku i prawie na nim spałam. Brzuszek bolał dalej. Może to zatwardzenie?? Nigdy nie miałam, więc nie znam objawów. Poszłam spać i obudziłam się już bez bólu.
A może to to, że dziennie piję gazowane napoje? Sprite. Bo cholernego smaka mam ostatnio..

Nie wiem czy to akurat to ale mnie brzuch strasznie boli teraz po gazowanych napojach! Więc choć mogłabym codziennie wypić każdą ilość coli to wolę unikać po kilku takich atakach

Ja miałam dwa razy taki okropny ból (jakby miesiączkowy) z zawrotami głowy. Ale to się nie powtórzyło...byłam później na usg i wszystko w porządku było. Nie wiem czy to takie bolesne skurcze braxtona-hicksa : podobno niektóre kobiety odczuwaja tak własnie te skurcze...

aga6671- może nie chciała być wścipska i czekała, aż sama powiesz hehe:-D

Nie ma się co przejmować, zycie idzie dalej ;)

O to gonisz mnie :)

Tez widze jak ja masz małą wagę , ja od poczatku ciązy przytyłam 9,5 kg, a zaczynałam mając 47 :/ ginekolog jak mnie zobaczyła to powiedziała: ''matko, a już grubsza być nie możesz ?'' heh, teraz co wizyta to z zachwytu wyjśc nie może, że się tak poprawiam :tak:a ja mam problemy z tarczycą i dlatego mam wagowe problemy
Ja zaczynałam z 48.6:-)

Ja miałam dwa razy taki okropny ból (jakby miesiączkowy) z zawrotami głowy. Ale to się nie powtórzyło...byłam później na usg i wszystko w porządku było. Nie wiem czy to takie bolesne skurcze braxtona-hicksa : podobno niektóre kobiety odczuwaja tak własnie te skurcze...
Mnie bolało nie miesiączkowo tylko jak na kupkę (sorrki za szczegóły). Choć raz miałam wrażenie jakby Mała sobie pępowinę pomyliła z innym moim narządem i go wygniatała hehe. No ale bolało pośrodku brzuszka z prawej strony. Może to faktycznie po gazowanym.. No ja Coli teraz nie piję, ale piję Sprite.

reklama
Hej dziewczyny! Jestem już po 3D. Potwierdziło się już na 100%, że będzie dziewczynka. Ogólnie wszystko ok., mała duża, waży ponad 700g:-) Serduszko pracuje bez zarzutu. Uśmialiśmy się z M, bo leżała na pleckach, pupka w górze i nogi za głową.:-):-):-)
Postaram się wieczorem wstawić zdjęcia do albumu, jak rozpracujemy płytkę. Gin nagrał ją w jakimś dziwnym programie. Na DVD chodzi bez zarzutu, na kompie zaczynają się problemy. Swoją drogą ten nasz laptop to już zabytek muzealny:-(
Dobra, zmykam. Czas powoli zbierać się do pracy.

Dzidzia rzeczywiscie spora:-)ale to dobrze bo chociaz wiadaomo ze mamusia ja dobrze odzywia;-)

hej dziewczyny :-D
Ja wczoraj bylam zapisać się na USG 3D/4D
U mnie w mieście podobno długo trzeba czekać na taką wizytę (Bo tylko 1 placówka robi takie USG). Z drżącym sercem eszłam do recepcji...i bardzo uprzejma pani zapytala na początek który tydzień ciąży. Powiedziałam jej, że 24, no to stwierdziła, że mogę przyjść w sobotę:szok:
No tego się nie spodziewałam:-):-):-):-):-)
Tak więc czekam do soboty!!!!!!
Mój T. również jest ciekawy (jeszcze nie był na żadnym moim USG, bo w szpitalu go nigdy nie chcą wpuscić:wściekła/y:)
no ale zobaczymy, co nasz synek pokaże:-D

no i jeszcze musimy sie uporać z kupnem mebli w tym tygodniu. W końcu zdecydowalismy się na system modułowy w black red white..mhmm ciekawe jak będą wygladać w naszym małym mieszkanku

Fajnie tak,nie spodziewalas sie a tu takie zaskoczenie:-)oczywiscie fajnie ze nie musisz dlugo czekac.Dla mnie dziwne ze nie chceili wpuscić twojego na usg:szok:Co do mebli to tez mam z Bleck Red White.

ja dziś się fatalnie czuję. stan podgorączkowy, gardło mnie boli, zawroty głowy... zrobię sobie kubeł herbaty i do łóżka pójdę chyba. małż do 17 w pracy, może kupi coś gotowego na obiad, bo ani nie mam siły gotować.
w ogóle teściowa się po mnie wydarła, że nie leżę, że znowu w szpitalu wyląduję... wiem, że jej zależy, żeby wszystko było dobrze, ale już mnie szlag trafia od tego leżenia :sad:

Zmykaj do łózka i sie kuruj:tak:Tesciowa masz super,moja sie wogole o mnie nie martwi.

Cześć dziewczynki!
Helcia gratuluję córki! I w końcy jakiś większy dzieciaczek:-) Już myślałam że tylko mój taki olbrzym:-)
Luuzna potwierdzamże na ciemnych meblach STRASZNIE widać kurz! Ja swoje meble praktycznie co drugi dzień muszsę wycierać:-)

A ja się dziś w sklepie wkurzyłam:wściekła/y:
Spotkałam mamę mojej koleżanki i pyta się mnie jak nazywa się mała ile już ma itp a jak jej powiedziałam że teraz będzie chłopiec to ta w szoku do mnie : to ty jesteś w ciąży???!!!
No kurcze miałam obcisłą bluzkę więc brzuszek był bardzo wyrażny!!!!
Ślepa jakaś czy cuś?

Widocznie slepa jest:tak::-D

Do góry