reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

mam jeszcze powazny problem, otoz jak zmyc wosk z wlosow? moje kochane dziecko dwa dni temu napackalo sobie we wlosy wosku do wlosow! zuzyla cale pudelko!8 razy wlosy jej mylam, a one dalej tluste, wyglada koszmarnie. uzywalam jej szamponow, mojego szamponu, kupilam zwykly bambi, nawet uzyla pur do naczyn i puscilo ledwo ledwo.
ona ma bardzo powazne zapedy fryzjersko kosmetyczne, ile razy juz byla opackana szmikami, cieniami i pudrami,paznokcie maluje jak zdobedzie gdzies lakier.kombinowac zaczyna i wspina sie po szafkach do najwyzszych polek. raz chciala sobie wlosy obciac nozyczkami do paznokci, ale naszczescie w pore wkroczylam. wszystko na klucz musze pozamykac. dobrze ze dziecko kreatywne, ale boje sie ze zrobi sobie krzywde. wiec kiedy jest cisza 5min, potrzebna interwencja:-).
Mama mija przepiekna ta twoja corcia ...boze jakie te dzieci maja pomysły ahahhah.Niestety nie wiem jak to zmyc z włosków Rozalki ....ale zapewne czeste mycie pomoze ...tylko wez tu szaruj dziecko co chwila =/

Boze ja sobie teraz przypomiałam ....Jak moje dziecko było fanem chyba himena czy jakiejs tam postaci bajokwej ..."na potege mocy przybywaj" czy cos takiego ...kiedys pełno gosci ...siedzimy w kuchni maly zaczol marudzic bo ani mama ani tata nie poswiecali mu uwagi tylko gosciom ,wiec wszedl pod stół zabierajac ze soba MARKERA CZARNEGO ( oczywiscie nikt tego nie widzial ) ...po chwili wychodzi z pomalowanymi powiekami i oczami dookola ...i mowi ...."teraz mam lasery w oczach i ciebie zamroze i ciebie zamroze i ciebie tez "i strzelał oczami do gosci ...jak juz obstrzelil oczami wszystkich ..przytulil sie do mnie i mowi ..."teraz masz czas abym mnie przytulic" ...co bylo smiechu to bylo ,ale wez pozniej tego markera zmyj z powiek 3 letniego dziecka. =/
Sie poczul zaniedbany przez rodziców ;)

reklama
Asiula a moze tam gdzie jedziecie nad morze w poblizu bedzie jakies USG 3D i tam sobie szczelicie?
Ja poprostu sie zakochalm juz w tych moich szkrabkach tak chasających po brzuszku mamusi ze hej hihi uwielbiam to

NO wlasnie jestem na etapie szukania jakiegos usg kolo Dziwnowa lub Miedzyzdroji ....ale jakos nic nie znajduje ...

Hej dziewczyny jak dawno mnie tu nie było:-( więc obiecuję poprawę i zaraz biorę się za nadrabianie a duuużo tego aż strach:-D
Brzusio już większy i maluszek już o wiele mocniej się rusza:tak::tak:

mam jeszcze powazny problem, otoz jak zmyc wosk z wlosow? moje kochane dziecko dwa dni temu napackalo sobie we wlosy wosku do wlosow! zuzyla cale pudelko!8 razy wlosy jej mylam, a one dalej tluste, wyglada koszmarnie. uzywalam jej szamponow, mojego szamponu, kupilam zwykly bambi, nawet uzyla pur do naczyn i puscilo ledwo ledwo.
ona ma bardzo powazne zapedy fryzjersko kosmetyczne, ile razy juz byla opackana szmikami, cieniami i pudrami,paznokcie maluje jak zdobedzie gdzies lakier.kombinowac zaczyna i wspina sie po szafkach do najwyzszych polek. raz chciala sobie wlosy obciac nozyczkami do paznokci, ale naszczescie w pore wkroczylam. wszystko na klucz musze pozamykac. dobrze ze dziecko kreatywne, ale boje sie ze zrobi sobie krzywde. wiec kiedy jest cisza 5min, potrzebna interwencja:-).

Nic sie nie martw moja jest taka sama,zostawic ja chwile sama,wtedy jest cisza jak newiem a ona co robi?Rozrabia lu ma swoje pomysły.Kiedys bylam zajeta filmem a ona cos tam w kuchni robila,byla grzeczna raptem patrze a ona cala podłoge wysmarowala olejem:wściekła/y:ale bylo sprzatania:no:Z malowanie maznokci tez ma swoje dni,no i czesto lubi wypsikac mi perfumy:wściekła/y:
Mama mija przepiekna ta twoja corcia ...boze jakie te dzieci maja pomysły ahahhah.Niestety nie wiem jak to zmyc z włosków Rozalki ....ale zapewne czeste mycie pomoze ...tylko wez tu szaruj dziecko co chwila =/

Boze ja sobie teraz przypomiałam ....Jak moje dziecko było fanem chyba himena czy jakiejs tam postaci bajokwej ..."na potege mocy przybywaj" czy cos takiego ...kiedys pełno gosci ...siedzimy w kuchni maly zaczol marudzic bo ani mama ani tata nie poswiecali mu uwagi tylko gosciom ,wiec wszedl pod stół zabierajac ze soba MARKERA CZARNEGO ( oczywiscie nikt tego nie widzial ) ...po chwili wychodzi z pomalowanymi powiekami i oczami dookola ...i mowi ...."teraz mam lasery w oczach i ciebie zamroze i ciebie zamroze i ciebie tez "i strzelał oczami do gosci ...jak juz obstrzelil oczami wszystkich ..przytulil sie do mnie i mowi ..."teraz masz czas abym mnie przytulic" ...co bylo smiechu to bylo ,ale wez pozniej tego markera zmyj z powiek 3 letniego dziecka. =/
Sie poczul zaniedbany przez rodziców ;)

ALE SIE USMIALAM,AZ MNIE BRZUCH BOLI:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry