G
Georgina
Gość
To super, cieszę się:-)Spokojnie waga prawidlowa jak najbardziej! Ja duzo przytyłam (7kg), ale tylko dlatego, że wczesniej byłam na diecie,a teraz muszę jeść regularnie....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To super, cieszę się:-)Spokojnie waga prawidlowa jak najbardziej! Ja duzo przytyłam (7kg), ale tylko dlatego, że wczesniej byłam na diecie,a teraz muszę jeść regularnie....
Co do kg to ja się wczoraj ważyłam i doznałam szoku bo na wizycie 12 sierpnia ważyłam 50,4kg a wczoraj i dziś 51,6Nie za duży wzrost w tak kr. czasie?? Ale w sumie Dzidzia rośnie i przybiera na wadze.
W ogóle miałam w nocy niezłą akcję. Obudził mnie potworny ból brzuszka. Nie wiedziałam co jest grane, wiedziałam tylko, że nic z Dzidzią bo brzuszek nie był twardy. Masowałam brzuszek, poszłam do wc, myślałam, że może biegunka(?) No ale nic. Siedziałam na kibelku i prawie na nim spałam. Brzuszek bolał dalej. Może to zatwardzenie?? Nigdy nie miałam, więc nie znam objawów. Poszłam spać i obudziłam się już bez bólu.
A może to to, że dziennie piję gazowane napoje? Sprite. Bo cholernego smaka mam ostatnio..
Ja zaczynałam z 48.6:-)O to gonisz mnie![]()
Tez widze jak ja masz małą wagę , ja od poczatku ciązy przytyłam 9,5 kg, a zaczynałam mając 47 :/ ginekolog jak mnie zobaczyła to powiedziała: ''matko, a już grubsza być nie możesz ?'' heh, teraz co wizyta to z zachwytu wyjśc nie może, że się tak poprawiama ja mam problemy z tarczycą i dlatego mam wagowe problemy
Mnie bolało nie miesiączkowo tylko jak na kupkę (sorrki za szczegóły). Choć raz miałam wrażenie jakby Mała sobie pępowinę pomyliła z innym moim narządem i go wygniatała hehe. No ale bolało pośrodku brzuszka z prawej strony. Może to faktycznie po gazowanym.. No ja Coli teraz nie piję, ale piję Sprite.Ja miałam dwa razy taki okropny ból (jakby miesiączkowy) z zawrotami głowy. Ale to się nie powtórzyło...byłam później na usg i wszystko w porządku było. Nie wiem czy to takie bolesne skurcze braxtona-hicksa : podobno niektóre kobiety odczuwaja tak własnie te skurcze...
Ja zaczynałam z 48.6:-)
Hej dziewczyny! Jestem już po 3D. Potwierdziło się już na 100%, że będzie dziewczynka. Ogólnie wszystko ok., mała duża, waży ponad 700g:-) Serduszko pracuje bez zarzutu. Uśmialiśmy się z M, bo leżała na pleckach, pupka w górze i nogi za głową.:-):-):-)
Postaram się wieczorem wstawić zdjęcia do albumu, jak rozpracujemy płytkę. Gin nagrał ją w jakimś dziwnym programie. Na DVD chodzi bez zarzutu, na kompie zaczynają się problemy. Swoją drogą ten nasz laptop to już zabytek muzealny:-(
Dobra, zmykam. Czas powoli zbierać się do pracy.
hej dziewczyny
Ja wczoraj bylam zapisać się na USG 3D/4D
U mnie w mieście podobno długo trzeba czekać na taką wizytę (Bo tylko 1 placówka robi takie USG). Z drżącym sercem eszłam do recepcji...i bardzo uprzejma pani zapytala na początek który tydzień ciąży. Powiedziałam jej, że 24, no to stwierdziła, że mogę przyjść w sobotę
No tego się nie spodziewałam:-):-):-):-):-)
Tak więc czekam do soboty!!!!!!
Mój T. również jest ciekawy (jeszcze nie był na żadnym moim USG, bo w szpitalu go nigdy nie chcą wpuscić)
no ale zobaczymy, co nasz synek pokaże
no i jeszcze musimy sie uporać z kupnem mebli w tym tygodniu. W końcu zdecydowalismy się na system modułowy w black red white..mhmm ciekawe jak będą wygladać w naszym małym mieszkanku
ja dziś się fatalnie czuję. stan podgorączkowy, gardło mnie boli, zawroty głowy... zrobię sobie kubeł herbaty i do łóżka pójdę chyba. małż do 17 w pracy, może kupi coś gotowego na obiad, bo ani nie mam siły gotować.
w ogóle teściowa się po mnie wydarła, że nie leżę, że znowu w szpitalu wyląduję... wiem, że jej zależy, żeby wszystko było dobrze, ale już mnie szlag trafia od tego leżenia![]()
Cześć dziewczynki!
Helcia gratuluję córki! I w końcy jakiś większy dzieciaczek:-) Już myślałam że tylko mój taki olbrzym:-)
Luuzna potwierdzamże na ciemnych meblach STRASZNIE widać kurz! Ja swoje meble praktycznie co drugi dzień muszsę wycierać:-)
A ja się dziś w sklepie wkurzyłam
Spotkałam mamę mojej koleżanki i pyta się mnie jak nazywa się mała ile już ma itp a jak jej powiedziałam że teraz będzie chłopiec to ta w szoku do mnie : to ty jesteś w ciąży???!!!
No kurcze miałam obcisłą bluzkę więc brzuszek był bardzo wyrażny!!!!
Ślepa jakaś czy cuś?