reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Witam,
wruciłam :-)
Chłop na 100% potwierdzony. Wiercił się tak, że nie dało się go zmierzyć. Wszystko ok.
Zdrowiutki, usteczka śliczne, trochę plaskaty nosek :-D
Tylko mały.
Waga 320 a z kości udowej termin na 6.01.2010.
Troszkę mnie to martwi, ale może być związane z moją utratą wagi, albo coś.
E nie będę na zapas się martwić w tych 2 tygodniach się mieszczę więc co mi tam :-D
Pozdrawiam i dobrej nocki.
Wszystkim 3mającym kciuczki serdecznie dziękuję :-D:-D:-D

reklama
Daga- gratuluję synka :* i nic się nie martw ....

Ja trochę po kapieli stanełam na nogi :tak: mąż dzielnie się mna zajmuje, coś z żołądkiem jednak mam, jeść nie daje, na wymioty nadal zbiera, skubnełam troszkę na kolacje, wiecej nie dałam rady :) Dzięki za słowa otuchy i rady, jutro wizyta u dżina ....... może mi sie już polepszy :)

A i brzuch jakiś taki wielki mi się zrobił, mały jak zawsze był na dole tak teraz gdzieś nad pepkiem smiga .......pępek mi wylazł :/

Ostatnia edycja:
Mea a ja lubię jak moja mama dotyka i mizia mi brzuszka:) Bo w ogóle mam z nią bardzo przyjacielskie więzi:)
Dagmar gratuluję syneczka:) Super, że wsjo OK. No trochę leciutki Szkrabik, ale ważne, że mieści się w normie.

A my na dziś mamy koniec remontu:) Jutro oczywiście dalszy ciąg.

No i po pogrzebie...
popłakałam się.. brzuch mi stwardniał.. zakadzili kadzidłem i .. koniec filmu..
odleciałam..
za duży stres chyba dla mnie.. :(

na szczęście już wszystko ok.. martwiłam się że cos nie tak bo słabo ruchy czułam ale za to teraz czuje podwójnie.. ;)
MEA, też tak mówię że NASZ brzuszek i nikt nie ma prawa go dotykać..
od począku ciąży mam hopla na tym punkcie . i nie przejdzie mi do konca..
dzisiaj rozmawialismy z moim o porodzie i o tym co pozniej..
wiemy jedno..
ZERO odwiedzin przez pierwsze 2 tyg.. a po miesiącu tylko bliska rodzina.. bo teściowa to na codzień więc trudno zabronić. ;D

Witam,
wruciłam :-)
Chłop na 100% potwierdzony. Wiercił się tak, że nie dało się go zmierzyć. Wszystko ok.
Zdrowiutki, usteczka śliczne, trochę plaskaty nosek :-D
Tylko mały.
Waga 320 a z kości udowej termin na 6.01.2010.
Troszkę mnie to martwi, ale może być związane z moją utratą wagi, albo coś.
E nie będę na zapas się martwić w tych 2 tygodniach się mieszczę więc co mi tam :-D
Pozdrawiam i dobrej nocki.
Wszystkim 3mającym kciuczki serdecznie dziękuję :-D:-D:-D

Fajnie ze chlopiec bo juz robila sie znaczna wiekszosc dziewczynek:-)a musimy nadrabiac:-D
Co do terminu to masz z usg taki jak ja z OM:-)nic sie nie martw,czasami tak bywa ze dzidzia jest mniejsza:tak:

No i po pogrzebie...
popłakałam się.. brzuch mi stwardniał.. zakadzili kadzidłem i .. koniec filmu..
odleciałam..
za duży stres chyba dla mnie.. :(

na szczęście już wszystko ok.. martwiłam się że cos nie tak bo słabo ruchy czułam ale za to teraz czuje podwójnie.. ;)
MEA, też tak mówię że NASZ brzuszek i nikt nie ma prawa go dotykać..
od począku ciąży mam hopla na tym punkcie . i nie przejdzie mi do konca..
dzisiaj rozmawialismy z moim o porodzie i o tym co pozniej..
wiemy jedno..
ZERO odwiedzin przez pierwsze 2 tyg.. a po miesiącu tylko bliska rodzina.. bo teściowa to na codzień więc trudno zabronić. ;D

ja sie rodzinki tak latwo nie pozbede ... moje siostry to juz szaleja za ta maluszka :D dzis sie klocily o imie :D
ale poza rodzinka to faktycznie nie chcialabym nikogo przez dluzszy czas ...

a co do pogrzebu to radzilam odpuscic bo stresy sa i to spore ... teraz musialabys odpoczac i troche wyluzowac ... no i przynajmniej dzen przelezec !! a na noc polecam magnez!! bo takie nerwy strasznie duzo magnezu z nas zjadaja !!! a to powoduje ze brzuch twardnieje i sie ma skurcze!!

ja sie rodzinki tak latwo nie pozbede ... moje siostry to juz szaleja za ta maluszka :D dzis sie klocily o imie :D
ale poza rodzinka to faktycznie nie chcialabym nikogo przez dluzszy czas ...

a co do pogrzebu to radzilam odpuscic bo stresy sa i to spore ... teraz musialabys odpoczac i troche wyluzowac ... no i przynajmniej dzen przelezec !! a na noc polecam magnez!! bo takie nerwy strasznie duzo magnezu z nas zjadaja !!! a to powoduje ze brzuch twardnieje i sie ma skurcze!!
jak mnie czasem skurcz dopadnie.. to o matko..
nie raz cos stoje i sie przebieram a tu nagle booom..
przez takie skurcze oraz bardziej boje sie tych porodowych .. ;|

A ja nie mam nic przeciwko rodzince:tak: broniłam sie przed wizytami jak urodziłam Antosia i okaząło się że niepotzrebnie bo dużo mi pomogli:tak: Teściowa i mama mi sprzatały w domku, gotowały, tata zakupy robił, chodził z wózeczkiem na spacer itd:-)Nie ma co się negatywnie nastawiać:tak:
Co do skurczów- to fakt trezba magnez przyjmować, mnie też niestety dopadają ale wiem, że muszę bardziej się oszczędzać:-)

Czesc dziewczyny,
Witam serdecznie po upalnym weekendzie przesiedzianym w cieniu :) W weekend były dni miasta u nas więc troszkę po koncertach polatałam z mężem :) Mam pytanko do pracujących ciężarówek - do którego tyg. zamierzacie chodzić do pracy ? Jaką prace wykonujecie ? Ja ciągle przed komputerem ... Wszystko jest ok tylko to ranne wstawanie ... ehs musze wstać na 7:00 a ja śpiochem jestem ,,, teraz szczególnie ;/

Ja pracuje na pelny etat w szpitalu, jestem pielegniarka. Duuuzo chodzenia. Jesli tylko bede sie dobrze czula i z dzidzia wszystko bedzie ok to planuje isc na urlop od 8 listopada. Te 3 tyg przed narodzinami chce odpoczac poprac ciuszki itp. Do pracy planuje wrocic dopiero w lipcu. To wszystko so jednak narazie plany, zycie pokaze.

Tak szczerze to jezeli chodzi o ubranka dla noworotkow ,czyli pierwsze body Primark ma bardzo dobre jakosciowo a cenowo jest ogromna roznica miedzy P a Mather .W Primarku za 7 sztuk body z ladnym wzorem lub jednokolorowe trzeba zaplacic 5 funtow a w M za 3 szt 10futow.
Kto nie mieszka w UK to o Primarku chyba nie ma pojecia;-). Ja wyleczylam sie z tego sklepu, choc nie powiem czasem jakas szmatke dla siebie kupie. Dla Alka obecnie ciuchy glownie kupuje w H&M, w Next zaopatrujemy sie glownie w buty dla syna, ubrania jeszcze lepsze jakosciowo od H&M ale tez drozsze.
Przyznam, ze z Alexandrem wiekszosc ciuchow byla uzywana. Kupilam mu naparwde niewiele nowych rzeczy. Nawet wozek i zlozeczko mial uzywane. Teraz lozeczo bedzie po starszym barcie z nowym materacykiem no i starsznie marzy mi sie nowy wozek. Zobaczymy.

Witajcie kobietki:-):-) Nie udzielam sie zbytnio jak kiedys, ale naprawde brakuje mi czasu. Aktualnie jestem na zwolnieniu do konca tyg, wiec zagladam tu czesciej i staram sie czytac co tam u was:tak: Ostatnio w pracy zaczal mi twardniec brzuszek i pojawil sie bol w krzyzach. Niestety w pracy jestem dlugo na nozkach:-(, Czesto wieczorem czuje jakby brzuszek chcial mi eksplodowac...Czy macie tez cos takiego czasami dziewczyny?? Biore luteine, bo tak mi powiedziala lekarka w Polsce a tu w Szkocji to dla nich jak nie plamie to nie ma sie czym przejmowac, co mnie bardzo wkurza.:-:)-(Czasem wezme tez nospe. Mam do was jeszcze jedno pyt. Jak leze na pleckach to z brzuszka robi mi sie taka pileczka, ktora czaczyna sie nieco powyzej pepka i konczy barzdo nisko, czasem czuje ruchy dziecka bardzo nisko...Czy to normalne??Czy u ktorejs z was jest podobnie?? Z gory dziekuje wam za odpowiedz:tak::-)
Mea - gratuluje coreczki;-)U nas tez podobno corka, ale na 80%, bo pepowina byla miedzy nozkami, wiec jeszcze cos moze sie tam schowalo. Musimy sprawdzic pozniej.

Gratuluje rowniez!!!
Mnie twardnie jak sie sforsuje troche, glownie po energicznym chodzeniu bez odpoczynku. Odpoczywaj kiedy mozesz i pamietaj, ze w Anglii lekarze nie dmuchaja na zimne jak w PL. Tutaj musi sie dziac cos naprawde powaznego zeby zaczeli sie przejmowac wiec ile zadbasz o siebie tyle twojego Meatko:tak:

Dzień dobry :-D
Mój syn właśnie mi zrobił śniadanie :-D
To jego 1sza kanapka.
Ledwo masłem liźnięta i wędliną zakrył:-D:-D:-D

Ale fajnie. Moj mi kiedys tez kanpke z maslem i dzemem zrobil, ale maselka to grubo nalozyl:-D

Chyba będę chora, na wymioty mnie zbiera, jesć nie daje ,mięśnie bolą, temp. 37 jestem załamana :(

Nie daj sie Nessi! Oby jutro bylo juz z gorki.

reklama
jak mnie czasem skurcz dopadnie.. to o matko..
nie raz cos stoje i sie przebieram a tu nagle booom..
przez takie skurcze oraz bardziej boje sie tych porodowych .. ;|

Skoro tak to powiedz o tym ginowi,napewno zaleci przyjmowanie Magnezu:tak:ja równiez biore.

Ja juz znikam do wyrka bo normalnie padam ze zmeczenia:-(Dobrej nocy wam wszystkim zycze;-)

Do góry